Haku

VAUVAUINTI SILTAMÄESSÄ

Hallilta löytyy muutamia lainakantokoppia. Oman kopan tuonti on kuitenkin suositeltavaa. Rattaat tulee jättää ulos, koska tilamme ovat hyvin rajalliset. Halutessasi otathan oman lukon sekä sadesuojan rattaille mukaan.

Nimilistat löytyvät kassalta. Ilmoittakaa asiakaspalvelijalle nimenne joka kerta tullessanne, niin saatte pukukoppien avaimet. Vanhempien sijaan lapsen kanssa voivat uida myös vaikkapa kummit ja mummit, mutta lapsen tulee pysyä aina samana.

Lapsen ruokailu on hyvä ajoittaa 1 - 1,5 h ennen uintia. Tällöin pulautusriski altaassa vähenee, mutta lapsi kuitenkin jaksaa osallistua vauvauintiin.

Peseydy kunnolla. Ennen uintia peseydy huolellisesti ilman uimapukua päästä varpaisiin, pese pois mahdolliset meikit ja hiusten muotoilutuotteet. Hiukset kastellaan tai suojataan uimalakilla, ja pitkät hiukset laitetaan kiinni. Saunaan mennään vain ilman uimapukua. Saunominen uinnin yhteydessä on suositeltavaa vasta uintituokion jälkeen, jotta aikuisten jälkihiki ei joudu altaaseen eikä lapselle tule kylmä niin suuresta lämmönvaihtelusta. Vauvojen ollessa mukana saunassa ei heitetä löylyä. 

Erityishuomio koruihin: kaikki korut, mukaan lukien nappikorvakorut, kellot, sormukset sekä aktiivisuusrannekkeet tulee ottaa pois ennen altaaseen menoa. Korut ovat todellisia bakteeripesiä, ja niiden riisuminen ennen vauvauintia auttaa vesiemme puhtaana pysymistä, joka on erityisen tärkeää vauvoja varten. Lävistykset, jotka on hankala irroittaa uintien ajaksi, tulee desinfioida pukuhuoneessa huolellisesti ennen uintia.

Vauvalle on suositeltavaa hankkia kokovartalouimapuku ja sen lisäksi uimavaippa, jotta vältymme mahdollisilta ulostevahingoilta. Kokovartalouimapuku helpottaa vauvan käsittelyä vedessä.

Erityisesti ensimmäisillä kerroilla vauva ei välttämättä jaksa olla puolta tuntia uimassa. Altaasta kannattaa väsyneenä tai nälkäisenä nousta aikaisemmin. Mikäli lapsi on itkuinen uintien aikana, voi kesken uintien kokeilla rauhoittelua suihkutilassa tai pikkualtaassa.

Max. 5 minuuttia ennen oman ryhmän alkua voi mennä odottelemaan lastenaltaaseen, josta siirrytään isoon altaaseen oman vuoron alkaessa. Uinnin jälkeen poistutaan suoraan pesutiloihin. Tämä helpottaa ruuhkaa pesuhuoneessa vuoron vaihtuessa.

Sairaana ei saa mennä altaaseen tartuntariskin takia sekä jälkitautien estämiseksi. Kiinnitä huomiota myös riittävän pitkään toipumisaikaan. Mahdollisia poissaoloja emme valitettavasti korvaa. Pitkissä sairastapauksissa voitte olla yhteydessä: nea.teponoja@urheiluhallit.fi (lääkärintodistus vaaditaan).

Lisätietoja saat joko soittamalla 040 159 8399 tai sähköpostitse nea.teponoja@urheiluhallit.fi.

Vauvauinnin tarkoituksena on totuttaa vauva veteen ja tukea vauvan kehitystä ensimmäisinä vuosina. Vauvauinnissa vauvaa ei opeteta uimaan, mutta vauvauinti tukee uimaan oppimista myöhemmin. Kaikki lapset ovat yksilöitä ja kehittyvät omaan tahtiinsa, joten ohjaus tapahtuu jokaisen lapsen tahtoa ja kehittymisvauhtia kunnioittaen. 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna