Haku

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

(Palveluntarjoajat = Urheiluhallit Oy, Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ja Vuosaaren Urheilutalo Oy)

Yleisen viihtyvyyden vuoksi on hyvä tietää, mitä perussääntöjä noudattamalla luomme mahdollisimman mukavan liikuntaelämyksen sekä itsellemme että muille.

1. Hygienia

Jokaisen pitää peseytyä ilman uima-asua ennen saunaan ja altaaseen menoa. Jos ei halua kastella hiuksia, tulee altaalla käyttää uimalakkia tai suihkumyssyä. Uima-asu pitää jättää saunomisen ajaksi pesutilaan. Ihokarvojen ajelu, hiusten värjäys tai leikkaus, kynsien ja jalkojen hoito tai muut vastaavat toimenpiteet eivät ole sallittuja tiloissamme.

Ryhmäliikunnassa ja kuntosalilla on suositeltavaa käyttää treenipyyhettä. Kuntosalilaitteet ja muut käytetyt välineet tulee pyyhkiä käytön jälkeen. Käyttäjiä on paljon ja näin varmistamme, että laitteet ovat aina siistejä. Ryhmäliikunnassa treenipyyhettä käytetään mattojen päällä.

2. Pukeutuminen sekä varusteet

2.1. Uima-asu ja uimalakki

Allasosastolla tulee jokaisen olla aina uima-asussa. Uima-asu voi olla hihallinen tai lahkeellinen. Rantashortsien käyttö uima-asuna on kielletty, mutta selkeästi uimahalliuintiin tarkoitetut, lyhyet (ei yli polvimitan pituiset) uimashortsit ovat sallittu. Uima-asun alla ei saa olla alushousuja. Materiaalin tulee olla ohutta, nopeasti kuivuvaa materiaalia, esimerkiksi lycraa. Hameet ja mekot eivät ole sallittuja. Tarvittaessa voi vuokrata uimahallin kassalta asianmukaisen uima-asun. Uimalakkia voi käyttää, jos et halua kastella hiuksiasi. Vesiliikunnassa voi käyttää myös suihkumyssyä. Pitkät hiukset pitää sitoa kiinni. Uimavalvomosta saa lainaksi hiuslenkin, jos oma on unohtunut.

2.2. Sisäliikuntavarusteet (kuntosali, ohjattu liikunta sekä palloilu)

Kuntosalilla, ohjatussa liikunnassa sekä palloilulajeissa käytetään sisäliikuntakenkiä sekä asianmukaisia sisäliikuntavaatteita. Kyseisiin liikuntatiloihin (kuntosali, ryhmäliikuntasali, palloiluhalli) ei saa tulla ulkokengissä tai kengissä, joita on käytetty ulkona. Treenipyyhe mukaan sekä kuntosalille että ryhmäliikuntaan.

2.3. Vuokravarusteet

Vuokratut pyyhkeet sekä uimapuvut palautetaan hallin kassalle.

3. Ikärajat eri palveluihin

Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vain vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. Kahdeksan vuotta täyttänyt voi tulla yksin uimaan, jos hän osaa uida ja hänellä on mukana vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustettu lappu. Yli 7-vuotiaat menevät oman sukupuolen pukuhuoneisiin. Huom! Kolmea uimataidotonta lasta kohden tulee olla vähintään yksi aikuinen mukana altaassa.

25 metrin ja 50 metrin altaissa sekä hyppyaltaassa uiminen edellyttää vähintään 25 metrin uimataitoa.

Kuntosalille ja ryhmäliikuntaan ikäraja on 15 vuotta.
Pienet lapset eivät saa oleskella kuntosalilla heidän oman turvallisuutensa vuoksi.

Solariumin ikäraja on 18 vuotta.

4. Käytösohjeet

Uimahallin henkilökunnalla on oikeus poistaa päihtynyt tai muutoin häiritsevä henkilö. Jos havaitsee arveluttavasti tai häiritsevästi käyttäytyvän kävijän, siitä on hyvä ilmoittaa henkilökunnalle.

