ASIAKASSOPIMUSEHDOT

Palveluntarjoaja = Urheiluhallit Oy, Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ja Vuosaaren Urheilutalo Oy

1. Yleiset myyntiehdot

Näiden asiakassopimusehtojen sisältämät kohdat ovat myyntiehdot asiakkaan ja palveluntarjoajan välisessä kaupassa. Suorittaessaan maksun palveluista asiakas hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä. Sopimus syntyy, kun asiakas on suorittanut maksun ja palveluntarjoaja on sen vahvistanut. Palveluntarjoaja tiedottaa mahdollisista muutoksista asiakassopimusehdoissa viimeistään yhtä kalenterikuukautta ennen muutoksen voimaan astumista.

2. Sarja- ja kuukausipalvelut ovat henkilökohtaisia

Sarja- ja kuukausipalvelut ladataan asiakastilille, johon liitetään asiakaskortti. Asiakaskortti (arvo 4 €) kuuluu hintaan uudelle asiakkaalle ja sen saa hallin asiakaspalvelusta. Ensimmäisellä asiointikerralla tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Kadonneen asiakaskortin uusiminen maksaa 4 €. Asiakaskortilla pääsee kulkemaan kulkuporteista tai itsepalvelupäätteen kautta uimaan, kuntosalille tai ryhmäliikuntaan ilman erillistä asiointia asiakaspalvelussa. Lisäksi verkkokaupasta voi ostaa tiettyjä palveluita suoraan omalle asiakastilille. Asiakaskorttia ja sen sisältämiä palveluita ei saa luovuttaa toisen käyttöön. Väärinkäyttö johtaa määräaikaiseen porttikieltoon. Mikäli ostetut palvelut halutaan siirtää kokonaan toisen henkilön käyttöön, asiaa voi tiedustella asiakaspalvelusta.

3. Voimassaoloaika

Ostettujen palveluiden voimassaoloaika on kaksi vuotta (730 pv) ostopäivästä ja käyntikerrat/-aika on käytettävä kokonaisuudessaan loppuun voimassaoloaikana, mukaan lukien mahdolliset tauottamiset (kuukausipalvelut). Kuukausipalvelut ovat voimassa seuraavasti: 1 kk = 30 päivää, 3 kk = 90 päivää, 6 kk = 180 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. HUOM! Kampanjoilla ja tarjouksilla saattaa olla poikkeava voimassaoloaika.

4. Käyntiaika

Yhteen maksettuun liikuntakäyntiin on varattu harjoittelu-, peseytymis- sekä pukeutumisaikaa kaksi ja puoli tuntia (portista sisään, portista ulos). Käyntiajassa on huomioitu mahdollinen uintietu. Ryhmäliikuntaan pitää tulla paikalle hyvissä ajoin, viimeistään kymmenen minuuttia ennen tunnin alkamista. Muussa tapauksessa varattu paikka voidaan luovuttaa eteenpäin. Porteista pääsee aikaisintaan 45 min (Siltamäessä 30 min) ennen tunnin alkua. Jos tunnin alkuun on alle 10 minuuttia, kuljetaan tällöin asiakaspalvelun tai itsepalvelupäätteen kautta. Päiväkorttilaisen pitää kulkea asiakaspalvelun kautta, mikäli hän saapuu hallille ennen klo 8.30. Poikkeuksena Töölö, jossa tulee aina leimata tunnille saapuneeksi itsepalvelupäätteellä tai asiakaspalvelussa. HUOM! Kulku tunneille tapahtuu aina asiakaspalvelun tai itsepalvelupäätteen kautta, mikäli asiakkaan kortilla on ostettuna useampia tuotteita tai hänellä on Superkortti.

5. Palveluiden käyttö

Asiakastilille ostettua palvelua voi käyttää niissä palveluntarjoajan toimipisteissä, joissa sitä on tarjolla. Jos uintikorttia käyttää hinnaltaan kalliimmassa hallissa, veloitetaan välimaksu. Jos haluaa käyttää ulkopuolisen Personal Trainerin tai vastaavan palveluita, tulee kyseisen toimijan maksaa erillinen Personal Trainer -kertamaksu (15 euroa / asiakas / käynti). Asiakas maksaa käynnistään kertamaksun tai käyttää voimassa olevaa sarja- tai kuukausikorttia.

