Haku

VESIKIRPUT

Vesikirppu on 5–6-vuotiaille päiväkotilapsille suunnattua uimaopetusta. Vesikirppu-kampanja lähti käyntiin syksyllä 1999, ja tänä päivänä mukana on jo useita kymmeniä päiväkoteja ympäri pääkaupunkiseutua. Päiväkotien kautta järjestetty uimaopetus on saanut myönteistä palautetta niin lapsilta kuin heidän vanhemmiltaan.


VESIKIRPPU-UIMAKOULU

Uimakoulu sisältää kahdeksan opetuskertaa (30 min), ja opetusta on kerran viikossa.

Lasten mukana tulee olla kaksi päiväkodin henkilökuntaan kuuluvaa aikuista. Päiväkotihenkilökunta avustaa lapsia vaatteiden vaihdossa, peseytymisessä ja toimii tarvittaessa opetuksen apuna altaalla. Uimakoulumaksu on 49 € / lapsi (ryhmässä 8–10 lasta), jonka päiväkoti suorittaa ensimmäisellä opetuskerralla uimahallin asiakaspalveluun. Vaihtoehtoisesti voimme lähettää laskun joko päiväkodille tai vanhempainyhdistykselle.

Tavoite

Vesikirppu-uimakoulun tavoitteena on veteen totuttautuminen, pinnalla pysymisen taito sekä uimataidon alkeet, jotka antavat lapselle perusvalmiuden oppia uimaan.

Uimaopetus etenee alkeisuimaopetuksen mukaisesti:
• veteen totuttautuminen
• sukellus
• liuku
• kellunta
• potkut
• myyräuinnin sekä selkäuinnin alkeet

Uimakoulussa uimaan oppiminen tapahtuu leikinomaisesti ja antaa näin lapselle innostavia uintikokemuksia.

Opetusryhmän koko

Opetusryhmän koko voi olla suurimmillaan 10 lasta ja pienimmillään 8 lasta (5–6-vuotiasta). Sairastumistapauksissa lasta ei voi korvata toisella lapsella, sillä opetus tapahtuu tarkan opetussuunnitelman mukaan. Poissaolokertoja ei myöskään hyvitetä uimakoulumaksusta.

Tervetuloa oppimaan!

Lisätietoja: Krista Bergbom, krista.bergbom@urheiluhallit.fi

Täytä oheinen ilmoittautumislomake, mikäli olette kiinnostuneita vesikirppu-uimakoulusta