Haku

UIMAKOULUINFO

Voit ilmoittautua uimakouluihimme netissä tai hallin asiakaspalvelussa. Maksu suoritetaan aina varauksen yhteydessä. Ilmoittautumisajankohdista uutisoimme nettisivuillamme.

Minkä tasoinen uimakoulu?

Kun varaat lapsellesi uimakoulua, on tärkeää, että uimakoulu vastaa lapsesi uimataitoja. Suosittelemme, että käyt ensin testaamassa lapsesi taidot ja vasta sitten valitset kurssin. Kurssivarauksia ei kannata tehdä useampaa peräkkäin, vaan antaa lapsen taidoille aikaa kehittyä uintikurssin jälkeen. Paras tapa tähän on käydä itsenäisesti uimassa riittävän pitkään, ainakin 8 viikkoa.

Jaksot

Kevätkausi (marraskuun lopulla ilmoittautuminen kevään kursseille)

 • tammikuu–maaliskuu 
 • maaliskuu–toukokuu 

Kesäkausi (maaliskuun puolivälissä ilmoittautuminen kesän kursseille)

 • kesäkuu–heinäkuu

Syyskausi (touko-kesäkuun vaihteessa ilmoittautuminen syksyn kursseille)

 • elokuu–lokakuu 
 • lokakuu–joulukuu 

Uimakouluissamme on 8 opetuskertaa, 1 krt/viikko (pyhä- ja juhlapäivinä poikkeuksia voi esiintyä).
Järjestämme lisäksi intensiivikursseja (vaihteleva kesto) pitkin vuotta.

YKSITYISTUNNIT

Voit varata myös uinnin yksityistunnin. Näin saat yksilöllistä opetusta juuri omiin tarpeisiisi.
Lue lisää yksityistunneista.
 

KÄYTÄNNÖT UIMAKOULUUN SAAPUESSA

Koronatilanteen huomioiminen uimakouluissa

Toiminta hallilla

 • Tule paikalle ajoissa.
 • Ilmoittaudu joka kerta asiakaspalveluun kertomalla nimesi. Tällöin sinulta ei peritä uintimaksua. Kouluikäiset ja aikuiset uimaopettaja ottaa vastaan altaalla. Lue leikki-ikäisiä koskevat ohjeet alempaa.
 • Kouluikäiset uimakoululaiset menevät oman sukupuolen pukuhuoneisiin.
 • Mikäli vanhempi tulee uimaan lapsen uimakoulun ajaksi, tulee maksaa alennettu uintimaksu 5€ tai normaali alennusryhmäläisen uintimaksu.
 • Ota mukaan uima-asu, pyyhe, laudeliina ja peseytymistarvikkeet.
 • Peseydy aina huolellisesti ennen altaaseen menoa.
 • Mene saunaan aina ilman uima-asua.
 • WC-käynnit ennen altaaseen tuloa (ja ennen peseytymistä). Mikäli sinun täytyy käydä WC:ssä uimakouluajalla, kerro opettajallesi, ennen kuin poistut altaasta.
 • Uimahallissa ei koskaan saa juosta – lattiat ovat liukkaita!
 • Uimalakin ja uimalasien käyttö suositeltavaa (ei hyppykoululaiset).
 • Pitkät hiukset tulee sitoa kiinni (helpottaa myös uimista).
 • Karkit ja purkat kiellettyjä altaassa!
 • Toivomme vanhempien jäävän uimakoulujen ajaksi joko pukuhuoneisiin tai käyttävän ajan omaan uimiseen.
  • Mikäli altaalle haluaa tulla, tulee maksaa alennettu uintimaksu 5€ tai normaali alennusryhmäläisen uintimaksu.
  • Toivomme myös, että opetusta ei seurata ihan opetusaltaan vierestä, jotta oppilas saa rauhassa keskittyä oppimiseen.

Uimaopettaja

 • Uimaopettajasi ottaa sinut vastaan uima-altaalla opetusajan alkaessa ja vastaa sinusta opetusajan päättymishetkeen asti (huom. leikki-ikäiset, katso ohjeet alla).
 • Uimaopettajan ohjeita tulee noudattaa, eikä häntä saa häiritä, mikäli hänellä on vielä edellisen ryhmän opettaminen kesken.

Kurssin päättyessä

Viimeisellä kurssikerralla uimaopettaja antaa sinulle todistuksen sekä arvion uintitaidoistasi. Arvioon on merkattu myös kurssi, jota opettaja suosittelee sinulle seuraavaksi. Jos on poissa viimeiseltä kerralta, uimaopettaja jättää todistuksen uimahallin asiakaspalveluun, mistä sen voi noutaa myöhemmin. Todistuksia säilytetään asiakaspalvelussa noin kaksi kuukautta.

KURSSIEN ERIKOISMENETTELYJÄ

Perheuimakoulut

 • Kurssihinta sisältää yhden aikuisen ja yhden lapsen uinnin.
 • Altaaseen mukaan yksi aikuinen ja yksi lapsi (myös 1. kerralla)
 • Lisätietoa perheuimakouluista

Perheuimakoulut, sisarusryhmä

 • Kurssihinta sisältää kaksi aikuista ja kaksi lasta. Suositus on, että toinen lapsista on alle 2-vuotias ja toinen enintään 7-vuotias..
 • Lisätietoa sisarusryhmästä

Leikki-ikäisten uimakoulut
(alkeet, jatko, uintikerho sekä uintitekniikka 1 ja 2)

