UINTI JA VESILIIKUNTA

Seitsemän uimahalliamme tarjoavat mainiot puitteet kaikenlaisille vesipedoille. Lupaamme, että käyntisi meillä on virkistävän mukava – olit sitten kuntouimari, rentoutuja, vesijuoksija tai uimakoululainen. Vedessä liikkuminen voimistaa lihaksia, eikä rasita jänteitä ja niveliä. Se sopii monille ja on sekä tehokasta että virkistävää.

UINNIN JA VESILIIKUNNAN PALVELUT

UINTI

Uinti on erinomainen lajivalinta kaikenikäisille ja -kuntoisille. Pulahda altaaseen yksin, ryhmässä tai koko perheen voimin!

VESIJUOKSU

Voit harrastaa vesijuoksua jokaisessa uimahallissamme uimalipun hinnalla. Vesijuoksuvyön saat tarvittaessa lainaan hallilta.

UIMAKOULUT

Aina on hyvä aika opetella uimaan! Monipuolisesta valikoimastamme löydät oikean uimakoulun, olitpa vasta-alkaja tai jo kokeneempi uimari.

PUHTAANAPITO JA HYGIENIA

Urheiluhallien hygieniasta huolehtivat omat ammattitaitoiset siivoojat – useita kertoja päivässä. Lue miten voit itsekin vaikuttaa tilojen puhtauteen.

VESILIIKUNTA

Ryhmäliikunnan vesitreeneistä sykettä ja hyvinvointia.

VIRTUAALINEN VESIVOIMISTELU

Virtuaalivesivoimistelua pääset treenaamaan uimalipun hinnalla. Palvelu on käytettävissä Kontulassa, Malmilla ja Vuosaaressa.

ASIAKASINFO

Saat käyttöösi seitsemän uimahallin palvelut: Kallio, Kontula, Malmi, Mäkelänrinne, Siltamäki, Töölö ja Vuosaari.

Sinulle on varattu 2,5 tuntia aikaa käyntiisi (peseytyminen, uiminen, saunominen, pukeutuminen).

Katso kaikkien hallien aukioloajat

Voit käydä samalla uintituotteella eri halleissamme. Mäkelänrinteessä ja Vuosaaressa peritään kuitenkin lisämaksu muista halleista ostetuilla tuotteilla.

Katso uinnin hinnasto

Katso alennusryhmien hinnasto

Kätevimmin ostat uintilippusi verkkokaupasta – myös yksittäiset käynnit. Nettiostamiseen tarvitset asiakastilin. Kun hankit asiakaskortin, pääset kulkemaan vaivattomasti suoraan porteista sisään jonottamatta erikseen kassalle. Sarja- ja kausikorttituotteisiin asiakaskortti (arvo 4 €) kuuluu hintaan uudelle asiakkaalle. Asiakaskortin saat hallin asiakaspalvelusta. Ensimmäisellä asiointikerralla tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Kadonneen asiakaskortin uusiminen maksaa 4 €.

Verkkokauppa

Urheiluhalleissa pidetään erityistä huolta puhtaudesta kaikissa tiloissamme ja erityisesti uima-altaissa. Haluammekin pitää tiukasti kiinni yhteisistä pelisäännöistä, joilla asettamiimme puhtausarvoihin päästään, asiakasmäärien kasvusta huolimatta. Jokaisen asiakkaan omilla valinnoilla ja ratkaisuilla on suuri merkitys ja siksi järjestyssääntöjämme tulee noudattaa.

Tutustu järjestyssääntöihimme ennen käyntiäsi ja kysy henkilökunnalta tarvittaessa lisää.

Lue järjestyssäännöt 

Allasosastolla tulee aina olla uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen. Uima-asu voi olla hihallinen tai lahkeellinen. Rantashortsien käyttö uima-asuna on kielletty, mutta selkeästi uimahalliuintiin tarkoitetut, lyhyet (ei yli polvimittaiset) uimashortsit ovat sallittu. Materiaalin tulee olla ohutta ja nopeasti kuivuvaa, esimerkiksi lycraa. Shortsien alla ei saa olla alushousuja. Hameet ja mekot eivät ole sallittuja uima-asuja. Asianmukaisen uima-asun voi tarvittaessa vuokrata asiakaspalvelusta.

Laita pitkät hiukset kiinni tai käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä. Uimavalvomosta saa lainaksi hiuslenkin, jos oma on unohtunut.

