Haku

Urheiluhallit Töölö

Yhtäaikaa perinteikäs ja moderni

Topeliuksenkadulta sisään astuessa ei heti arvaa millaista silmäkarkkia on tulossa. Portaita alas mennessä avautuu avara aula, jossa sijaitsee Welldonin lounaskahvila. Kun katsoo kahvilan sisälasien läpi, huomaa uima-allasalueen ja sen valoisan tilan korkeuden. Allas suorastaan kutsuu uimaan. Muotojen hieno kaarevuus ja avaruus korostuvat edelleen kuntosalin puolella, jossa tilan poikkeuksellinen korkeus takaa, ettei ilma lopu. Samaa ilmavuutta ja muotokieltä tarjoilee myös suuri ryhmäliikuntatila. Töölön Urheilutalo on upea.

Vuonna 1967 valmistuneessa ja 2019 peruskorjatussa hallissa päivittäisiä kävijöitä on 800–1200 eli yli 300 000 asiakaskäyntiä vuodessa. Halli on saanut paljon kehuja ja uusia asiakkaita, joten kävijämäärän uskotaankin kasvavan reippaasti.

Vanhasta uutta ja toimivaa

Korjausten yhteydessä lastenallas jaettiin kahtia, jotta ohjatulle vesiliikunnalle saatiin oma allas. Vesihierontalaitteet siirtyivät erilliseen, uuteen rentoutusaltaaseen. Myös palloiluhalli jaettiin kahteen osaan, kuntosaliksi ja ryhmäliikuntatilaksi. Ohjatulle liikunnalle saatiin lisäksi toinen pienempi sali, joka rakennettiin Työterveyslaitoksen entisestä ruokalatilasta. Hallissa on kiinnitetty huomiota myös esteettömyyteen siltä osin kuin alkuperäisarkkitehtuuri tämän sallii. Uudistuksen yhteydessä hallin kaikki toiminnot automatisoitiin ja niitä seurataan tietokoneohjatusti valvontatiloista käsin.

Tulevaisuus on valoisa

Töölössä on paljon vakiokuntoilijoita. Päiväsaikaan eläkeläisten osuus asiakkaista korostuu ja on hienoa nähdä kuinka he pitävät liikunnalla kunnostaan huolta. Kuntosalin puolella on päivälläkin yllättävän paljon työikäisiä ja opiskelijoita, ja samoista ikäryhmistä täyttyvät työpäivän jälkeiset liikuntatunnit.

Hallin lähelle rakennetaan uusia asuntoja sadoille perheille, joten potentiaalia tulee lisää. Yksi hallin erikoisuus on se, että samassa kiinteistössä myös asutaan. Osa asiakkaista tulee hissillä aamutakeissa suoraan omista kodeistaan – ei ihan tavallinen näky muissa halleissa. Urheiluhallit Töölö sijaitsee Meilahden sairaala-alueen välittömässä läheisyydessä, jossa työskentelee tuhansia terveydenhoitoalan ihmisiä. Toivottavasti hekin ovat löytäneet tai löytävät tämän helmen oman hyvinvointinsa edistämiseen. Hyvinvointi on nykyihmisille tärkeää ja laadukkaat palvelut innostavat liikkumaan.

KATSO MYÖS TÖÖLÖN TILAT JA LAJIT!

Paljon päivätunteja

Töölössä on kaksi uutta ja viihtyisää ryhmäliikuntatilaa. Suurempi Kaari-sali on avara ja soveltuu hyvin tanssi- sekä lihaskuntotunneille. Tuike-sali on suunniteltu kehoa huoltavien tuntien tarpeisiin. Kaksi salia yhdessä mahdollistaa runsaan ja monipuolisen tuntitarjonnan – viikossa on yli 70 ryhmäliikuntatuntia, joten vaihtoehtoja riittää!
Päivätarjontaan on panostettu ja ne tunnit ovat tulleet erityisen suosituiksi. Ryhmäliikuntatunneilla on hyvä henki ja rento tunnelma, myös aloittelijat tuntevat olonsa tervetulleiksi. Vesiliikuntatunneille on oma erillinen allas, jossa veden lämpötila on noin +30 astetta. Vilukissat ovat kiitelleet, että altaaseen on niin mukava tulla, kun ei tule kylmä.

Avara kuntosali vetää puoleensa

Töölön suuri ja ilmava kuntosali on erittäin suosittu – henkilökunnan arvion mukaan siellä käy enemmän asiakkaita kuin uimassa. Tosin Urheiluhallien salikorttiin kuuluu aina myös uinti, joten se hämärtää tarkkojen tilastojen saamista. Tilat upealle kuntosalille otettiin entisestä palloiluhallista, joten siksi katto on normaalia korkeammalla. Kaareva, iso ikkunaseinä lisää avaruuden tuntua. Tilan onnistunut rakenne- ja värimaailma parantavat asiakaskokemusta. Tämä taitaa olla sitä luksusta!
Monipuoliset laitteet ja tilasuunnittelu mahdollistavat erinomaiset harjoitteluolosuhteet kaiken tasoisille liikkujille - aloittelijoista aktiivikuntoilijoihin. Kuntosaliharjoittelun alkuun pääsee helposti Tutustu kuntosaliin -kursseilla (nuoret 13–15 v. ja aikuiset) sekä ryhmäliikunnan kuntosalitunneilla.