Kaikilla pitää olla mahdollisuus harjoitella häiriöttä. Mahdollistamme itsellemme sekä muille mukavan liikuntakokemuksen huomioimalla toiset asiakkaat niin uimassa, vesijuoksemassa, ryhmäliikunnassa kuin kuntosalilla. On kohteliasta palauttaa lainatut varusteet, kun niitä ei enää käytä sekä vapauttaa kuntosalilaite sarjojen välissä muille asiakkaille.

Henkilökunnan antamia järjestystä ja turvallisuutta koskevia ja muita ohjeita on ehdottomasti noudatettava. Henkilö tai yhteisö, joka rikkoo järjestyssääntöjä tai muita määräyksiä, voidaan määrätä poistumaan liikuntapaikalta ja häneltä/siltä voidaan kieltää liikuntapaikkojen käyttö määräajaksi tai toistaiseksi.

5. Liikuntavälineet

Henkilökunta avustaa sallittujen uima-, ryhmäliikunta- ja kuntosalivälineiden lainaamisessa sekä neuvoo niiden palauttamisessa. Samalla asiakas saa tietoonsa eri välineiden sallitut ja turvalliset käyttöpaikat. Liikuntavälineet tulee palauttaa aina takaisin alkuperäisille paikoilleen. Virkistysaltaassa ei saa käyttää kellukkeita eikä kelluntauimapukuja. Vuosaaren monitoimialtaassa näiden käyttö on sallittu.

6. Oma turvallisuus

  • Altaaseen hyppääminen on sallittua vain altaiden päästä. Noudata uimavalvojan ohjeita.
  • Tule liikkumaan vain terveenä.
  • Lattia on märkänä liukas, joten liikuthan vain kävellen.
  • Kuntosalille on suotavaa hankkia oma ohjelma liikunnanohjaajaltamme.
  • Käytäthän myös aina juomapulloa, jossa on korkki.
  • Kysy tarvittaessa opastusta henkilökunnalta.
  • Vapaasukellus on uimahalleissa kielletty.

Muista, että jokainen on itse vastuussa omasta turvallisuudestaan. Palvelun tuottajan vastuu toiminnastaan ja asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista määräytyy kulloinkin voimassa olevan vahingonkorvaus- ja kuluttajansuojalain säädösten mukaisesti.

7. Arvoesineet ja löytötavarat

Arvokkaimmat tavarat kannattaa jättää kotiin. Mukana olevat tavarat on hyvä säilöä niille varattuihin säilytyslokeroihin.

Löytötavaroita voi tiedustella uimahallin asiakaspalvelusta. Palveluntarjoaja ei vastaa kävijän kadonneesta omaisuudesta.

8. Tavaroiden säilytys

Pukukaapit ja säilytyslokerot ovat tarkoitettu vain päiväkäyttöön. Tavaroiden ja vaatteiden jättäminen niihin yli yön on kiellettyä.

9. Omat eväät

Eväitä voi syödä ainoastaan henkilökunnan osoittamassa tilassa. Särkyviä esineitä, kuten lasipulloja, ei pidä ottaa mukaan hallin tiloihin.

10. Korvausvelvollisuus

Jos asiakas vaurioittaa tahallisesti liikuntakeskuksen kalustoa, kiinteistöä tai irtaimistoa, hän on velvollinen korvaamaan vahingon täysimääräisesti.

11. Matkapuhelimen käyttö

Matkapuhelimessa puhuminen kuntosaliharjoittelun aikana ei ole toivottavaa, joten matkapuhelin on hyvä jättää säilytyslokeroon. Muistathan käyttää kuulokkeita, mikäli haluat kuunnella musiikkia puhelimestasi harjoittelun aikana. Näin kaikilla on mahdollisuus kuntoilla rauhassa.

12. Kuvaaminen

Kaikenlainen kuvaaminen / nauhoittaminen tiloissamme on kielletty ilman erillistä lupaa.

Nautinnollisia liikuntahetkiä ja tervetuloa uudestaan!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Asiakassopimusehdot

Ryhmäliikuntaetiketti 

Uimahallietiketti

Uimahallin allasveden puhdistus

Uimahallin puhtaanapito