Haku

Muut

Puhtaus ja ympäristö tärkeitäSiisteissä tiloissa liikunta maistuu paremmalta. Peseytymällä kunnolla ennen altaaseen menoa säästät sekä vettä että kemikaaleja. Tilat ja välineet puolestaan pysyvät kunnossa saleilla ja palloiluhalleissa, kun käytät asianmukaisia sisäliikuntavarusteita.

Miten sinä voit vaikuttaa?
• Peseydy hyvin ennen altaaseen menoa.
• Käytä uimalakkia tai sido pitkät hiukset kiinni.
• Muista sulkea hana, kun olet lopettanut peseytymisen.
• Lajittele roskasi oikein myös hallilla.
www.urheiluhallit.fi/ymparisto

Tiesitkö, miten allasvesi puhdistetaan?
Polskiessasi altaassa olet ehkä huomannut altaan reunoilla muoviritilöillä suojatut loiskekourut. Likainen vesi poistuu altaasta näiden kourujen kautta, minkä jälkeen matka jatkuu läpi karkeasuodattimen ja hiekkasuodattimen. Suodattimiin jäävät mm. hiukset ja suurimmat liat. Mitä likaisempaa vesi on, sitä useammin sitä ja suodattimia joudutaan puhdistamaan. Suodattimien puhdistus tapahtuu manuaalisesti ja vastavirtahuuhtelulla.
Kun suurin osa liasta on poistettu, veteen lisätään klooria pitämään bakteerit kurissa. Monessa uimahallissa on lisäksi käytössä myös muita desinfiointimenetelmiä, kuten aktiivihiili, otsonointi ja uv-valo. Kloorin määrä vedessä ei ole vakio, vaan kemikaalipumput lisäävät klooria automaattisesti veden likaisuuden mukaan. Puhdistautumalla siis huolellisesti ennen altaaseen menoa säästät sekä vettä että kemikaaleja. Iho ja ympäristö kiittävät.
Jokaisen altaamme vesiarvot testataan tasaisin väliajoin, ja tulokset ovat nähtävillä hallien ilmoitustauluilla. Lisäksi ulkopuolinen laboratorio valvoo veden puhtautta vähintään kerran kuukaudessa. Raportit julkaistaan nettisivuillamme.

Uima-asulla on väliä
Uima-asu voi olla hihallinen tai lahkeellinen. Rantashortsien käyttö uima-asuna on kielletty, mutta selkeästi uimahalliuintiin tarkoitetut, lyhyet (ei yli polvimitan pituiset) uimashortsit ovat sallittu. Shortsien alla ei saa olla alushousuja. Materiaalin tulee olla ohutta, nopeasti kuivuvaa materiaalia, esimerkiksi lycraa. Hameet ja mekot eivät ole sallittuja. Tarvittaessa voi vuokrata uimahallin kassalta asianmukaisen uima-asun. Uimalakkia voi käyttää, jos et halua kastella hiuksiasi. Vesiliikunnassa voi käyttää myös suihkumyssyä. Pitkät hiukset pitää sitoa kiinni. Uimavalvomosta saa lainaksi hiuslenkin, jos oma on unohtunut.
www.urheiluhallit.fi/hygienia

Asiakkaat arvostavat puhtaita tiloja
Kahdeksassa hallissamme on vuositasolla yhteensä 2,6 miljoonaa asiakaskäyntiä. Ilman tarkkaa suunnitelmaa paikat eivät pysyisi puhtaina. Urheiluhalleilla onkin yhteensä 70 omaa siivoojaa 8 hallissa, jotka huolehtivat tilojen ja välineiden siisteydestä hallikohtaisten siivousohjelmien mukaisesti.
• Ruuhka-aikoina siivoojamme moppaavat tai pesevät pukutilojen lattiat ja siistivät pesutilat jopa tunnin välein.
• Asiakkaiden poistuttua hallista illalla kaikki sauna-, pesu-, puku- ja allastilat pestään perusteellisesti.
• Höyrysaunamme pysyvät siisteinä ja hygieenisinä, koska siivoojamme pesevät ne perusteellisesti kaksi kertaa vuorokaudessa.
• Kuntosalilaitteet pyyhitään päivittäin.
• Palloiluhallien lattiat mopataan tai pestään jopa kolme kertaa päivässä käyttöasteesta riippuen.
Nämä toimenpiteet monien muiden ohessa takaavat asiakkaillemme miellyttävän liikuntakokemuksen. Arvostus siistejä tilojamme kohtaan näkyy myös saamissamme asiakaspalautteissa.

Arvona ympäristö
Me Urheiluhalleilla pyrimme jatkuvasti kohti ympäristöystävällisempiä toimintatapoja. Seuraamme esimerkiksi sähkön- ja vedenkulutustamme sekä käytettyjen kemikaalien ja jätteen määrää. Joka kolmas vuosi laadimme uuden ympäristöohjelman uusine tavoitteineen.

Tähän mennessä olemme esimerkiksi:
• vähentäneet sekajätteen määrää -> Otimme muovi- ja biojätteen keräysastiat käyttöön myös asiakastiloissa. Lisäksi tehostimme kartongin ja monen muun jätejakeen keräystä.
• säästäneet vettä -> Asensimme vettä säästävät suuttimet suihkuihin ja hanoihin.
• säästäneet energiaa -> Vaihdoimme lamppuja led-teknologiaan ja otimme käyttöön ilmastolaitteita, joiden teho perustuu tilan käyttöasteeseen.

Urheiluhallit kuuluu Ilmastokumppanit-verkostoon ja noudattaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää.
www.ilmastokumppanit.fi
www.ekokompassi.fi

Puhtaana altaaseen = ekoteko!

Urheiluhallien arvot
• Palveluhenkisyys
• Turvallisuus
• Oikeudenmukaisuus
• Ympäristö