Haku

PUHTAUS ON YHTEINEN ASIAMME

Urheiluhalleissa pidetään erityistä huolta puhtaudesta kaikissa tiloissamme ja erityisesti uima-altaissa. Haluammekin pitää tiukasti kiinni yhteisistä pelisäännöistä, joilla asettamiimme puhtausarvoihin päästään, asiakasmäärien kasvusta huolimatta. Jokaisen asiakkaan omilla valinnoilla ja ratkaisuilla on suuri merkitys ja siksi allaolevia ohjeita tulee noudattaa.

Uima-asut

Allasosastolla tulee jokaisen olla aina uima-asussa ja uima-asu voi olla hihallinen tai lahkeellinen. Rantashortsien käyttö uima-asuna on kielletty, mutta selkeästi uimahalliuintiin tarkoitetut, lyhyet (ei yli polvimitan pituiset) uimashortsit ovat sallittu. Materiaalin tulee olla ohutta ja nopeasti kuivuvaa, esimerkiksi lycraa. Shortsien alla ei saa olla alushousuja. Hameet ja mekot eivät ole sallittuja uima-asuja. Asianmukaisen uima-asun voi tarvittaessa vuokrata uimahallin kassalta. Uimalakkia voi käyttää, jos et halua kastella hiuksiasi ja vesiliikunnassa voi käyttää myös suihkumyssyä. Uimavalvomosta saa lainaksi hiuslenkin, jos oma on unohtunut, sillä pitkät hiukset pitää sitoa kiinni. 

Uinti ja muu vesiliikunta

Peseydy kunnolla ennen uimaan menoa: Käy alasti suihkussa, huuhtele kunnolla myös hiukset ja muista jättää uima-asu saunomisen ajaksi pesutilaan. Peseydy myös saunan jälkeen ennen altaaseen menoa. Ihokarvojen ajelu, hiusten värjäys ja leikkaus, kynsien ja jalkojen hoito tai muut vastaavat toimenpiteet eivät ole sallittuja tiloissamme. Mene altaaseen vain uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen. Laita pitkät hiukset kiinni tai käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä.

Halleissamme on käytössä sinivalkoinen käyttöoikeusmerkki, joka osoittaa, että uimari on saanut oikeuden pitää uima-asua yllä uimahallissa, vaikka säännöt ohjaisivatkin toimimaan ilman uimapukua (esim. saunassa tai suihkussa). Lue lisää käyttöoikeusmerkistä.

Allasveden puhdistus

Mitä puhtaampana menet altaaseen, sitä vähemmän vettä ja kemikaaleja joudutaan käyttämään veden puhtaanapitämiseen. Kun vedestä on poistettu suurin osa liasta, siihen lisätään klooria. Kloori hävittää pienimmätkin bakteerit. Monessa uimahallissa on lisäksi käytössä lisädesinfiointimenetelmiä ja ulkopuolinen laboratorio valvoo veden puhtautta vähintään kerran kuukaudessa. Urheiluhallien halleista otsonointia käytetään Mäkelänrinteessä ja Malmilla, mutta allasvedessä on aina klooria.