 • Uimahallin kassalla ilmoittautumisen jälkeen tavarat jätetään pukutiloissa olevaan lukolliseen kaappiin.
 • Jos uimakoululaisella on mukanaan uimaan menevä saattaja:  saattaja auttaa lasta peseytymään ja tuo tämän suoraan altaalle suihkunraikkaana uima-asu päällä ja uimalasit mukana.
 • Mikäli saattaja ei tule itse uimaan, hän auttaa lasta pukuhuoneessa ja tuo lapsen uima-asussa uimalasit sekä pyyhe mukanaan pukuhuoneiden oville (aulasta pukuhuoneeseen johtava ovi). Opettaja ottaa uimakoululaiset ovelta vastaan 5 minuuttia ennen opetusajan alkamista ja vie uimakoululaiset suihkun kautta altaalle. Jos myöhästyt tästä ajankohdasta, opettaja ei odota, tulethan siis ajoissa. Opettaja huolehtii uimakoululaisesta pesutiloissa myös ennen ja jälkeen uimisen. Hän tuo uimakoululaisen samaan paikkaan, mistä hakikin ennen tunnin alkua, suihkunraikkaana. Tämä menettely on sama jokaisella uintikerralla, ellei asiasta toisin sovita.
 • Leikki-ikäiset saavat jäädä uimakoulun jälkeen uimaan, jos heillä on huoltaja mukana uimassa.
 • HUOM! Vuosaaressa leikki-ikäiset vaihtavat vaatteet ja peseytyvät ryhmäpukuhuoneessa. Vanhemmat huolehtivat lapset suihkuun ja suihkun jälkeen opettaja hakee lapset altaalle vievältä ovelta. Uimakoulun jälkeen opettaja palauttaa lapset suihkutiloihin.

Aikuisten uimakoulut

 • Kokoontuminen opetukseen varatulla allasalueella. Uinninvalvojat opastavat tarvittaessa.

 

VAUVAUINTI SILTAMÄESSÄ

Hallilta löytyy muutamia lainakantokoppia. Oman kopan tuonti on kuitenkin suositeltavaa. Rattaat tulee jättää ulos, koska tilamme ovat hyvin rajalliset. Halutessasi otathan oman lukon sekä sadesuojan rattaille mukaan.

Nimilistat löytyvät kassalta. Ilmoittakaa asiakaspalvelijalle nimenne joka kerta tullessanne, niin saatte pukukoppien avaimet. Vanhempien sijaan lapsen kanssa voivat uida myös vaikkapa kummit ja mummit, mutta lapsen tulee pysyä aina samana.

Lapsen ruokailu on hyvä ajoittaa 1 - 1,5 h ennen uintia. Tällöin pulautusriski altaassa vähenee, mutta lapsi kuitenkin jaksaa osallistua vauvauintiin.

Peseydy kunnolla. Ennen uintia peseydy huolellisesti ilman uimapukua päästä varpaisiin, pese pois mahdolliset meikit ja hiusten muotoilutuotteet. Hiukset kastellaan tai suojataan uimalakilla, ja pitkät hiukset laitetaan kiinni. Uimaan ei voi tulla uimashortseissa, ja saunaan mennään vain ilman uimapukua. Saunominen uinnin yhteydessä on suositeltavaa vasta uintituokion jälkeen, jotta aikuisten jälkihiki ei joudu altaaseen eikä lapselle tule kylmä niin suuresta lämmönvaihtelusta. Vauvojen ollessa mukana saunassa ei heitetä löylyä. 

Erityishuomio koruihin: kaikki korut, mukaan lukien nappikorvakorut, kellot, sormukset sekä aktiivisuusrannekkeet tulee ottaa pois ennen altaaseen menoa. Korut ovat todellisia bakteeripesiä, ja niiden riisuminen ennen vauvauintia auttaa vesiemme puhtaana pysymistä, joka on erityisen tärkeää vauvoja varten. Lävistykset, jotka on hankala irroittaa uintien ajaksi, tulee desinfioida pukuhuoneessa huolellisesti ennen uintia.

Vauvalle on suositeltavaa hankkia kokovartalouimapuku ja sen lisäksi uimavaippa, jotta vältymme mahdollisilta ulostevahingoilta. Kokovartalouimapuku helpottaa vauvan käsittelyä vedessä.

Erityisesti ensimmäisillä kerroilla vauva ei välttämättä jaksa olla puolta tuntia uimassa. Altaasta kannattaa väsyneenä tai nälkäisenä nousta aikaisemmin. Mikäli lapsi on itkuinen uintien aikana, voi kesken uintien kokeilla rauhoittelua suihkutilassa tai pikkualtaassa.

Max. 5 minuuttia ennen oman ryhmän alkua voi mennä odottelemaan lastenaltaaseen, josta siirrytään isoon altaaseen oman vuoron alkaessa. Uinnin jälkeen poistutaan suoraan pesutiloihin. Tämä helpottaa ruuhkaa pesuhuoneessa vuoron vaihtuessa.

Sairaana ei saa mennä altaaseen tartuntariskin takia sekä jälkitautien estämiseksi. Kiinnitä huomiota myös riittävän pitkään toipumisaikaan. Mahdollisia poissaoloja emme valitettavasti korvaa. Pitkissä sairastapauksissa voitte olla yhteydessä: nea.teponoja@urheiluhallit.fi (lääkärintodistus vaaditaan).

Lisätietoja saat joko soittamalla 09 3488 6563 / 040 159 8399 tai sähköpostitse nea.teponoja@urheiluhallit.fi.

Vauvauinnin tarkoituksena on totuttaa vauva veteen ja tukea vauvan kehitystä ensimmäisinä vuosina. Vauvauinnissa vauvaa ei opeteta uimaan, mutta vauvauinti tukee uimaan oppimista myöhemmin. Kaikki lapset ovat yksilöitä ja kehittyvät omaan tahtiinsa, joten ohjaus tapahtuu jokaisen lapsen tahtoa ja kehittymisvauhtia kunnioittaen. 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna