Haku

Urheiluhallit Kallio

Rento ja aito stadin halli

Helsingin Urheilutalo avattiin vuonna 1961, joten se on ollut merkittävä osa Kallion kaupunginosan elämää jo 60 vuotta. Aikaisemmin työväestön asuinalueena tunnettu alue mielletään nykyisin erityisesti opiskelijoiden, nuorten aikuisten ja taiteilijoiden kaupunginosaksi. Kivijalkakauppoja, ravintoloita, baareja ja muita palveluja on lähes jokaisen talon alakerrassa. Helsinginkadulla sijaitseva halli tarjoaa alueen asukkaille monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Oivallinen sijainti, ilman turhaa hifistelyä.

Leppoisasta lähiöhallitunnelmastaan tunnetussa Kalliossa käy kaikenikäisiä ja -näköisiä ihmisiä: tatuoituja, rokkipoikia ja supersuloisia mummoja rinta rinnan. Kysymykseen suosituimmasta palvelusta hallin henkilökunta vastaa kuin yhdestä suusta – sauna! Kallion kaupunginosan asunnot ovat pieniä ja vaikka yleisiä saunojakin vielä on, suomalainen saunakulttuuri elää myös täällä vahvana. Julkisivun takana on kuitenkin yllättävän laaja tilakokonaisuus. Sisäänkäynnin kuusi ovea paljastavat, että paikassa järjestetään myös suuria yleisötapahtumia. Asiakaskäyntejä Kalliossa on vuosittain yli 250 000. 

Kuumasauna vetää puoleensa

Paikan sydän ja sielu on sauna, muttei mikä tahansa löylytila, vaan Kuumasauna. Saunakulttuurin yksi osa on todella kuumista löylyistä nauttiminen ja siitä Kalliossa on pitkät perinteet. Nykyisin Kaken grillinä tunnettu sauna on kuumasaunojien mekka, jonne saapuu myös vierailijoita kokeilemaan kuumuuskestävyyttään. Tästä saunasta on kirjoitettu paljon eri medioissa, ja sen tarkoitustakin avattu lähes tieteellisen tarkasti. Nimensä se on saanut jo 1960-luvulta sen lauteilla istuneen saunalegendan, Kauko Myllerin mukaan. Jos et ole vielä kokeillut, niin tervetuloa testaamaan!

Liikuntahalli

Suuressa liikuntahallissa on katsomopaikkoja 1200 henkilölle, joten se sopii erinomaisesti erilaisiin kilpailu- ja näytöstapahtumiin. Suosituimmat lajit ovat sulkapallo, käsipallo, koripallo, lentopallo ja salibandy. Helsingin Urheilutalolla on nähty suomalaisen urheilun legendaarisia kisoja, kuten nyrkkeilyn GB- ja SM-kisat. IFK:n miesten ja naisten käsipallon kotiottelut pelataan täällä, samoin Namikan korisottelut.

KATSO MYÖS KALLION TILAT JA LAJIT >

Äiti-vauva -tunneista 
Bodypumppiin

Meillä on erinomaiset tilat myös kuntosalin ja ryhmäliikunnan harrastajille. Kallion kuntosali ei ole iso, mutta se on todellinen tilaihme, sillä sinne on saatu sijoitettua 25 laitetta. Näin se mahdollistaa monipuolisen harjoittelun erilaisille asiakkaille. Lisäksi kuntosali- ja ryhmäliikuntamaksuun sisältyvä uinti ja sauna rentouttavat ja virkistävät mukavasti.