6. Uintietu

Ryhmäliikuntatunnin jälkeen on mahdollisuus jäädä uimaan ilman erillistä maksua Urheiluhallit Oy:n* uimahalleissa, sekä Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa ja Vuosaaren Urheilutalolla. Kuntosaliharjoittelun jälkeen on mahdollisuus jäädä uimaan ilman erillistä maksua Urheiluhallit Oy:n uimahalleissa. Lisämaksu Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa on 3 euroa / krt ja Vuosaaren Urheilutalossa 2 euroa / krt.
*) Kallio, Kontula, Malmi, Siltamäki ja Töölö. Pasilassa ei ole uintimahdollisuutta.

7. Maksaminen

Maksu voidaan suorittaa asiakaspalvelussa käteisellä (eurot), pankkikorteilla, Nets Oy:n luottokorteilla, ePassilla, Edenred Finland Oy:n Virike-setelillä, Edenred -kortilla ja Edenred Payllä, Smartum Oy:n Liikunta- ja Kulttuuriseteleillä ja SmartumPayllä, sekä RJKuntoseteli Oy:n Tyky-Kuntosetelillä. Edellä mainituilla liikuntaeduilla voi maksaa hallin asiakaspalvelussa. SmartumPaylla ja ePassilla voi maksaa rajoitetusti myös verkkokaupassa (ei OnTheMove -sovelluksella). Liikuntaetuja ei voi muuttaa rahaksi eikä niistä palauteta rahaa. Liikuntaedulla voi maksaa vain henkilökohtaisia liikuntapalveluja. Lahjakortilla, joka on ostettu verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta, voi maksaa vain hallin asiakaspalvelussa. Verkkokaupassa maksetaan Verifone BlueCommercen kautta käyttäen verkkopankkitunnuksia ja/tai muita Verifone BlueCommercen hyväksymiä maksuvaihtoehtoja. Verkkokauppaostoksia tehdessä tulee huomioida verkkokaupan yleiset ehdot. Yrityksillä on laskutusmahdollisuus FirmanPiikin kautta (yrityspalvelut@urheiluhallit.fi).

8. Pyhät ja poikkeuspäivät, huoltotauot, kesäaika sekä poikkeustilanteet

Palveluntarjoaja ei hyvitä niitä kalenteripyhiä eikä yksittäisiä poikkeuspäiviä, jolloin hallit ovat suljettuina.

Kesäinen vuosihuolto tai muu palveluntarjoajasta johtuva huoltotauko hyvitetään yhden, kolmen sekä kuuden kuukauden kortille, jos kortti on ollut käyttämättä kyseisen huoltotauon ajan. Hyvitettävä aika lisätään ensimmäisellä käyntikerralla tauon jälkeen minkä tahansa hallin asiakaspalvelussa.

Palveluntarjoaja ei hyvitä sähkökatkoksesta tai vastaavasta esteestä mahdollisesti keskeytyviä palveluja.

9. Kortin tauottaminen

Yhden ja kolmen kuukauden kortteja* tai sarjakortteja* ei voi tauottaa. Kuuden kuukauden kortin* voi tauottaa yhden kerran omavalintaisesta syystä. Ostos on käytettävä kokonaisuudessaan voimassaoloajan sisällä (kts. kohta 3.) mukaan lukien omavalintainen tauotus. Taukoajan minimiaika on 7 vuorokautta. Kun haluaa aktivoida kuukausikortin uudelleen, hyvitetään takaisin se aika, joka kortilla on jäljellä käyttämättä. Hyvitettävä taukoaika lisätään ensimmäisellä käyntikerralla tauon jälkeen minkä tahansa hallin asiakaspalvelussa.
*) uinti-, ryhmäliikunta-, kuntosali- ja Superkortit

10. Kortin katoaminen

Jos asiakaskortti häviää, siitä tulee ilmoittaa palveluntarjoajalle välittömästi. Hävinnyt asiakaskortti voidaan sulkea ja sisältö siirtää uudelle asiakaskortille. Uusi kortti maksaa 4 euroa.

