Haku

Treenivinkit

Lisähaastetta tasapainolaudalla

Tasapainolauta on erittäin monipuolinen ja kokonaisvaltainen harjoitusväline tasapaino-, koordinaatio- ja lihaskuntoharjoitteluun. Voit käyttää lautaa oman kehon painolla tehtäviin harjoituksiin tai yhdessä kahvakuulan tai käsipainojen kanssa. Näin saat harjoittelusta haasteellisempaa.

Tässä muutama esimerkki liikkeistä, joita voi tehdä laudan kanssa. Toista liikkeitä 3 x 1 min tai tee 15 toistoa / liike.

HELPPO

Kädet suorana edessä

Kädet suorana edessä sivultapäin

Kyykky: Aseta jalat laudan tasaiselle pinnalle leveään haara-asentoon. Tarkista polvet ja varpaat samaan suuntaan sekä jännitä vatsalihakset. Kyykkää alas ja pyri säilyttämään tasapaino, ylös tultaessa jätä polviin pieni koukku.

Punnerrus

Punnerrus: Aseta kädet laudan sivuille, jätä polvet alustaan tai nosta ilmaan. Jännitä keskivartalon lihaksia, sekä säilytä vartalo mahdollisimman suorassa linjassa. Punnerra alas siten, että kyynärpäät tulevat 90 asteen kulmaan ja palaa alkuasentoon.

Tasapainoilua laudalla

Tasapainoilu: Asetu laudan päälle. Siirrä painoa puolelta toiselle polvia joustaen. Voit tuoda kädet vartalon sivuille ja jatkaa tasapainoilua.

HAASTAVA

Etuheilautus kahvakuulalla

Etuheilautus: Asetu laudan päälle ja ota molemmilla käsillä kiinni kahvakuulasta. Polvista joustaen ja koko vartaloa käyttäen, liikuta kuulaa ylös ja alas isossa kaaressa. Säilytä keskivartalo tiukkana, sekä selkä suorana.

Kyykky ja vipunosto sivulle käsipainoilla

Vipunosto sivuille käsipainoilla

Kyykky + vipunosto sivulle: Asetu leveään haara-asentoon, polvet ja varpaat samaan suuntaan. Kyykkää alas selkä suorana ja vatsalihakset aktiivisena. Tee vipunosto yläasennossa nostamalla käsipainot sivuille olkapäiden tasolle.

Punnerrus kädet laudalla

Polvi eteen etunojassa

Punnerrus + polvi: Aseta kädet laudan sivuille, jätä polvet alustaan tai nosta ilmaan. Jännitä keskivartalon lihaksia, sekä säilytä vartalo mahdollisimman suorassa linjassa. Punnerra alas siten, että kyynärpäät tulevat 90 asteen kulmaan, yläasennossa vedä polvi kohti saman puoleista kyynärpäätä.