Haku

Urheiluhallit Siltamäki

Kodikas halli ja 30-asteinen vesi

Siltamäen uimahalli toimi Rakennusyhtiö Puolimatkan houkutuslintuna, kun alueen asuntoja markkinointiin 1970-luvulla. Vuonna 1973 uimahalli siirtyi Urheiluhallien hallintaan ja pari vuotta myöhemmin omistukseen. Pieni ja sympaattinen uimahalli täydentää omanlaisenaan Urheiluhallien tarjontaa. Uinnin lisäksi tässä kotoisassa hallissa voi osallistua uimakouluihin, treenata kuntosalilla, harrastaa vesijumppaa ja hydrobicia sekä järjestää vaikka lasten teemasynttäreitä. Vuosittainen kävijämäärä on 50 000–60 000 asiakasta.

Suutarilan kaupunginosaan kuuluva Siltamäki on puoliksi pientaloaluetta, jossa asukkaita on yli 15 000. Kauppakeskuksen yhteydessä sijaitseva Siltamäen uimahalli on ollut suosittu kohtaamispaikka aina sen avaamisesta alkaen. Viime vuosina sinne ovat kuntoilijoiden lisäksi löytäneet uimakoulusta kiinnostuneet lapset ja aikuiset sekä vauvauintia harrastavat. 30 asteen lämpötila saa niin lapset kuin aikuisetkin viihtymään uima-altaassa. Vauvauinnissa vesi on jopa 32-asteista. Myös paikan kuntosali on vilkkaassa käytössä. Lisäksi hallia on vuokrattu yksityistilaisuuksiin, mm. lasten syntymäpäiviin.

Pieni ja hallittava

Siltamäen uimahalli on ihastuttava paikka, jossa on helppo järjestää erilaista ryhmäliikuntaa, koska uima-allas on vain 17 m pitkä ja yksikin ohjaaja hallitsee tilaa helposti. Siltamäki on myös paikka, jossa ryhmäliikunnassa käy enemmän väkeä kuin yksittäisiä asiakkaita ja se tarkoittaa, että lähes kaikki tuntevat toisensa. Paikan kodikkuus syntyy myös siitä, että saat tullessasi avaimen kassalta, eikä kulkuportteja ole. Kodikas Siltamäki on erinomainen liikuntapaikka kuntoilijoiden lisäksi erityisryhmille, koska tiloja voidaan räätälöidä heidän tarpeisiinsa. On myös monia erityisryhmiä, joille Siltamäen pieni ja rauhallinen halli sopii erinomaisesti. Esimerkiksi erityisherkille asiakkaille voidaan järjestää toimintaa täydellisessä hiljaisuudessa.

Vihtasauna

Kuntosalilla kävijät saavat nauttia samaan hintaan uimahallin palveluista ja näin monipuolistaa harjoitteluaan tai vaan rentoutuakseen pulahtaa lämpöiseen veteen. Paikan erikoisuutena on vihtasauna – siis sauna, jonne voit tuoda oman vihtasi.

KATSO MYÖS SILTAMÄEN TILAT JA LAJIT >

Yksityistilaisuudet lauantaisin

Siltamäen erikoisuus ovat yksityistilaisuudet. Voit vuokrata hallin käyttöösi lauantaisin klo 9.30–11.30 tai 18.30–20.30. Hallin vuokrahinta on 200 €.

Koko allastila on varattu vain juhlaseurueen käyttöön. Hallissa voidaan soittaa musiikkia ja normaalit hallin valot voidaan vaihtaa tunnelmavaloihin. Isot lelut, patjat ja sukellusrenkaat ovat käytettävissä allasalueella. Hallissa on yksityistilaisuuden ajan paikalla uimavalvoja ja muuta henkilökuntaa, jotka auttavat ja ohjeistavat käytännön asioissa. Järjestävän tahon on kuitenkin huolehdittava, että jokaisella uimataidottomalla lapsella on altaassa mukanaan yksi uimataitoinen aikuinen.

Varaukset ja tiedustelut:
Puh. 09 3488 6500
uhsiltamaki@urheiluhallit.fi

Suositut vauvauinnit

Vauvauintien suosio on jälleen nousussa, sillä vanhemmat haluavat harrastaa liikuntaa lastensa kanssa. Vauvauinnista on tutkitusti hyötyä lapsen kehitykselle nopeuttaen istumaan nousemista ja kävelyn aloittamista. Vauvauinnin on myös todettu lähentävän vanhempien ja lapsen suhdetta, koska molemmat ovat siinä hetkessä fyysisesti ja henkisesti läsnä. Etätyön lisääntyminen on lisännyt myös isien osallistumista vauvauinteihin. Nykyisin vauvauinnin voi aloittaa myös myöhemminkin, koska veteen totuttautuminen ja sukelluttaminen tapahtuu ehdollistamisen kautta. Varsinainen uimaan oppiminen tapahtuu fyysisen kehityksen johdosta noin kolmen vuoden iässä. Vauvauinteja järjestetään Siltamäessä maanantaiaamuisin.