TERVETULOA KÄYTTÄMÄÄN SUPERKORTTIA

ASIAKASINFO

Superkorttiin sisältyy uinti, ryhmäliikunta ja kuntosali

Pääset liikkumaan (uimaan, kuntosalille ja ryhmäliikuntatunneille) kaikkiin kahdeksaan halliimme (Kallio, Kontula, Malmi, Mäkelänrinne, Pasila, Siltamäki, Töölö ja Vuosaari).

Muista aina leimata korttisi hallin itsepalvelulaitteessa ennen kuntoilua, jotta pääset sisään porteista.

Katso hinnasto

Katso alennusryhmien hinnasto

Katso kaikkien hallien aukioloajat

Voit käydä tuntisi tai treenisi jälkeen saunassa ja uimassa. Pasilassa ei uintimahdollisuutta.

Jos haluat selkeät ohjeet kuntosaliharjoitteluun ja laitteiden käyttöön tai haluat päivittää nykyistä ohjelmaasi, hyödynnä kuntosalin laiteopastus 30 € etuhintaan.

Ammattitaitoiset liikunnanohjaajamme antavat kuntosalilla laite- ja liikeopastusta (45 min) sekä laativat henkilökohtaisen kuntosaliohjelman (4-8 liikettä) niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin treenaajille.

Etu on voimassa kaikille sarja- tai kausikortin ostaneille: kuntosali 10 kerran sarjakortti, 1, 3 ja 6 kk kuntosali tai kuntosali & uinti kausikortit sekä 1,3 ja 6 kk Superkortti (yksi 30 € opastus / ostos).

Lue lisää kuntosalin laiteopastuksesta

Superkortin ostaminen ja ryhmäliikuntatuntien varaaminen käy kätevästi verkkokaupassamme!

Nettiostamiseen tarvitset asiakastilin. Kun hankit asiakaskortin, pääset kulkemaan vaivattomasti suoraan porteista sisään jonottamatta erikseen kassalle. Sarja- ja kausikorttituotteisiin asiakaskortti (arvo 4 €) kuuluu hintaan uudelle asiakkaalle. Asiakaskortin saat hallin asiakaspalvelusta. Ensimmäisellä asiointikerralla tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen. Kadonneen asiakaskortin uusiminen maksaa 4 €

Verkkokauppa

UINTI

Erinomainen lajivalinta kaikenikäisille ja -kuntoisille

Seitsemän uimahalliamme tarjoavat mainiot puitteet kaikenlaisille vesipedoille. Lupaamme, että käyntisi meillä on virkistävän mukava – olit sitten kuntouimari, rentoutuja, vesijuoksija tai uimakoululainen. Vedessä liikkuminen voimistaa lihaksia, eikä rasita jänteitä ja niveliä. Se sopii monille ja on sekä tehokasta että virkistävää.

Urheiluhalleissa pidetään erityistä huolta puhtaudesta kaikissa tiloissamme ja erityisesti uima-altaissa. Haluammekin pitää tiukasti kiinni yhteisistä pelisäännöistä, joilla asettamiimme puhtausarvoihin päästään, asiakasmäärien kasvusta huolimatta. Jokaisen asiakkaan omilla valinnoilla ja ratkaisuilla on suuri merkitys ja siksi järjestyssääntöjämme tulee noudattaa.

Tutustu järjestyssääntöihimme ennen käyntiäsi ja kysy henkilökunnalta tarvittaessa lisää.

Lue järjestyssäännöt

Allasosastolla tulee aina olla uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen. Uima-asu voi olla hihallinen tai lahkeellinen. Rantashortsien käyttö uima-asuna on kielletty, mutta selkeästi uimahalliuintiin tarkoitetut, lyhyet (ei yli polvimittaiset) uimashortsit ovat sallittu. Materiaalin tulee olla ohutta ja nopeasti kuivuvaa, esimerkiksi lycraa. Shortsien alla ei saa olla alushousuja. Hameet ja mekot eivät ole sallittuja uima-asuja. Asianmukaisen uima-asun voi tarvittaessa vuokrata asiakaspalvelusta.

Laita pitkät hiukset kiinni tai käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä. Uimavalvomosta saa lainaksi hiuslenkin, jos oma on unohtunut.

Voit tarvittaessa vuokrata uimapuvun ja pyyhkeen. Myytävänä on myös mm. uimalakkeja, uimalaseja, vesijuoksuvöitä, shampoota ja kertakäyttöisiä istuinalusia saunaan.

