8 paikkaa, 1 kortti

Valitse omat lempipaikkasi & -lajisi.

Ilman jäsenmaksua

Meillä liikut kerta-, sarja- tai kausikortilla, ilman jäsenmaksua.

Rento meininki

Siistit, toimivat tilat ja mukava henkilökunta odottavat sinua.

Uniikki

Ainutlaatuinen yhdistelmä uintia ja ryhmäliikuntaa.

Uima-allasetiketti

Yhteisen viihtyisyyden ja hygieenisyyden vuoksi toivomme sinun noudattavan yleistä vesiliikuntaetikettiä. Näin mahdollistat itse uimaveden puhtauden.

Peseydy kunnolla ennen uimaan menoa

  • Käy alasti suihkussa. Huuhtele itsesi kunnolla, hiukset mukaan lukien (poistaen myös hiustenmuotoilutuotteet, irtohiukset, kosteusvoiteet, meikit jms.). Muista jättää uima-asu saunomisen ajaksi pesutilaan.

Sopiva asu vesiliikuntaan

  • Mene altaaseen vain uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen, ei shortseissa. Mikäli et halua kastella hiuksiasi, käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä. Muista laittaa pitkät hiukset kiinni.

Valitse oikea rata

  • Valitse rata - aina kun mahdollista - jolla uidaan suunnilleen samaa vauhtia kuin itsekin uit. Näin kaikki pääsevät nauttimaan uinnistaan omalla vauhdilla.

Huomio muut

  • Samalle radalle mahtuu yllättävän monta uimaria, kun otat toiset huomioon. Käytä oikeanpuoleista liikennettä eli pidä kaikki raajasi omalla puolellasi.

Päädyssä lepääminen

  • Levätessäsi altaan päädyssä jätä altaan päädyn keskikohdalle riittävä tila muille käännöksen tekemiseen. Siirry siis levätessä aivan rataköyden viereen. Voit myös huilia kauempanakin altaan päädystä, rataköyden kupeessa.

Ohitus

  • Jos uidessasi haluat ohittaa, läpsäytä ohitusmerkiksi kevyesti edelläsi uivan jalkapohjaa, huomioiden myös vastaantulevat uimarit. Edellä olevan tulisi hidastaa hieman vauhtiaan ohittamisen helpottamiseksi. Jos itse haluat päästää perässäsi uivan ohitsesi, kannattaa uida päädyssä vasemmanpuoleiseen reunaan, pysähtyä ja antaa toisen mennä käännöksessä ohi.

Vesijuoksu

  • Vesijuoksua voi harrastaa vain sille varatulla alueella. Muistathan, että vesijuoksussa kierto tapahtuu suunnan mukaan. Vesijuoksu tulee suorittaa peräkkäin (etenkin ruuhka-aikana), jottei juoksu häiritse ohi meneviä uimareita tai muita vesijuoksijoita.

Uimavalvoja

  • Uimavalvojien tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista, joten kunnioita heidän työtään. He ovat myös sinua varten, joten käänny heidän puoleensa, mikäli jokin asia askarruttaa.