11. Lahjakortti

Lahjakortilla maksettaessa tulee lahjakortti esittää maksun yhteydessä. Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi. Lahjakortti on voimassa 24 kk (730 pv) ostopäivästä. HUOM! Lahjakortilla ei voi maksaa verkkokaupassa.

12. Sairastapaukset, muutot, ostosten muutokset ja rahapalautukset

Sairastapaukset (lääkärintodistus tai terveydenhoitajan/sairaanhoitajan todistus, minimi 7 vuorokautta), muutot yli 50 km etäisyydelle asuinpaikasta, jo ostettujen palveluiden muutokset tai vaihdot, sekä rahapalautukset käsitellään tapauskohtaisesti. Rahapalautuksista sekä ostosten vaihdoista peritään käsittelymaksuna 10 euroa. Rahapalautuksia ei suoriteta, mikäli palvelu on maksettu liikuntaedulla tai muulla työnantajan myöntämällä edulla. Asiakaskorttimaksua ei palauteta.

13. Tarjoukset

Tarjouksia ei voi yhdistää. Alennusprosentti tai euromääräinen alennus koskee vain normaalihintaisia palveluita, ei alennusryhmähinnoiteltuja tai jo alennettuja palveluita (mm. kesätarjoukset). Kausikohtaisilla palveluilla, kampanjoilla sekä tarjouksilla saattaa olla asiakassopimusehtojen lisäksi omat myyntiehtonsa tai poikkeava voimassaoloaika.

14. Peruutusehdot

14.1. Kurssit, uimakoulut, vauvauintikurssit, leirit sekä tapahtumat

Kaikista peruutuksista veloitetaan 10 euron käsittelymaksu. Riippumatta siitä, onko osallistumismaksu suoritettu asiakaspalvelun tai verkkokaupan kautta, mahdollinen peruutus on tehtävä kuusi viikkoa (42 pv) ennen kurssin, uimakoulun, vauvauinnin tai leirin alkamista. Tätä myöhemmin tehdyt peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan. Kaikkien tapahtumien ilmoittautumiset ovat sitovia, peruutukset vain sairaustodistuksella (kts. kohta 12). Asiakkaan sairastuessa palvelun alkamisen jälkeen tulee sairastumisesta ilmoittaa pikimmiten.

Uimakouluilmoittautumisen tai vauvauinnin mahdollinen peruutus tehdään uimakouluvastaavalle (uimakoulut@urheiluhallit.fi). Kurssi-, leiri- sekä tapahtumailmoittautumisten peruutukset tehdään asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@urheiluhallit.fi), josta ne ohjataan eteenpäin oikealle taholle.

Palveluntarjoajalla on oikeus perua asiakkaan varaus, jos palvelu joudutaan vähäisen osallistujamäärän tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi perumaan. Tällöin kauppasumma palautetaan täysimääräisenä lisäämällä saldo asiakkaan asiakastilille.

14.2. Vauvauinti (yksittäiset kerrat)

Mikäli asiakas ei pääse vauvauintiin sille varattuna ajankohtana, siitä tulee ilmoittaa mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään 24 tuntia ennen varattua vauvauintia Siltamäen asiakaspalveluun (puh. 09 3488 6500). Voimme tällöin siirtää varatun vauvauinnin toiseen, vapaana olevaan ajankohtaan ilman kuluja (ei rahanpalautusmahdollisuutta). Myöhemmin tehdyt peruutukset vain sairaustodistuksella (kts. kohta 12).

HUOM! Peruuttamatta jätetty tai alle 24 tuntia ennen peruutettu vauvauinti veloitetaan täysmääräisenä.

