Haku

ÄITI-VAUVA (45 min)

Ryhmäliikuntatunti synnytyksestä palautuville äideille, joilla on 2–8 kk ikäinen vauva. Tunnille voi tulla yhdessä vauvan kanssa ja kesken tunnin voi tarvittaessa vaikka imettää. Tunnilla huomioidaan raskauden aiheuttamia muutoksia kehossa ja keskitytään äidin liikuntaan. Tavoitteena on liikkua turvallisesti synnytyksen jälkeen vauvan ehdoilla. Tunti koostuu alkulämmittelystä, kohderyhmälle sopivista lihaskuntoliikkeistä sekä huoltavista lantionpohjan ja keskivartalon liikkeistä.

Huomioithan, että ennen Äiti-vauva -tuntien aloittamista synnytyksen jälkeinen jälkitarkastus tulee olla tehtynä ja lääkärin lupa liikuntaan.

Ajoittain tarjonnassamme on vatsalihasten erkauman tunnistaminen -tunti, jolta saa hyviä vinkkejä kuinka lähteä palauttamaan vatsalihasten erkaumaa sekä lantionpohjan lihaksia. Tunti on tietopaketti raskauden ja synnytyksen jälkeisistä muutoksista kehossa. Tunnilla testataan vatsalihasten erkauman tila, tehdään harjoitteita lantionpohjan lihaksille ja harjoitellaan keskivartalon käyttöä kehon hallinnassa.

Tunnin hyödyt

Tunnilla vastasynnyttäneet äidit pääsevät liikkumaan vauvan kanssa. Ammattitaitoisessa ohjauksessa liikunnan aloitus raskauden ja synnytyksen jäljiltä on turvallista. Tunneilla vahvistetaan ja huolletaan kehoa. Lisäksi tunnilla tapaa muita äitejä vauvoineen.  

Mitä mukaan?

Liikunta-asu, sisäliikuntakengät, juomapullo ja hikipyyhe. Vauvalle alusta tai koppa.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

CORE & VENYTTELY

Kehon vahvistamista ja pitkiä venytyksiä.
LUE LISÄÄ
VARAA TUNTI

KEHONHUOLTO & LIIKKUVUUS

Kireydet pois venytellen ja rullaillen.
LUE LISÄÄ
VARAA TUNTI

NISKA & SELKÄ

Vetreyttä ja liikkuvuutta.
LUE LISÄÄ
VARAA TUNTI