Haku

Uimakoulujen FAQ

Uimakoulujen usein kysytyt kysymykset

Uimakoulujen sähköpostiosoite on uimakoulut@urheiluhallit.fi

KYSYMYKSET:

En ole täysin varma lapselleni sopivasta uimakoulutasosta. Miten toimin?
V: Nettisivuiltamme löydät tiedon siitä, minkä tasoisille kurssit ovat suunnattu. Mikäli olet kahden vaiheilla, kannattaa varata helpompi taso. Voit olla meihin myös asiasta yhteydessä sähköpostitse ennen ilmoittautumista. 

Milloin seuraavat ilmoittautumiset alkavat?
V: Uimakouluilmoittautumiset alkavat 1-2 kuukautta ennen jakson alkua. Tarkemmat päivät tulevat hyvissä ajoin näkyviin nettisivuillemme uimakoulujen osioon.

Haluan maksaa uimakoulun liikuntaedulla, miten se onnistuu?
V: Liikuntaetua voit käyttää vain omaan uintikurssiin, et voi ostaa sillä lapsen uimakoulua. Liikuntaetu ei käy verkkokaupassamme, eli ilmoittautuminen ja maksu tulee tehdä uimahallin kassalla.

Lapseni käy tällä hetkellä uimakoulussa, voinko jo ilmoittaa hänet seuraavaan ryhmään?
V: Ilmoita lapsesi uudelleen uimakouluun vasta kun nykyinen uimakoulu on päättynyt ja olette saaneet suosituksen seuraavasta ryhmästä. Uimakoulujen väliin tulisi jäädä parin kuukauden tauko itsenäistä harjoittelua varten.

Haluan lapselleni uuden uimakoulun, joka alkaa heti nykyisen päätyttyä. Onnistuuko se?
V: Suosittelemme vahvasti, että pidätte tauon uimakoulujen välissä. Jos tästä huolimatta haluat varata uuden uimakoulun jo ennen edellisen päättymistä niin sinun tulee ilmoittaa lapsesi saman tasoiseen uimakouluun nykyisen kanssa. ÄLÄ ilmoittaudu ylemmälle tasolle, ilman että sitä on suositeltu!

En puhu suomea, voinko silti osallistua uimakouluun?
V: Opetuskieli kursseillamme on suomi. Uimaopettajamme voivat tarvittaessa antaa ohjeistusta myös englanniksi.

Ilmoittauduin vahingossa väärään ryhmään, mitä teen?
V: Ole heti ilmoittautumisen jälkeen yhteydessä sähköpostitse. Voimme siirtää osallistumisen toiseen ryhmään, jos paikkoja on vapaana.

Ilmoittauduin jonopaikalle uimakouluun, miten se toimii?
V: Jos ryhmästä vapautuu paikka saavat kaikki jonolistalla olevat siitä ilmoituksen samaan aikaan. Nopeiten varauksen tehnyt saa paikan. Jononumerollasi ei ole merkitystä.

Olen ilmoittautunut uimakouluun sekä jonoon minulle paremmin sopivaan ryhmään. Nyt sain ilmoituksen, että jonosta vapautui paikka. Saanko siirrettyä ilmoittautumiseni siihen?
V: Ole heti yhteydessä sähköpostitse siirtymistoiveesta. Mikäli ilmoittaudut itse myös toiseen uimakouluun, huomioi, että toisen kurssin maksun palautuksesta vähennetään 10 euron käsittelykulut.

Ryhmät ovat jo täynnä, voinko ilmoittautua jonoon?
V: Kun ryhmä on täynnä voi jonoon ilmoittautua verkkokaupassamme. Mikäli kurssin kohdalla lukee ”täynnä” ei myöskään jonopaikkoja ole jäljellä.

Miten perun osallistumisen uimakouluun?
V: Kurssin voi perua 6 viikkoa ennen sen alkua laittamalla sähköpostia. Laita sähköpostiin osallistujan nimi, ostoksen kuittinumero sekä tilinumerosi. Rahanpalautuksesta vähennetään 10€ käsittelykulu.

En pysty osallistumaan uimakouluun, jonka alkuun on alle 6 viikkoa. Voinko perua kurssin?
V: Lähtökohtaisesti emme pysty palauttamaan kurssimaksua, mutta jos tilallesi saadaan toinen osallistuja niin voimme palauttaa maksun (-10e käsittelykulu). Ota yhteyttä sähköpostitse.

Lapseni osallistuu kouluikäisten uimakouluun, mutta ei ole ennen käyttänyt pukuhuonetta yksin. Miten kannattaa toimia?
V: Järjestyssääntöjemme mukaan yli 7-vuotiaat käyttävät oman sukupuolensa mukaista pukuhuonetta. Noudatamme tätä myös uimakoulujen aikana. Suosittelemme, että käytte tutustumassa uimahalliin ja pukuhuoneessa toimimiseen jo ennen uimakoulun alkua. Myös ensimmäisellä uimakoulukerralla on hyvä, jos mukana on samaa sukupuolta oleva saattaja.

Minua huolettaa, ettei yli 7-vuotias lapseni pärjää yksin pukuhuoneessa tai ettei hän löydä uimakouluun itse. Miten kannattaa toimia?
V: Voit uintimaksun hinnalla mennä myös itse uimaan ja samalla saattaa lapsesi uimakouluun. Mikäli lapsesi on eri sukupuolta kanssasi, voit odottaa häntä allastilassa pukuhuoneen oven edessä. Tällöin lapsesi ei joudu kulkemaan allastilassa yksin. Uimahallilta voi kysyä, pystyykö joku työntekijöistä käydä katsomassa, että lapsi pärjää pukuhuoneessa.

Sairastuin enkä pääse tunnille, voinko korvata sen?
V: Emme korvaa yksittäisiä poissaoloja eikä niistä tarvitse erikseen ilmoittaa. Tuntia ei ole myöskään mahdollista korvata toisessa ryhmässä. Pidemmissä sairastapauksissa voimme palauttaa osan kurssimaksusta lääkärintodistusta vastaan. Palautuksesta vähennetään 10 euron käsittelykulu.