Haku

o

LIIKUNTAVASTAAVA SUSANNA KERTOO

Susannalla on takanaan jo yli 20 vuotta Urheiluhalleilla. Ryhmäliikuntatuntien ohjaamisen lisäksi Susannan vastuulle kuuluu Urheiluhallit Kallion ryhmäliikuntakokonaisuus suunnittelutöineen, rekrytointeineen jne.

Parasta työssä
Ihmiset ja musiikki. Olen vetänyt tunteja aikanaan myös freelancerina: se oli tosi yksinäistä tähän verrattuna. Urheiluhalleilla työyhteisö ja asiakkaat luovat tunnelmaa sekä tietynlaista pysyvyyttä ja viihtyvyyttä. Asiakkaat tulevat meille yleensä vapaa-ajallaan ja he odottavat hyväntuulisina, että pääsevät treenaamaan tai rauhoittumaan. Tämä luo ohjaajallekin paineita, että varmasti täyttää asiakkaiden odotukset.

Pidätkö vuorotyöstä?
Me vakkariohjaajat työskentelemme yleensä kaksi iltavuoroa viikossa. Minusta on kiva vetää iltatunteja, sillä on kiva olla kärryillä myös siitä, mitä halleilla tapahtuu iltaisin ja millaisia asiakkaita täällä silloin käy. Työvuorot sovitellaan jumppa-aikataulujen mukaan. Kalliossa kanssani töitä tekee tällä hetkellä 12 tuntiohjaajaa ja freelanceria.

Mitä osaamista työsi edellyttää?
Liikunta-alan koulutusta, rytmitajua, asiakaspalveluhenkisyyttä ja esiintymiskykyä. Käymme laji- ja alakohtaisissa koulutuksissa, ja myös itse voi ehdottaa itselle sopivaa koulutusta.

Tyypillinen työpäivä
Ryhmäliikuntavastaavana huolehdin omien tuntien lisäksi suunnittelusta, rekrytoin ohjaajia, hoidan kuntosalia jne. Välillä pääsee myös tekemään huoltohommia, kun vaikka elektroniikka ei toimi. Meillä on paljon yhteistyötä muiden vastaavien ja ohjaajien kanssa sekä säännöllisiä palavereja.

Mieleenpainuvia tapahtumia
On tapahtunut paljon merkittäviä asioita näiden 19 vuoden aikana. Liikunnanohjaus on minulle intohimo ja etenkin tanssilliset tunnit tuovat hyvää oloa. On myös mahtavaa nähdä asiakkaita, jotka ovat käyneet tunneilla kaikki nämä vuodet. Iloitsen asiakkaiden onnistumisesta, kun näen heidän saavuttavan tavoitteensa jopa usean vuoden sinnikkään työn jälkeen.

Miksi kannattaa hakea töihin Urheiluhalleille?
Meillä on hauska työympäristö, hyvät puitteet sekä monipuolinen ja kiva henkilökunta. Lisäksi täällä saa hyödyntää omia vahvuuksiaan. Vaikka tuntitarjonnallemme on annettu tietyt raamit, joissa on helppo pysyä, aina on myös pelivaraa ja omaa luovuuttaan voi käyttää. Olemme nykyisin yksi harvoista paikoista, joissa on edelleen ns. freestyle-tunteja tarjolla. Lisäksi Urheiluhallit on vakavarainen turvallinen yritys, jolle on helppo pysyä uskollisena.

LIIKUNTAVASTAAVA SOILE KERTOO TYÖSTÄÄN

LIIKUNTAVASTAAVAN TEHTÄVÄ

Liikuntavastaava vastaa liikuntakeskuksen toiminnasta yhdessä toimialajohtajan ja liikuntavastaavien esihenkilön kanssa. Liikuntavastaava suunnittelee ja tuottaa liikuntapalveluja yhteistyössä muun organisaation kanssa. Tavoitteena on tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaista hyvinvointia asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden.
Ohjausten painopisteet ja työtehtävät vaihtelevat hieman keskuksittain.

Liikuntavastaavan tehtäviin kuuluu ryhmäliikuntatuntien, kurssien ja yksilöohjauksen suunnittelu ja toteutus, sekä kuntotestaukset. Liikuntavastaava hankkii tuntiohjaajat ja toimii heidän yhdyshenkilönä. Hän huolehtii tuntiohjaajien perehdyttämisestä, tuntien laadunvalvonnasta ja koulutuksesta. Liikuntavastaava suunnittelee ja laatii toimipaikan liikuntatarjonnan ja kehittää palvelutarjontaa asiakastarpeiden ja kannattavuuden pohjalta. Toimenkuvaan kuuluu erilaisten liikuntatapahtumien ja messujen organisointi ja toteuttaminen yhdessä muiden kanssa sekä yritysliikunta. Liikuntavastaavan työ sisältää asiakaspalvelua ja toimistotehtäviä. Liikuntavastaava hankkii liikunta- ja toimistotarvikkeet sekä laitteet/kalusteet.

Liikuntavastaavalla tulee olla monipuolinen kokemus liikunnan ohjaamisesta. Työ edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä ns. pelisilmää. Työ edellyttää oma-aloitteisuutta, organisointikykyä ja aktiivista asiakaspalveluasennetta kuin myös hyviä tietoteknisiä valmiuksia sekä sujuvaa kirjallista ja suullista viestintää. Liikuntavastaavan työ edellyttää joustavuutta ja kykyä reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin.