JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Yleisen viihtyvyyden vuoksi on hyvä tietää, mitä perussääntöjä noudattamalla luodaan mahdollisimman mukava liikuntaelämys sekä itselle että muille.

1. Hygienia

Jokaisen pitää peseytyä ilman uima-asua ennen saunaan ja altaaseen menoa. Jos ei halua kastella hiuksia, tulee altaalla käyttää uimalakkia tai suihkumyssyä. Uima-asu pitää jättää saunomisen ajaksi pesutilaan. Ihokarvojen ajelu, hiusten värjäys tai leikkaus, kynsien ja jalkojen hoito tai muut vastaavat toimenpiteet eivät ole sallittuja tiloissa.

Ryhmäliikunnassa ja kuntosalilla on suositeltavaa käyttää treenipyyhettä. Kuntosalilaitteet ja muut käytetyt välineet tulee pyyhkiä käytön jälkeen. Käyttäjiä on paljon ja näin varmistetaan, että laitteet ovat aina siistejä. Ryhmäliikunnassa treenipyyhettä käytetään mattojen päällä.

2. Pukeutuminen sekä varusteet

2.1. Uima-asu ja uimalakki

Allasosastolla tulee aina olla uima-asussa. Uima-asu voi olla hihallinen tai lahkeellinen. Rantashortsien käyttö uima-asuna on kielletty, mutta selkeästi uimahalliuintiin tarkoitetut, lyhyet (ei yli polvimitan pituiset) uimashortsit ovat sallittu. Uima-asun alla ei saa olla alusvaatteita. Materiaalin tulee olla ohutta, nopeasti kuivuvaa materiaalia, esimerkiksi lycraa. Hameet ja mekot eivät ole sallittuja. Tarvittaessa voi vuokrata uimahallin kassalta asianmukaisen uima-asun. Uimalakkia voi käyttää, jos ei halua kastella hiuksia. Vesiliikunnassa voi käyttää myös suihkumyssyä. Pitkät hiukset pitää sitoa kiinni. Uimavalvomosta saa tarvittaessa lainaan hiuslenkin.

2.2. Sisäliikuntavarusteet (kuntosali, ohjattu liikunta sekä palloilu)

Kuntosalilla, ryhmäliikunnassa sekä palloilulajeissa käytetään sisäliikuntakenkiä sekä asianmukaisia sisäliikuntavaatteita. Kyseisiin liikuntatiloihin (kuntosali, ryhmäliikuntasali, liikuntahalli) ei saa tulla paljain jaloin, ulkokengissä tai kengissä, joita on käytetty ulkona. Joillakin ryhmäliikuntatunneilla ollaan paljain jaloin (mm. BODYBALANCE, Jooga ja Pilates) – voit tarkistaa tämän kunkin tunnin kohdalta tuntivalikoimasta. Ryhmäliikunnassa ja kuntosalilla on suositeltavaa käyttää treenipyyhettä.

2.3. Vuokravarusteet

Vuokratut pyyhkeet sekä uimapuvut palautetaan hallin kassalle.

3. Ikärajat eri palveluihin

Alle 10-vuotias tai uimataidoton pääsee uimaan vain vähintään 15-vuotiaan uimataitoisen henkilön kanssa. Uimataitoinen kahdeksan vuotta täyttänyt voi tulla yksin uimaan näyttämällä asiakaspalvelussa vanhempien allekirjoituksella ja yhteystiedoilla varustetun lupalapun. Yli 7-vuotiaat menevät oman sukupuolen pukuhuoneisiin.

Kuntosalille ja ryhmäliikuntaan ikäraja on 15 vuotta. Pienet lapset eivät saa oleskella kuntosalilla turvallisuussyistä.

Solariumin ikäraja on 18 vuotta.

4. Käytösohjeet

Kaikilla asiakkaillamme tulee olla mahdollisuus käyttää palveluitamme rauhassa, ilman että tarvitsee kokea minkäänlaista häirintää tai epäasiallista käytöstä mukaan lukien epäasialliset puheet.

Huomioimalla toiset asiakkaat niin uimassa, vesijuoksemassa, ryhmäliikunnassa kuin kuntosalilla, mahdollistamme itsellemme sekä muille mukavan liikuntakokemuksen.

Urheiluhallin henkilökunnalla on oikeus työskennellä rauhassa ja poistaa päihtynyt tai muutoin käyttäytymisellään häiritsevä henkilö. Jos havaitset arveluttavasti tai häiritsevästi käyttäytyvän kävijän, siitä on hyvä ilmoittaa henkilökunnalle.

