8 paikkaa, 1 kortti

Valitse omat lempipaikkasi & -lajisi.

Ilman jäsenmaksua

Meillä liikut kerta-, sarja- tai kausikortilla, ilman jäsenmaksua.

Rento meininki

Siistit, toimivat tilat ja mukava henkilökunta odottavat sinua.

Uniikki

Ainutlaatuinen yhdistelmä uintia ja ryhmäliikuntaa.

Uinti

Uinti kuntoilumuotona tempaisee mukaan suuria määriä liikkujia. Uinti on vuodesta toiseen säilyttänyt asemansa yhtenä suosituimmista liikunnan harrastusmuodoista. Ei ihme, sillä se on harrastus, jossa kunto kohoaa lempeästi. Vedessä liikkuminen voimistaa lihaksia, mutta ei rasita jänteitä ja niveliä. Lisäksi uinnin virkistävä vaikutus kestää pitkään. Uinti on hyvä lajivalinta kaiken ikäisille ja -kuntoisille. Uintia voi harrastaa yksin, kaksin tai ryhmässä. Lisäintoa ja mielekkyyttä uintiin saa monipuolisista ja eri kohderyhmille tarkoitetuista uimakouluista.

Uimahallilämpöisessä vedessä (27 - 28 astetta) lämmönhukan vaikutuksesta kuluu levossa keskimäärin 40 % enemmän energiaa kuin maalla. Kun tähän lisätään uimarin vedessä tekemä työ, kulutus lisääntyy suorassa suhteessa liikunnan tehoon ja kestoon.

Uima-altaiden pituus on useimmissa halleissa 25 metriä. Poikkeuksena Siltämäki, jossa on 17 metrin 30 asteen lämpöinen allas ja Mäkelänrinteessä 50 metrin allas. Kunkin uimahallin omilta sivuilta löytyy tarkemmat yksityiskohdat.

Ikäraja

Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vain vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. 8 vuotta täyttänyt voi tulla yksin uimaan, jos hän osaa uida ja hänellä on mukana vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustettu lappu. Yli 7-vuotiaat menevät oman sukupuolen pukuhuoneisiin.

HUOM! 25m ja 50m altaissa sekä hyppyaltaassa uiminen edellyttää vähintään 25 m uimataitoa.
Järjestyssäännöt
.

Vuokra- ja myyntituotteet

Uimahalleistamme voi tarvittaessa vuokrata uimapuvun ja pyyhkeen. Myytävänä on myös mm. uimalakkeja, uimalaseja, vesijuoksuvöitä, shampoota ja kertakäyttöisiä istuinalusia saunaan.

 

Uima-altaiden huolto

UH uimahalleja huolletaan säännöllisesti ympäri vuoden. Kesäisin moniin halleihin tehdään vuosikorjaukset, jotta voimme taata tilojemme turvallisuuden, hygieenisyyden ja viihtyvyyden.


Vedenpuhdistus

Vesi puhdistetaan Urheiluhallien uimahalleissa pääasiassa avo- tai painehiekkasuodattimin. Osassa halleista puhdistusta tehostetaan otsonoinnilla tai UV-valolla. Vesi desinfioidaan kaikissa halleissa kloorilla. Veden puhtautta valvotaan jatkuvasti automaation keinoin ja näytteitä otetaan päivittäin myös käsin. Lisäksi ulkopuolinen laboratorio valvoo veden puhtautta vähintään kerran kuukaudessa. Mittausten tulokset ovat nähtävissä uimahallissa.

Uimahallikävijöiden henkilökohtaisella hygienialla on erittäin suuri merkitys veden puhtaudelle. Siksi perusteellinen peseytyminen ennen altaisiin menoa on tärkeää.

Lue lisää
 

Uima-allasetiketti

Ota huomioon myös muut uimarit ja vesijuoksijat. LUE LISÄÄ...