Haku

Järjestyssäännöt

Yleisen viihtyvyyden vuoksi on hyvä tietää, mitä perussääntöjä noudattamalla luomme mahdollisimman mukavan liikuntaelämyksen sekä itsellemme että muille. 

(Palveluntarjoajat = Urheiluhallit Oy, Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ja Vuosaaren Urheilutalo Oy)

1. Hygienia

Peseydy ilman uima-asua ennen saunaan ja altaaseen menoa, ja pese/kastele myös hiukset. Jätä uima-asu saunomisen ajaksi pesutilaan. Ihokarvojen ajelu, hiusten värjäys tai leikkaus, kynsien ja jalkojen hoito tai muut vastaavat toimenpiteet eivät ole sallittuja tiloissamme.

Toivomme sinun käyttävän tiloissamme treenipyyhettä. Pyyhi kuntosalilaitteet ja muut käyttämäsi välineet käytön jälkeen. Käyttäjiä on paljon ja näin varmistamme, että laitteet ovat aina siistejä. Käytä treenipyyhettä myös ohjatussa liikunnassa mattojen päällä.

2. Ikärajat eri palveluihin

Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vain vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. Alle 10-vuotias voi tulla yksin uimaan, jos hän osaa uida ja hänellä on mukana vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustettu lappu. Yli 7-vuotiaat menevät oman sukupuolen pukuhuoneisiin.

25 m ja 50 m altaissa sekä hyppyaltaassa uiminen edellyttää vähintään 25 m uimataitoa.

Kuntosalille ja ryhmäliikuntaan ikäraja on 15 vuotta.
Pienet lapset eivät saa oleskella kuntosalilla heidän oman turvallisuutensa vuoksi.

Solariumin ikäraja on 18 vuotta.

3. Käytösohjeet

Uimahallin henkilökunnalla on oikeus poistaa päihtynyt tai muutoin häiritsevä henkilö. Käänny rohkeasti henkilökunnan puoleen, jos havaitset arveluttavasti tai häiritsevästi käyttäytyvän kävijän.

Annathan kaikille mahdollisuuden harjoitella häiriöttä. Ottamalla muut huomioon käydessäsi uimassa, vesijuoksemassa, ohjatussa liikunnassa ja kuntosalilla mahdollistat itsellesi sekä muille mahdollisimman mukavan liikuntakokemuksen. On kohteliasta palauttaa lainatut varusteet kun niitä ei enää käytä, sekä vapauttaa tarvittaessa kuntosalilaite sarjojen välissä muille asiakkaille.

4. Pukeutuminen sekä varusteet

4.1. Uima-asu ja uimalakki

Altaaseen voit mennä vain uima-asussa (ei uima- tai muissa shortseissa). Oikeanlainen uimapuku on tehty uimapukukankaasta, se on ihonmyötäinen eikä sisällä taskuja. Uima-asu voi olla hihallinen tai lahkeellinen. Hameet, mekot, huput sekä shortsit eivät ole sallittuja, sillä ne voivat tarttua allasrakenteisiin ja aiheuttaa vaaratilanteen sekä niistä irtoava nukka saattaa tukkia puhdistuslaitteiston. Tarvittaessa voit vuokrata uimahallin kassalta asianmukaisen uima-asun. Käytä uimalakkia, jos et halua kastella hiuksiasi. Vesiliikunnassa voit käyttää myös suihku-myssyä. Sido pitkät hiukset kiinni. Uimavalvomosta saat lainaksi hiuslenkin, jos oma on unohtunut.

4.2. Sisäliikuntavarusteet (kuntosali, ohjattu liikunta sekä palloilu)

Kuntosalilla, ohjatussa liikunnassa sekä palloilulajeissa käytetään sisäliikuntakenkiä sekä asianmukaisia sisäliikuntavaatteita. Kyseisiin liikuntatiloihin (kuntosali, ryhmäliikuntasali, palloiluhalli) ei saa tulla ulkokengissä tai kengissä, joita olet käyttänyt ulkona.

4.3. Vuokravarusteet

Vuokratut pyyhkeet sekä uimapuvut palautetaan hallin kassalle.

5. Liikuntavälineet

Henkilökunta avustaa sallittujen uima-, ryhmäliikunta- ja kuntosalivälineiden lainaamisessa sekä neuvoo niiden palauttamisessa. Samalla saat tietoosi eri välineiden sallitut ja turvalliset käyttöpaikat. Palauta liikuntavälineet aina alkuperäisille paikoilleen. Monitoimialtaassa ei saa käyttää kellukkeita eikä kelluntauimapukuja.

6. Oma turvallisuus

Altaaseen hyppääminen on sallittua vain altaiden päästä. Noudata uimavalvojan ohjeita.
Tulethan liikkumaan vain terveenä, ilman infektioita.
Lattia on märkänä liukas, joten liikuthan vain kävellen.
Kuntosalille on suotavaa hankkia oma ohjelma liikunnanohjaajaltamme. Käytäthän myös aina juomapulloa, jossa on korkki.
Kysy tarvittaessa opastusta henkilökunnalta.

Muistathan, että olet vastuussa omasta turvallisuudestasi. Palvelun tuottajan vastuu toiminnastaan ja asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista määräytyy kulloinkin voimassa olevan vahingonkorvaus- ja kuluttajansuojalain säädösten mukaisesti.

7. Arvoesineet ja löytötavarat

Arvokkaimmat tavarat kannattaa jättää kotiin. Mukana olevat tavarat on hyvä säilöä niille varattuihin säilytyslokeroihin.

Löytötavaroita voit tiedustella uimahallin asiakaspalvelusta. Palveluntuottaja ei vastaa kävijän kadonneesta omaisuudesta.

8. Tavaroiden säilytys

Pukukaapit ja säilytyslokerot ovat tarkoitettu vain päiväkäyttöön. Tavaroiden ja vaatteiden jättäminen niihin yli yön on kiellettyä.

9. Omat eväät

Eväitä voi syödä ainoastaan henkilökunnan osoittamassa tilassa. Särkyviä esineitä, kuten lasipulloja, ei tule ottaa mukaan hallin tiloihin.

10. Korvausvelvollisuus

Jos asiakas vaurioittaa tahallisesti liikuntakeskuksen kalustoa, kiinteistöä tai irtaimistoa, hän on velvollinen korvaamaan vahingon täysimääräisesti.

11. Matkapuhelimen käyttö

Matkapuhelimessa puhuminen harjoittelun aikana ei ole toivottavaa, joten jätäthän matkapuhelimesi säilytyslokeroon. Näin itselläsi sekä muilla vieraillamme on mahdollisuus häiriöttömään kuntoiluun.

12. Valokuvaaminen

Valokuvaaminen tiloissamme kameralla tai matkapuhelimen kameralla on kielletty ilman erillistä lupaa.

Nautinnollisia liikuntahetkiä ja tervetuloa uudestaan!

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Asiakassopimusehdot

Ajankohtaista

Uutisarkisto >