Lisäksi on kohteliasta palauttaa lainatut varusteet uimahallissa ja kuntosalissa, kun niitä ei enää käytä sekä vapauttaa kuntosalilaite sarjojen välissä muille asiakkaille.

Henkilökunnan antamia järjestystä ja turvallisuutta koskevia ja muita ohjeita on ehdottomasti noudatettava. Henkilö tai yhteisö, joka rikkoo järjestyssääntöjä tai muita ohjeita, voidaan määrätä poistumaan liikuntapaikalta ja häneltä/siltä voidaan kieltää liikuntapaikkojen käyttö määräajaksi tai toistaiseksi.

5. Liikuntavälineet

Henkilökunta avustaa sallittujen uima-, ryhmäliikunta- ja kuntosalivälineiden lainaamisessa sekä neuvoo niiden palauttamisessa. Tarvittaessa henkilökunta ohjeistaa asiakkaalle eri välineiden sallitut ja turvalliset käyttöpaikat. Liikuntavälineet tulee palauttaa aina takaisin alkuperäisille paikoilleen. Kuntosalilla on kohteliasta vapauttaa kuntosalilaite sarjojen välissä muille asiakkaille. Virkistysaltaassa ei saa käyttää kellukkeita eikä kelluntauimapukuja. Vuosaaren monitoimialtaassa näiden käyttö on sallittu.

6. Turvallisuus
  •  Kolmea uimataidotonta lasta kohden tulee olla vähintään yksi uimataitoinen aikuinen mukana altaassa (uimataito vähintään 25 min)
  • 25 metrin ja 50 metrin altaissa sekä hyppyaltaassa uiminen edellyttää vähintään 25 metrin uimataitoa.
  • Altaaseen hyppääminen on sallittua vain altaiden syvästä päästä.
  • Noudata uimavalvojan ohjeita.
  • Lattia on märkänä liukas, joten liiku vain kävellen.
  • Vapaasukellus on uimahalleissa kielletty.
  • Kysy tarvittaessa opastusta henkilökunnalta.
  • Kuntosalille on suotavaa hankkia oma ohjelma liikunnanohjaajalta.
  • Käytä juomapulloa, jossa on korkki.
  • Tule liikkumaan vain terveenä.

Jokainen on itse vastuussa omasta turvallisuudestaan. Palveluntarjoajan vastuu toiminnastaan ja asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista määräytyy kulloinkin voimassa olevan vahingonkorvaus- ja kuluttajansuojalain säädösten mukaisesti.

7. Arvoesineet ja löytötavarat

Arvokkaimmat tavarat kannattaa jättää kotiin. Mukana olevat tavarat on hyvä säilöä niille varattuihin säilytyslokeroihin.
Löytötavaroita voi tiedustella uimahallin asiakaspalvelusta. Palveluntarjoaja ei vastaa kävijän kadonneesta omaisuudesta.

8. Tavaroiden säilytys

Pukukaapit ja säilytyslokerot ovat tarkoitettu vain päiväkäyttöön. Tavaroiden ja vaatteiden jättäminen niihin yli yön on kiellettyä.

9. Omat eväät

Eväitä voi syödä ainoastaan henkilökunnan osoittamassa tilassa. Särkyviä esineitä, kuten lasipulloja, ei pidä ottaa mukaan hallin tiloihin.

10. Korvausvelvollisuus

Jos asiakas vaurioittaa tahallisesti liikuntakeskuksen kalustoa, kiinteistöä tai irtaimistoa, hän on velvollinen korvaamaan vahingon täysimääräisesti.

11. Matkapuhelimen käyttö

Jätä matkapuhelimesi säilytyslokeroon. Jos tarvitset puhelinta treenin aikana, pidä se äänettömällä. Hoida puhelut ja videopuhelut salin ja pukuhuoneen ulkopuolella. Muista käyttää kuulokkeita, mikäli kuuntelet musiikkia. Näin sekä itselläsi että muilla on mahdollisuus häiriöttömään kuntoiluun.

12. Kuvaaminen

Kaikenlainen kuvaaminen tiloissamme on kielletty ilman erillistä lupaa.

Nautinnollisia liikuntahetkiä ja tervetuloa uudestaan!

Asiakassopimusehdot
Uima-allasetiketti
Ryhmäliikuntaetiketti
Kuntosalietiketti 
PT etiketti ulkopuolisille Personal Trainereille

Pidätämme oikeuden muutoksiin.