Haku

Voimassa 1.9.2020 alkaen

ASIAKASSOPIMUSEHDOT

Palveluntarjoaja = Urheiluhallit Oy, Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ja Vuosaaren Urheilutalo Oy

1. Yleiset myyntiehdot

Näiden asiakassopimusehtojen sisältämät kohdat ovat myyntiehdot asiakkaan ja palveluntarjoajan välisessä kaupassa. Suorittaessaan maksun palveluistamme asiakas hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä. Sopimus syntyy, kun asiakas on suorittanut maksun ja palveluntarjoaja on sen vahvistanut. Palveluntarjoaja tiedottaa mahdollisista muutoksista asiakassopimusehdoissa viimeistään yhtä kalenterikuukautta ennen muutoksen voimaan astumista.

2. Kuukausi- ja sarjakortit ovat henkilökohtaisia

Sarja- ja kuukausipalvelut ladataan asiakastilille, johon liitetään neljä (4) euroa maksava asiakaskortti. Asiakaskortilla pääsee kulkemaan kulkuporteista tai itsepalvelupäätteen kautta uimaan, kuntosalille tai jumppaan ilman erillistä asiointia asiakaspalvelussa. Lisäksi verkkokaupasta voi ostaa tiettyjä palveluita suoraan omalle asiakastilille. Asiakaskorttia ja sen sisältämiä palveluita ei saa luovuttaa toisen käyttöön. Väärinkäyttö johtaa määräaikaiseen porttikieltoon. Mikäli ostetut palvelut halutaan siirtää kokonaan toisen henkilön käyttöön, asiaa voi tiedustella asiakaspalvelusta.

3. Voimassaoloaika

Ostettujen palveluiden voimassaoloaika on kaksi vuotta (730 pv) ostopäivästä ja käyntikerrat/-aika on käytettävä kokonaisuudessaan loppuun voimassaoloaikana, mukaan lukien mahdolliset tauottamiset (kuukausipalvelut). Kuukausipalvelut ovat voimassa seuraavasti: 1 kk = 30 päivää, 3 kk = 90 päivää, 6 kk = 180 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. HUOM! Kampanjoilla ja tarjouksilla saattaa olla poikkeava voimassaoloaika.

4. Käyntiaika

Yhteen maksettuun liikuntakäyntiin on varattu harjoittelu-, peseytymis- sekä pukeutumisaikaa kaksi ja puoli tuntia (portista sisään, portista ulos). Käyntiajassa on huomioitu mahdollinen uintietu. Ryhmäliikuntaan pitää tulla paikalle hyvissä ajoin, viimeistään kymmenen minuuttia ennen tunnin alkamista. Muussa tapauksessa varattu paikka voidaan luovuttaa eteenpäin. Porteista pääsee aikaisintaan 45 min (Siltamäessä 30 min) ennen tunnin alkua. Jos tunnin alkuun on alle 10 minuuttia, kuljetaan tällöin asiakaspalvelun tai itsepalvelupäätteen kautta. Päiväkorttilaiset pitää kulkea asiakaspalvelun kautta, mikäli hän saapuu hallille ennen klo 8.30. HUOM! Kulku tunneille tapahtuu aina asiakaspalvelun tai itsepalvelupäätteen kautta, mikäli asiakkaan kortilla on ostettuna useampia tuotteita tai hänellä on superkortti.

5. Palveluiden käyttö

Asiakastilille ostettua palvelua voi käyttää niissä palveluntarjoajan toimipisteissä, joissa sitä on tarjolla. Jos uintikorttia käyttää hinnaltaan kalliimmassa hallissa, veloitamme välimaksun. Jos haluaa käyttää ulkopuolisen Personal Trainerin tai vastaavan palveluita, tulee kyseisen toimijan maksaa erillinen Personal Trainer -kertamaksu (15 euroa / asiakas / käynti). Asiakas maksaa käynnistään kertamaksun tai käyttää voimassa olevaa sarja- tai kuukausikorttia.

6. Uintietu

Ryhmäliikuntatunnin ja kuntosaliharjoittelun jälkeen on tilaratkaisut huomioiden (mm. opetusryhmät) mahdollisuus jäädä uimaan ilman erillistä maksua Urheiluhallit Oy:n* uimahalleissa. Lisämaksu Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa on 3 euroa / krt ja Vuosaaren Urheilutalossa 2 euroa / krt.
*) Kallio, Kontula, Malmi, Siltamäki (Töölö peruskorjauksessa, avataan loppuvuonna 2019).

