Haku

Energiansäästöviikkoa vietetään kuutamouinnein

11.10.2021

Energiansäästöviikko muistuttaa tärkeistä asioista!

Ympäristöystävällisyys on yksi Urheiluhallien tärkeistä arvoista. Tämänhetkisen, kaudelle 2019–2021 (jatkosuunnitelma tulossa loppuvuonna) laaditun ympäristöohjelman tavoitteita ovat energian säästö, vedenkulutuksen vähentäminen, ympäristömyönteinen asiakas- ja henkilöstöviestintä sekä jätteiden määrän vähentäminen.

Noudatamme Ilmastoinfon Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää ja kuulumme Ilmastokumppanit-verkostoon.

1. Energian säästö

Pyrimme säästämään energiaa laskemalla käytetyn sähkön määrää. Led-valaisimiin siirtyminen (kaikissa kiinteistöissämme vuoteen 2028 mennessä), laitteiden tarveperusteinen käyttö ja prosessien järkeistäminen ovat avainasemassa. Myös hankinnoissa huomioidaan aina laitteiden energiatehokkuus.

2. Vedenkulutuksen vähentäminen

Vedenkulutuksen hallitsemiseksi olemme säätäneet suihkujen ja hanojen virtaamat optimaalisiksi. Turhaan veden kuluttamiseen voi jokainen asiakas vaikuttaa omalla toiminnallaan esimerkiksi sulkemalla hanan, kun on lopettanut peseytymisen. Toimipaikkakohtaisesti tavoitteenamme on pitää allasveden kulutus kävijää kohden alle 90 litrassa (Suomessa kulutus keskimäärin 120 l / asiakas).

3. Ympäristömyönteinen asiakas- ja henkilöstöviestintä

Opastamme asiakkaitamme ympäristömyönteiseen liikkumiseen halleissamme päivittäisellä asiakaspalvelulla sekä erilaisin kampanjoin. Kannustamme jokaista asiakastamme pohtimaan omaa hiilijalanjälkeään myös kodin arjessa. Jalanjäljen pienentämiseen voi saada vinkkejä Ilmastoinfon sivuilta. Lisäksi kannustamme henkilökuntaamme tekemään ympäristöystävällisiä valintoja.

4. Jätteiden määrän vähentäminen

Olemme tehostaneet lajittelua toimipisteissämme ja ottaneet käyttöön muovijätteen keräyksen. Pyrimme opastamaan asiakkaita lajittelemaan oikein selkeyttämällä ohjeita.

Lue lisää ympäristöohjelmastamme

Tervetuloa Kuutamouintiin!

Energiansäästöviikon kunniaksi järjestetyt Kuutamouinnit kutsuvat tunnelmalliseen uintiin, lyhtyjen ja kynttilöiden valaistessa. Normaali uintimaksu.


Löytötavarat

Tiedätkö, miten Urheiluhalleille jääneet löytötavarat kierrätetään? Katso hellyttävä video Lelukoiran retkestä Mäkelänrinteeseen.
Tarkista aina, että kaikki tavarat ovat mukanasi kun lähdet halliltamme. Säilytämme halleille unohtuneita tavaroita 3 kk ajan, jonka jälkeen ne menevät kierrätykseen.

Liiku liikkumaan

Miten tavallisesti kuljet työmatkat, kauppareissut tai matkat harrastuksiin? Tottumuksia voi muuttaa helposti ekologisempaan suuntaan pyöräilemällä, kävelemällä tai vaikkapa rullalautailemalla edes osan matkasta ja suosimalla auton sijaan julkisia. Vaihda siis työmatkalla auto junaan, kulje harrastuksiin bussin sijaan pyörällä tai kävele ruokaostoksille.

Jos olet jo ekologinen liikkuja, jatka samaan malliin! 😊