Sointukylpy on juuri teidän työporukkaanne varten!

Sointukylvyssä pääset rentoutumaan ja nauttimaan äänten lempeästä ja harmonisesta soinnista

Tunti pidetään liikuntasalissa ja voit tulla mukavissa vaatteissa tai vaikka kesken työpäivän työvaatteissa. Jos yrityksestänne löytyy sopiva tila, toki voimme käyttää myös sitä. Kysy lisää yrityspalvelut@urheiluhallit.fi.

Tunnin aluksi kuulet lyhyen johdannon äänimaljojen vaikutuksista sekä esittelyn tunnilla käytettävistä soittimista. Aloitamme muutamilla kehoa avaavilla venytyksillä, jonka jälkeen laskeudutaan lepäämään viltin alle ja saat kuunnella ja tuntea äänten syvärentouttavan vaikutuksen. Tunnilla soitetaan Tiibetiläisiä käsin taottuja äänimaljoja, heliseviä thingsoja, gongia, kristallimaljaa ja merirumpua. Soiton voimakkuus on miellyttävä, ei liian voimakas. Voit vaipua tunnin aikana hyvin rentoutuneeseen tilaan ja jopa nukahtaa.

Sointukylvyn vaikutuksia

Äänivärähtelyt huuhtelevat kehon jokaista solua ja tasapainottavat energian virtausta kehossa. Koska meissä jokaisessa on noin 70 % vettä, värähtelyt pääsevät kulkemaan kehomme ”läpi” jollei tielle tule esteitä (esim. kipeä lihas/jänne jne.). Maljojen värähtelyt vaikuttavat pikkuhiljaa ja jotkut kivulliset esteet saattavat sulaa pienemmäksi jo yhden sointukylvyn aikana. Samoin käy mieltä vaivaaville ajatuksille – ne sulavat vähemmäksi, kun vain antaudut maljojen, gongien ja ihanien äänien maailmaan. Aivosähkökäyrässä esiintyy enemmän alfa-, theta- ja delta-aaltoja eli aivojen toiminta rauhoittuu lepotilaan, jossa arkiajattelu antaa tilaa alitajunnalle ja oivalluksille. Harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista hermostoa, joka saa kehon ”taistele tai pakene” -reaktiot laantumaan. 

Rauhallisuus ja rentous jatkuu koko päivän ajan, joten tule kokeilemaan miten Sointukylpy soi sinun kehossasi ja mielessäsi.

Ota yhteyttä:
yrityspalvelut@urheiluhallit.fi

Lue lisää sointukylvystä.

Tervetuloa!

Teksti: Jaana Hirvonen
Liikuntavastaava, ryhmäliikunta ja kuntosali
Urheiluhallit Malmi

Lisää luettavaa
Innostu uinnista!

Uinti on erinomainen tapa pitää huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista. Lue, mihin kaikkeen uinti vaikuttaa.

Rentoudu sointukylvyssä

Ravista stressi sointukylvyssä: tunnilla istutaan tai maataan rennosti jooga-alustalla ja ohjaaja soittaa erilaisia käsin taottuja metallimaljoja.

Kesän uimakoulut

Aina on hyvä aika oppia uimaan! Kesäkauden uimakoulutarjonta julkaistaan verkkokaupassa 4.3.