Voit tarvittaessa vuokrata uimapuvun ja pyyhkeen. Jos haluat vuokrata uimapuvun (hinta 4 €) ja/tai pyyhkeen (hinta 4 €), veloitetaan sinulta lisäksi 5 € pantti. Pantti otetaan vuokratuista tavaroista halleilla klo 19.00 asti (Siltamäessä ja Vuosaaressa panttia ei peritä ollenkaan). Pantti palautetaan kuittia vastaan, kun palautat lainatavarat kassalle.  

Myytävänä on myös mm. uimalakkeja, uimalaseja, vesijuoksuvöitä, shampoota ja kertakäyttöisiä istuinalusia saunaan.

Uimaratojen varauksia voit tarkastella verkkokaupassamme. Näkymä kertoo, milloin kyseinen rata on varattuna esimerkiksi uimakoululle tai ohjatulle liikunnalle.

Vesijuoksulle on varattu omat radat.

Tarkastele ratavarauksia

UIMA-ALLASETIKETTI

Yhteisen viihtyisyyden ja hygienian vuoksi jokaisen asiakkaan toivotaan noudattavan yleistä uima-allasetikettiä. Näin mahdollistat itse uimaveden puhtauden.

Peseydy kunnolla ennen uimaan menoa: Käy alasti suihkussa, huuhtele kunnolla myös hiukset (poistaen samalla myös hiustenmuotoilutuotteet, irtohiukset, kosteusvoiteet, meikit yms.) ja muista jättää uima-asu saunomisen ajaksi pesutilaan. Peseydy myös saunan jälkeen ennen altaaseen menoa.

Ihokarvojen ajelu, hiusten värjäys ja leikkaus, kynsien ja jalkojen hoito tai muut vastaavat toimenpiteet eivät ole sallittuja tiloissamme.

Tutustu puhtaanapitoon ja hygieniaan halleissamme

Mene altaaseen vain uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen. Mikäli et halua kastella hiuksiasi, käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä. Muista laittaa pitkät hiukset kiinni.

Valitse rata – aina kun mahdollista – jolla uidaan suunnilleen samaa vauhtia kuin itsekin uit. Näin kaikki pääsevät nauttimaan uinnistaan omalla vauhdilla.

Samalle radalle mahtuu yllättävän monta uimaria, kun otat toiset huomioon. Käytä oikeanpuoleista liikennettä.

Levätessäsi altaan päädyssä jätä altaan päädyn keskikohdalle riittävä tila muille käännöksen tekemiseen ja siirry aivan rataköyden viereen. Voit myös levätä kauempana altaan päädystä, rataköyden kupeessa.

Jos perässä uiva henkilö on sinua nopeampi, kannattaa uida päädyssä vasemmanpuoleiseen reunaan, pysähtyä ja antaa toisen mennä käännöksessä ohi.

Vesijuoksua voi harrastaa vain sille varatulla alueella. Muista, että vesijuoksussa kierto tapahtuu suunnan mukaan. Vesijuoksu tulee suorittaa peräkkäin (etenkin ruuhka-aikana), jottei juoksu häiritse ohi meneviä uimareita tai muita vesijuoksijoita.

Lue lisää vesijuoksusta

Uimavalvojien tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista, joten kunnioita heidän työtään. He ovat myös sinua varten, joten käänny heidän puoleensa, mikäli jokin asia askarruttaa.

Halleissamme on käytössä sinivalkoinen käyttöoikeusmerkki, joka osoittaa, että uimari on saanut oikeuden pitää uima-asua yllä uimahallissa, vaikka säännöt ohjaisivatkin toimimaan ilman uimapukua (esim. saunassa tai suihkussa). Käyttöoikeusmerkki voi olla pyöreä pukuun ommeltava merkki tai rannekemalli.

Lue lisää käyttöoikeusmerkistä

Tule uimahalliin! -oppaan tarkoituksena on edistää kaikkien mahdollisuuksia käyttää uimahallipalveluita. Oppaassa kerrotaan uimahallien asiakkaille esimerkiksi oikeat toimintatavat peseytymistiloissa ja altaalla. Myös turvallisuuteen, kuten lasten valvontaan altaalla, annetaan ohjeita. Oppaan on tuottanut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry.

Suomi
Englanti
Ruotsi
Arabia
Kurdi
Turkki
Somali
Kiina
Thai
Ukraina
Venäjä

BLOGI

Uinnin teematunnit - Urheiluhallit

Innostu uinnista!

Uinti on erinomainen tapa pitää huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista. Lue, mihin kaikkeen uinti

Pulahda kylmäaltaaseen

”Kylmäuinnissa on jotain kierolla tavalla kiehtovaa”, kertoo kylmäaltaalla viihtyvä Pekka Hyysalo.