7. Maksaminen

Maksu voidaan suorittaa käteisellä (eurot), pankkikorteilla, Nets Oy:n luottokorteilla, Diners Club -kortilla, ePassilla, Eazybreakilla, Edenred Finland Oy:n Virike-setelillä ja Edenred -kortilla, Smartum Oy:n Liikunta- ja Kulttuuriseteleillä, Saldolla ja SmartumPayllä, ja RJKuntoseteli Oy:n Tyky-Kuntosetelillä. Liikuntaedulla voi maksaa vain henkilökohtaisia liikuntapalveluja. Liikuntaeduilla voi maksaa ainoastaan hallin asiakaspalvelussa, liikuntaetuja ei voi muuttaa rahaksi eikä niistä palauteta rahaa. Lahjakortilla, joka on ostettu verkkokaupastamme tai asiakaspalvelustamme, voi maksaa vain hallin asiakaspalvelussa. Verkkokaupassa maksetaan Paytrail Oyj:n kautta käyttäen verkkopankkitunnuksia sekä/tai muita Paytrailin hyväksymiä maksuvaihtoehtoja. Verkkokauppaostoksia tehdessä tulee huomioida Verkkokaupan yleiset ehdot. Yrityksillä on laskutusmahdollisuus Firman Piikin kautta (yritysliikunta@urheiluhallit.fi).

8. Pyhät ja poikkeuspäivät, huoltotauot sekä kesäaika

Emme hyvitä niitä kalenteripyhiä emmekä yksittäisiä poikkeuspäiviä, jolloin hallimme ovat suljettuina.

Hyvitämme kesäisen vuosihuollon tai muun meistä johtuvan huoltotauon yhden, kolmen sekä kuuden kuukauden kortillesi, jos kortti on ollut käyttämättä kyseisen huoltotauon ajan. Hyvitettävä aika lisätään ensimmäisellä käyntikerralla tauon jälkeen minkä tahansa toimipisteemme asiakaspalvelussa.

_9. Kortin tauottaminen

Yhden ja kolmen kuukauden kortteja* tai sarjakortteja* ei voi tauottaa. Kuuden kuukauden kortin* voi tauottaa yhden kerran omavalintaisesta syystä. Ostos on käytettävä kokonaisuudessaan voimassaoloajan sisällä (kts. kohta 3.) mukaan lukien omavalintainen tauotus. Taukoajan minimiaika on 7 vuorokautta. Kun haluaa aktivoida kuukausikortin uudelleen, hyvitämme takaisin sen ajan, jonka kortti on ollut käyttämättä. Hyvitettävä taukoaika lisätään ensimmäisellä käyntikerralla tauon jälkeen minkä tahansa toimipisteemme asiakaspalvelussa.
*) uinti-, ryhmäliikunta-, kuntosali- ja superkortit

10. Kortin katoaminen

Jos asiakaskortti häviää, siitä tulee ilmoittaa meille välittömästi. Voimme sulkea hävinneen kortin ja siirtää sisällön uudelle kortille. Uusi kortti maksaa 4 euroa.

11. Lahjakortti

Lahjakortilla maksettaessa tulee lahjakortti esittää maksun yhteydessä. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi. Lahjakortti on voimassa 24 kk (730 pv) ostopäivästä.

12. Sairastapaukset, muutot, ostosten muutokset ja rahapalautukset

Sairastapaukset (lääkärintodistus tai terveydenhoitajan/sairaanhoitajan todistus, minimi 7 vuorokautta), muutot yli 50 km etäisyydelle asuinpaikasta ja jo ostettujen palveluiden muutokset tai vaihdot käsittelemme tapauskohtaisesti. Rahapalautuksista sekä ostosten muutoksista perimme käsittelymaksuna 10 euroa. Rahapalautuksia ei suoriteta, mikäli palvelu on maksettu liikuntarahoilla tai muulla työnantajan myöntämällä edulla. Asiakaskorttimaksua ei palauteta.

13. Tarjoukset

Tarjouksia ei voi yhdistää. Alennusprosentti tai euromääräinen alennus koskee vain normaalihintaisia palveluita, ei alennusryhmähinnoiteltuja tai jo alennettuja palveluita (mm. kesätarjoukset). Kausikohtaisilla palveluilla, kampanjoilla sekä tarjouksilla saattaa olla asiakassopimusehtojen lisäksi omat myyntiehtonsa tai poikkeava voimassaoloaika.

14. Peruutusehdot

14.1. Kurssit, uimakoulut, leirit sekä tapahtumat

Kaikista peruutuksista veloitamme 10 euron käsittelymaksun. Riippumatta siitä, onko osallistumismaksu suoritettu asiakaspalvelun tai verkkokaupan kautta, mahdollinen peruutus on tehtävä kuusi viikkoa (42 pv) ennen kurssin, uimakoulun tai leirin alkamista. Tätä myöhemmin tehdyt peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan. Kaikkien tapahtumien ilmoittautumiset ovat sitovia, peruutukset vain sairaustodistuksella (kts. kohta 12). Sairastuessasi kurssin, uimakoulun, leirin tai tapahtuman alkamisen jälkeen tulee sairastumisesta ilmoittaa kyseisen kurssin, uimakoulun, leirin tai tapahtuman aikana.

