Haku

UINTI

Uinti kuntoilumuotona tempaisee mukaan suuria määriä liikkujia. Uinti on vuodesta toiseen säilyttänyt asemansa yhtenä suosituimmista liikunnan harrastusmuodoista. Ei ihme, sillä se on harrastus, jolla kunto kohoaa lempeästi. Vedessä liikkuminen voimistaa lihaksia, muttei rasita jänteitä tai niveliä. Lisäksi uinnin virkistävä vaikutus kestää pitkään. Uinti on hyvä lajivalinta kaikenikäisille ja -kuntoisille. Voit harrastaa uintia yksin, kaksin tai ryhmässä. Lisäintoa ja mielekkyyttä uintiin löydät uimakouluistamme.

Uimahallilämpimässä vedessä (27–28 astetta) lämmönhukan vaikutuksesta kuluu levossa keskimäärin 40 % enemmän energiaa kuin maalla. Kun tähän lisätään uimarin vedessä tekemä työ, kulutus lisääntyy suorassa suhteessa liikunnan tehoon ja kestoon.

Uima-altaiden pituus on useimmissa halleissamme 25 metriä. Poikkeuksena Siltämäki, jonka allas on 17 metriä pitkä (30°C), ja Mäkelänrinne, josta löytyy 50 metrin allas.

Ikäraja

Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vain vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. 8 vuotta täyttänyt voi tulla uimaan yksin, jos hän osaa uida ja hänellä on mukanaan vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustettu lappu. Yli 7-vuotiaat käyttävät oman sukupuolen pukuhuoneita.

Huom. 25 ja 50 metrin altaissa sekä hyppyaltaassa uiminen edellyttää vähintään 25 m uimataitoa.

Vuokra- ja myyntituotteet

Uimahalleistamme voi tarvittaessa vuokrata uimapuvun ja pyyhkeen. Myytävänä on myös mm. uimalakkeja, uimalaseja, vesijuoksuvöitä, shampoota ja kertakäyttöisiä istuinalusia saunaan.

Uima-altaiden huolto

Uimahallejamme huolletaan säännöllisesti ympäri vuoden. Kesäisin moniin halleihin tehdään vuosikorjaukset, jotta voimme taata tilojemme turvallisuuden, hygieenisyyden ja viihtyvyyden.

Vedenpuhdistus

Vesi puhdistetaan pääasiassa avo- tai painehiekkasuodattimin. Osassa halleistamme puhdistusta tehostetaan otsonoinnilla tai UV-valolla. Vesi desinfioidaan kaikissa halleissa kloorilla. Veden puhtautta valvotaan jatkuvasti automaation keinoin ja näytteitä otetaan päivittäin myös käsin. Lisäksi ulkopuolinen laboratorio valvoo veden puhtautta vähintään kerran kuukaudessa. Mittausten tulokset ovat nähtävissä jokaisessa uimahallissa ja nettisivuillamme.

Uimahallikävijöiden henkilökohtaisella hygienialla on erittäin suuri merkitys veden puhtaudelle. Siksi perusteellinen peseytyminen ennen altaisiin menoa on tärkeää.