Haku

Urheiluhallit Malmi

Pohjois-Helsingin valoisa helmi

Vuonna 1983 avattu Malmin uimahalli tuli todelliseen tarpeeseen, sillä alkuvuosista lähtien sen palveluja on hyödynnetty aktiivisesti. Vuonna 2019 kävijämäärä oli peräti 420 000 eli noin 1200 asiakasta päivässä. Uimahalli onkin vesipinta-alaltaan mitattuna Suomen vilkkain. Malmin alueelle suunnitellaan jälleen lisää asutusta kymmenille tuhansille ihmisille, minkä myötä myös uimahallin laajennussuunnitelmille löytyy todellista tarvetta.

Lähellä Malmin juna-asemaa sijaitsevan ja ison parkkialueen omaavan hallin suosituin palvelu on uinti. Jopa 75 % kävijöistä hyödyntää allasosastoa, jossa voi uinnin lisäksi harrastaa vesijuoksua tai vetreyttää lihaksiaan terapia-altaassa. Lapsiperheiden suosikki on 30-asteinen lastenallas ja rohkeimmat aikuiset pulahtavat myös kylmäaltaaseen.

Iltapäivisin tilaa

Ruuhkilta ei aina voi välttyä ja se asettaa haasteita henkilökunnalle. Aikaisin aamulla halliin saapuu vakiouimareiden joukko. Tämä itsestään huolta pitävä porukka kokoontuu uinnin jälkeen kahvilaan heti sen auettua klo 8.00. Uimaseurojen harjoitukset ja uimakoulut pidetään yleensä iltaisin, jolloin työssäkäyvätkin ehtivät altaalle. Iltapäivisin altailla on parhaiten tilaa.

Malmilta löytyy myös suuri kuntosali monipuolisine laitteineen sekä hyvänkokoinen ryhmäliikuntatila. Kaksi solariumia, hieroja ja jalkahoitola täydentävät palvelukokonaisuutta. Hallista kahvilan vierestä löytyvää kokoustilaa vuokrataan myös ulkopuolisille.

KATSO MYÖS MALMIN TILAT JA LAJIT >

Aktiiviset jumppaajat

Malmin ryhmäliikuntatunneilla käy päivittäin lähes 200 asiakasta. Eläkeläiset, opiskelijat ja vuorotyöläiset käyvät pääosin päiväsaikaan ja työikäiset klo 16 jälkeen. Poikkeuksen naispainotteisiin tunteihin tekevät Core & Venyttely-, BODYPUMP®- ja Kuntosalitunnit, joissa on mukavasti myös miehiä. Vesivoimistelu ja Hydrobic vetävät jatkuvasti kaikki tunnit täyteen, tosin näiden tuntien ryhmäkoko on lattiatunteja pienempi. Samat tunnit pyritään järjestämään eri päivinä eri aikaan, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus niihin osallistua. Hallien kiinniolo on tuntunut vaikuttaneen ryhmäliikuntaan, sillä rauhallinen perusliikunta vetää nyt parhaiten. Yleisen kunnon kohottaminen pitkän tauon jälkeen onkin tärkeämpää kuin liian kova aloittaminen.

Ulkoalueet kirsikkana kakussa

Vuoden 2014 remontin yhteydessä valmistuivat auringonottoalueet ja lasten uima-allas. Suositulle ulkoaltaalle oli selkeä tarve, koska monista muista uimahalleista poiketen Malmi on avoinna lähes koko kesän. Vesielementti on selkeästi Malmin sydän ja ulkoalue sen ainutlaatuisuus. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on saada Malmille laajennusta, aina isompaa maauimalaa myöten.