Haku

UIMA-ALLASETIKETTI

Yhteisen viihtyisyyden ja hygienian vuoksi jokaisen asiakkaan toivotaan noudattavan yleistä uima-allasetikettiä. Näin mahdollistat itse uimaveden puhtauden.

Peseydy kunnolla ennen uimaan menoa

Käy alasti suihkussa. Huuhtele itsesi kunnolla, hiukset mukaan lukien (poistaen samalla myös hiustenmuotoilutuotteet, irtohiukset, kosteusvoiteet, meikit yms.). Muista jättää uima-asu saunomisen ajaksi pesutilaan.

Sopiva asu vesiliikuntaan

Mene altaaseen vain uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen. Mikäli et halua kastella hiuksiasi, käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä. Muista laittaa pitkät hiukset kiinni.

Valitse oikea rata

Valitse rata - aina kun mahdollista - jolla uidaan suunnilleen samaa vauhtia kuin itsekin uit. Näin kaikki pääsevät nauttimaan uinnistaan omalla vauhdilla.

Huomioi muut

Samalle radalle mahtuu yllättävän monta uimaria, kun otat toiset huomioon. Käytä oikeanpuoleista liikennettä.

Päädyssä lepääminen

Levätessäsi altaan päädyssä jätä altaan päädyn keskikohdalle riittävä tila muille käännöksen tekemiseen ja siirry aivan rataköyden viereen. Voit myös levätä kauempana altaan päädystä, rataköyden kupeessa.

Ohitus

Jos perässä uiva henkilö on sinua nopeampi, kannattaa uida päädyssä vasemmanpuoleiseen reunaan, pysähtyä ja antaa toisen mennä käännöksessä ohi.

Vesijuoksu

Vesijuoksua voi harrastaa vain sille varatulla alueella. Muista, että vesijuoksussa kierto tapahtuu suunnan mukaan. Vesijuoksu tulee suorittaa peräkkäin (etenkin ruuhka-aikana), jottei juoksu häiritse ohi meneviä uimareita tai muita vesijuoksijoita.

Uimavalvoja

Uimavalvojien tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista, joten kunnioita heidän työtään. He ovat myös sinua varten, joten käänny heidän puoleensa, mikäli jokin asia askarruttaa.