Haku

PERHEUIMAKOULUT

Uintiharrastuksen voi aloittaa perheuimakoulussa. Siltamäessä järjestetään myös vauvauintia sekä uimakouluja 1–2-, 2–3- ja 3–4-vuotiaille.

PERHEUIMAKOULU, ALKEET

Kenelle
3–4-vuotiaille lapsille JA heidän vanhemmilleen. Uimakouluun voi osallistua yksi vanhempi / lapsi. Ei vaadi aikaisempaa uimakoulutaustaa.

Tavoitteet
Tavoitteena on veteen totuttautuminen ja uinnin alkeistaitojen oppiminen.

Perheuimakoulussa perehdytään uinnin opetusmenetelmiin ja työskentelymuotoihin. Uimakoulussa käydään läpi lapsen vesiturvallisuuteen liittyviä asioita, ja lapsi totuttelee veteen yhdessä vanhempansa kanssa. Etenemme leikinomaisesti lasten ehdoilla uinnin alkeisopetussuunnitelman mukaisesti. Koulu antaa perusvalmiudet uimaan oppimiselle.

Kesto
8 x 30 minuuttia


PERHEUIMAKOULU, JATKO

Kenelle
Alkeisosan käyneille 3–4-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Uimakouluun voi osallistua yksi vanhempi / lapsi.

Tavoitteet
Jatkaa uinnin alkeiden opettelua yhdessä vanhempien kanssa.

Kesto
8 x 30 minuuttia

PERHEUIMAKOULU, SISARUSRYHMÄ

Kenelle
Perheuimakoulun sisarusryhmän hinta sisältää uintituokion kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Suositus on, että toinen lapsista on alle 2-vuotias ja toinen enintään 7-vuotias. Ilmoittautumisen voit tehdä kenen tahansa osallistujan nimellä. Huomioithan, että vauvoille ihanteellisin vauvauinnin aloittamisikä on 3–5 kk. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Vauvan pitää painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32-asteisessa vedessä. Mikäli toinen sisaruksista on yli 100 cm pitkä, toinen vanhemmista voi osallistua ryhmään myös yksin kahden lapsen kanssa.

Tavoitteet
Sisarusryhmä tuo koko perheen lämmitetyn veden äärelle nauttimaan yhdessä tekemisestä koulutetun ohjaajan ohjaamana. Nuorempien lasten kanssa tavoite on tehdä lapsesta veden ystävä totuttelemalla veden tuomiin mahdollisuuksiin. Vanhempien lasten kanssa leikitään lasten ehdoilla alkeisopetussuunnitelman mukaisesti antaen näin perusvalmiuden uimaan oppimiselle.

Kesto
10 x 30 minuuttia