Haku

o

SIIVOOJA ELINA KERTOO

Elina on työskennellyt Vuosaaressa reilut neljä vuotta muutettuaan Helsinkiin Joensuusta asti.

Parasta työssä
Monipuolisuus: Siistimme tiloja toimistosta allasosastoihin ja saunoihin. Lisäksi tässä on sopivassa suhteessa yksin tehtävää työtä, ryhmätyötä sekä asiakaspalvelua. Teemme myös yhteistyötä muiden ammattiryhmien kanssa ja osallistumme kerran kuussa hallin henkilöstöpalaveriin. Asiakkaat juttelevat paljon siivoojille ja on kivaa saada spontaania palautetta sekä kiitosta siisteistä tiloista. Olen saanut myös vastuuta eli mm. hoitanut sijaisjärjestelyt sekä siivousväline- ja siivousainetilauksia.

Pidätkö vuorotyöstä?
Siinä on puolensa. Minua vuorotyö ei haittaa. Meillä on joka kolmas viikonloppu vapaa. Työnmitoitus on ajallisesti inhimillinen ja työnkuva monipuolinen.

Mitä osaamista työsi edellyttää?
Itse olen suorittanut laitoshuoltajan ammattitutkinnon. Siivoustyössä pärjää tunnollinen ja reipas henkilö, joka osaa joustaa ja järjestää työtehtäviään. Saamme hyvän perehdytyksen, sillä varsinkin allasosastolla aineet ovat järeämpää tekoa kuin vaikka toimistosiivouksessa. Uusille siivoojille järjestetään uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutus ja siihen liittyvä osaamistesti. Meillä on myös kaikkien hallien vakituisten siivoojien koulutuspäiviä. Viimeksi kävimme läpi mm. työergonomiaa ja tekniikoita.

Tyypillinen työpäivä
Aamuvuorossa esimerkiksi pestään saunat, pallohalli ja alakerran liikuntatilat. Päivän aikana tehdään välisiivouksia tunnin tai kahden välein: mm. mopataan lattiat, pyyhitään ovenkahvat ja pestään letkulla suihkutilojen lattia. Lattiat konetetaan pari kertaa päivässä ja iltapäivisin pestään vielä höyrysaunat.

Mieleenpainuvia tapahtumia
Ensiapua vaativat tapaukset jäävät mieleen. Samoin monet kivat hetket työkavereiden kanssa esim. pikkujouluissa ja virkistyspäivänä.

Miksi kannattaa hakea töihin Urheiluhalleille?
Urheiluhalleilla on omat siivoojat. Olemme osa hallien työyhteisöä ja työtämme arvostetaan.
Urheiluhallit on vakaa työnantaja ja lisäksi täältä saa liikunnanohjaajilta hyvät treenivinkit ihan ilmaiseksi.

SIIVOOJAN TEHTÄVÄ

Siivoustyössä pidämme asiakas- ja muut tilat siisteinä, viihtyisinä, terveellisinä ja turvallisina. Siivoojana asiakaskohtaamisissa korostuvat erityisesti palvelun halu ja pelisilmä.
Siivoojan tehtävät ovat monipuolisia ja ne vaihtelevat halleittain. Pienemmissä halleissa asiakaspalvelupisteen ja uinninvalvojan tauotus voivat kuulua siivoojan työtehtäviin. Siivoojamme työskentelevät pääsääntöisesti itsenäisesti tai siivouspareina.

Huolellisuus ja vastuunotto oman työn jäljestä ovat tärkeitä. Urheiluhalleilla perehdytetään ja opastetaan ammattiin haluava alusta pitäen.
Puhdistuspalvelujen perustutkinto on hyvä lisä oman osaamisen kasvattamiselle. Mikäli kiinnostusta ja intoa riittää, työntekijöillä on mahdollisuus suorittaa tutinto oppisopimuksena.