Uimakouluilmoittautumisen mahdollinen peruutus tehdään uimakouluvastaavalle (uimakoulut@urheiluhallit.fi). Kurssi-, leiri- sekä tapahtumailmoittautumisten peruutukset tehdään asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@urheiluhallit.fi), josta ne ohjataan eteenpäin oikealle taholle. Palveluntarjoajalla on oikeus perua asiakkaan varaus, jos palvelu (kurssi, uimakoulu, leiri, tapahtuma) joudutaan vähäisen osallistujamäärän tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi perumaan. Tällöin palautetaan kauppasumma täysimääräisenä tai vaihdetaan toiseen samanarvoiseen palveluntarjoajalta löytyvään palveluun.

14.2. Verkkokaupasta ostetut kerta-, sarja- & kuukausipalvelut (ryhmäliikunta, uinti, kuntosali, superkortti)

Verkkokaupassa myynnissä olevat palvelut noudattavat yleisiä verkkokaupan ehtojamme. Verkkokaupastamme ostetuilla käyttämättömillä kerta-, sarja- & kuukausipalveluilla ei ole peruutusoikeutta perustuen kuluttajansuojalain 6 luvun 16 pykälään (kohta 11). Käyttämättömien ostosten muuttamisesta toiseksi veloitamme 10 euron käsittelymaksun.

14.3. Personal trainer, kuntosaliohjaukset sekä testit

Mikäli asiakas ei pääse ohjaukseen tai testiin sovittuna ajankohtana, siitä tulee ilmoittaa mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään 24 tuntia ennen ohjaus- tai testiajankohtaa. Myöhemmin tehdyt peruutukset vain sairaustodistuksella (kts. kohta 12). Peruuttamatta jätetyt ohjaus- ja testikerrat tulkitaan käytetyiksi.

14.4. Ryhmäliikuntatuntien varaukset sekä peruutukset

Ryhmäliikuntatunteja voi varata ennakkoon neljälle (4) viikolle (29 pv) ja maksimissaan 20 tuntia. Jos asiakastilillä ei ole ladattuna kerta-, sarja- tai kuukausipalveluita, yksittäisiä varauksia voi tehdä puhelimitse tai hallin asiakaspalvelussa (ei sähköpostitse) korkeintaan kolme (3) tuntia per varauskerta.

Mikäli ei tule varaamalleen tunnille, paikka on peruutettava hyvissä ajoin joko puhelimitse tai varausjärjestelmän kautta (ei sähköpostitse). Paikka tulee peruuttaa mieluimmin päivää (24 tuntia) aikaisemmin, mutta viimeistään kolme (3) tuntia ennen tunnin alkua. Näin paikka vapautetaan muille asiakkaille ja välttyy ylimääräisiltä veloituksilta. Ryhmäliikuntatunnin onnistuneesta peruutuksesta tulee vahvistussähköposti.

Peruuttamattomasta varauksesta veloitetaan heti joko yksi käynti (sarjakortilta) tai yksi päivä (kuukausikortilta). Asiakas saa tiedon veloituksesta sähköpostitse. Mikäli veloitus on jostain syystä tapahtunut aiheettomasti, asiakkaan kannattaa olla yhteydessä asiakastukeen (asiakaspalvelu@urheiluhallit.fi).
Lue lisää:

Lue lisää: Ryhmäliikuntaetiketti

15. Solarium

Solariumvaraus kokonaisuudessaan 30 min / krt, solariumlaitteen käyttöaika enintään 20 min / krt. Solariumin sarjakortti ei ole henkilökohtainen. Solariumin sarjakortin voimassaoloaika on kaksi vuotta (730 pv) ostopäivästä, eikä sitä ole mahdollista tauottaa.

16. Ikärajat eri palveluihin

Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vain vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. Kahdeksan vuotta täyttänyt voi tulla yksin uimaan, jos hän osaa uida ja hänellä on mukana vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustettu lappu. Yli 7-vuotiaat menevät oman sukupuolen pukuhuoneisiin. 25 metrin ja 50 metrin altaissa sekä hyppyaltaassa uiminen edellyttää vähintään 25 metrin uimataitoa.

Kuntosalille sekä ryhmäliikuntaan ikäraja on 15 vuotta. Pienet lapset eivät saa oleskella kuntosalilla turvallisuussyistä. Solariumin ikäraja on 18 vuotta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tutustu myös järjestyssääntöihimme sekä verkkokaupan yleisiin ehtoihimme.

Ajankohtaista

  Uutisarkisto >

  Verkkokaupan yleiset ehdot
  LUE LISÄÄ...

  Tallenna

  Tallenna

  Tallenna