14.3. Verkkokaupasta ostetut kerta-, sarja- & kuukausipalvelut (ryhmäliikunta, uinti, kuntosali, Superkortti)

Verkkokaupassa myynnissä olevat palvelut noudattavat yleisiä verkkokaupan ehtoja. Verkkokaupasta ostetuilla käyttämättömillä kerta-, sarja- ja kuukausipalveluilla ei ole peruutusoikeutta perustuen kuluttajansuojalain 6 luvun 16 pykälään (kohta 11). Käyttämättömien palveluiden muuttamisesta toiseksi veloitetaan 10 euron käsittelymaksu.

14.4. Personal Trainer, kuntosalin laiteohjaukset sekä testit

Mikäli asiakas ei pääse ohjaukseen tai testiin sovittuna ajankohtana, siitä tulee ilmoittaa mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään 24 tuntia ennen ohjaus- tai testiajankohtaa. Myöhemmin tehdyt peruutukset vain sairaustodistuksella (kts. kohta 12).

Huom! Peruuttamatta jätetyt tai alle 24 tuntia ennen peruutetut ohjaus-, Personal Trainer tai testikerrat veloitetaan täysmääräisinä.

Lue lisää: kuntosalietiketti

14.5. Ryhmäliikuntatuntien varaukset sekä peruutukset

Jos omia tunnuksia varausjärjestelmään ei vielä ole, on ensin rekisteröidyttävä asiakkaaksi. Varaaminen varausjärjestelmässämme onnistuu, kun sinulla on tunnukset omalle asiakastilille ja voimassa oleva ryhmäliikuntaa sisältävä kertakäynti, sarja- tai kausikortti ja tunnilla on tilaa. Ryhmäliikuntatunteja voi varata ennakkoon kahdelle (2) viikolle (15 pv) ja maksimissaan 10 tuntia. Yksittäisiä varauksia voi tehdä puhelimitse tai hallin asiakaspalvelussa (ei sähköpostitse) korkeintaan kolme (3) tuntia per varauskerta.

Mikäli ei tule varaamalleen tunnille, paikka on peruutettava hyvissä ajoin (viimeistään kolme tuntia ennen tunnin alkua) joko puhelimitse tai varausjärjestelmän kautta (ei sähköpostitse). Näin välttyy ylimääräisiltä veloituksilta ja paikka vapautetaan muille asiakkaille. Onnistuneesta peruutuksesta tulee vahvistussähköposti.

Peruuttamattomasta varauksesta veloitetaan heti joko yksi kerta (sarjakortilta) tai yksi päivä (kuukausikortilta). Asiakas saa tiedon veloituksesta sähköpostitse. Mikäli veloitus on jostain syystä tapahtunut aiheettomasti, asiakkaan kannattaa olla yhteydessä asiakastukeen (asiakaspalvelu(at)urheiluhallit.fi).

Lue lisää: Ryhmäliikuntaetiketti

15. Solarium

Solariumvaraus kokonaisuudessaan 30 min / krt, solariumlaitteen käyttöaika enintään 20 min / krt. Solariumin sarjakortti ei ole henkilökohtainen. Solariumin sarjakortin voimassaoloaika on kaksi vuotta (730 pv) ostopäivästä, eikä sitä ole mahdollista tauottaa.

16. Ikärajat eri palveluihin

Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vain vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. Uimataitoinen kahdeksan vuotta täyttänyt voi tulla yksin uimaan näyttämällä asiakaspalvelussa vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustetun lupalapun. Yli 7-vuotiaat menevät oman sukupuolen pukuhuoneisiin. HUOM! Kolmea uimataidotonta lasta kohden tulee olla vähintään yksi aikuinen mukana altaassa. 25 metrin ja 50 metrin altaissa sekä hyppyaltaassa uiminen edellyttää vähintään 25 metrin uimataitoa.

Kuntosalille sekä ryhmäliikuntaan ikäraja on 15 vuotta. Pienet lapset eivät saa oleskella kuntosalilla turvallisuussyistä.

Solariumin ikäraja on 18 vuotta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tutustu myös järjestyssääntöihin sekä verkkokaupan yleisiin ehtoihin.

VERKKOKAUPAN YLEISET EHDOT