Haku

MESSUTARJOUS

Kympillä kahdesti salille, uimaan tai ryhmäliikkumaan! Tarjoustuotteet ostettavissa vain messuilta ja käytettävissä 6.1.2020 asti.

SYKSYN TARJOUS

Eläkeläisten päiväkortti (ma–pe klo 8.30–14.30) 10 krt / 53 €, 20 krt / 89 €.
Tuote myynnissä 31.12. asti ja voimassa 2 vuotta ostopäivästä.

UIMA-ALLASETIKETTI

Yhteisen viihtyisyyden ja hygieenisyyden vuoksi toivomme sinun noudattavan yleistä vesiliikuntaetikettiä. Näin mahdollistat itse uimaveden puhtauden.

Peseydy kunnolla ennen uimaan menoa

Käy alasti suihkussa. Huuhtele itsesi kunnolla, hiukset mukaan lukien (poistaen myös hiustenmuotoilutuotteet, irtohiukset, kosteusvoiteet, meikit jms.). Muista jättää uima-asu saunomisen ajaksi pesutilaan.

Sopiva asu vesiliikuntaan

Mene altaaseen vain uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen, ei shortseissa. Mikäli et halua kastella hiuksiasi, käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä. Muista laittaa pitkät hiukset kiinni.

Valitse oikea rata

Valitse rata - aina kun mahdollista - jolla uidaan suunnilleen samaa vauhtia kuin itsekin uit. Näin kaikki pääsevät nauttimaan uinnistaan omalla vauhdilla.

Huomio muut

Samalle radalle mahtuu yllättävän monta uimaria, kun otat toiset huomioon. Käytä oikeanpuoleista liikennettä eli pidä kaikki raajasi omalla puolellasi.

Päädyssä lepääminen

Levätessäsi altaan päädyssä jätä altaan päädyn keskikohdalle riittävä tila muille käännöksen tekemiseen. Siirry siis levätessä aivan rataköyden viereen. Voit myös huilia kauempanakin altaan päädystä, rataköyden kupeessa.

Ohitus

Jos uidessasi haluat ohittaa, läpsäytä ohitusmerkiksi kevyesti edelläsi uivan jalkapohjaa, huomioiden myös vastaantulevat uimarit. Edellä olevan tulisi hidastaa hieman vauhtiaan ohittamisen helpottamiseksi. Jos itse haluat päästää perässäsi uivan ohitsesi, kannattaa uida päädyssä vasemmanpuoleiseen reunaan, pysähtyä ja antaa toisen mennä käännöksessä ohi.

Vesijuoksu

Vesijuoksua voi harrastaa vain sille varatulla alueella. Muistathan, että vesijuoksussa kierto tapahtuu suunnan mukaan. Vesijuoksu tulee suorittaa peräkkäin (etenkin ruuhka-aikana), jottei juoksu häiritse ohi meneviä uimareita tai muita vesijuoksijoita.

Uimavalvoja

Uimavalvojien tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista, joten kunnioita heidän työtään. He ovat myös sinua varten, joten käänny heidän puoleensa, mikäli jokin asia askarruttaa.