Uimaratojen varauksia voit tarkastella verkkokaupassamme. Näkymä kertoo, milloin kyseinen rata on varattuna esimerkiksi uimakoululle tai ohjatulle liikunnalle.

Vesijuoksulle on varattu omat radat.

Tarkastele ratavarauksia

UIMA-ALLASETIKETTI

Yhteisen viihtyisyyden ja hygienian vuoksi jokaisen asiakkaan toivotaan noudattavan yleistä uima-allasetikettiä. Näin mahdollistat itse uimaveden puhtauden.

Peseydy kunnolla ennen uimaan menoa: Käy alasti suihkussa, huuhtele kunnolla myös hiukset (poistaen samalla myös hiustenmuotoilutuotteet, irtohiukset, kosteusvoiteet, meikit yms.) ja muista jättää uima-asu saunomisen ajaksi pesutilaan. Peseydy myös saunan jälkeen ennen altaaseen menoa.

Ihokarvojen ajelu, hiusten värjäys ja leikkaus, kynsien ja jalkojen hoito tai muut vastaavat toimenpiteet eivät ole sallittuja tiloissamme.

Mene altaaseen vain uima-asussa, joka on tarkoitettu uimahallissa uimiseen. Mikäli et halua kastella hiuksiasi, käytä uimalakkia. Vesijuoksussa voit käyttää myös suihkumyssyä. Muista laittaa pitkät hiukset kiinni.

Valitse rata – aina kun mahdollista – jolla uidaan suunnilleen samaa vauhtia kuin itsekin uit. Näin kaikki pääsevät nauttimaan uinnistaan omalla vauhdilla.

Samalle radalle mahtuu yllättävän monta uimaria, kun otat toiset huomioon. Käytä oikeanpuoleista liikennettä.

Levätessäsi altaan päädyssä jätä altaan päädyn keskikohdalle riittävä tila muille käännöksen tekemiseen ja siirry aivan rataköyden viereen. Voit myös levätä kauempana altaan päädystä, rataköyden kupeessa.

Jos perässä uiva henkilö on sinua nopeampi, kannattaa uida päädyssä vasemmanpuoleiseen reunaan, pysähtyä ja antaa toisen mennä käännöksessä ohi.

Vesijuoksua voi harrastaa vain sille varatulla alueella. Muista, että vesijuoksussa kierto tapahtuu suunnan mukaan. Vesijuoksu tulee suorittaa peräkkäin (etenkin ruuhka-aikana), jottei juoksu häiritse ohi meneviä uimareita tai muita vesijuoksijoita.

Uimavalvojien tehtävänä on valvoa sääntöjen noudattamista, joten kunnioita heidän työtään. He ovat myös sinua varten, joten käänny heidän puoleensa, mikäli jokin asia askarruttaa.

Halleissamme on käytössä sinivalkoinen käyttöoikeusmerkki, joka osoittaa, että uimari on saanut oikeuden pitää uima-asua yllä uimahallissa, vaikka säännöt ohjaisivatkin toimimaan ilman uimapukua (esim. saunassa tai suihkussa). Käyttöoikeusmerkki voi olla pyöreä pukuun ommeltava merkki tai rannekemalli.

Lue lisää käyttöoikeusmerkistä

Tule uimahalliin! -oppaan tarkoituksena on edistää kaikkien mahdollisuuksia käyttää uimahallipalveluita. Oppaassa kerrotaan uimahallien asiakkaille esimerkiksi oikeat toimintatavat peseytymistiloissa ja altaalla. Myös turvallisuuteen, kuten lasten valvontaan altaalla, annetaan ohjeita. Oppaan on tuottanut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry.

Suomi
Englanti
Ruotsi
Arabia
Kurdi
Turkki
Somali
Kiina
Thai
Ukraina
Venäjä

RYHMÄLIIKUNTA

Monipuolinen tarjonta

Kokeile erilaisia ryhmäliikunnan tunteja rohkeasti ja löydä omat suosikkisi yli 40 vaihtoehdon joukosta!

Tutki tuntivalikoimaa

RYHMÄLIIKUNTAETIKETTI

 • Ryhmäliikuntatunteja voi varata hallin asiakaspalvelussa, puhelimitse tai omilla tunnuksilla varausjärjestelmässä ja mobiilisovelluksessa. Voit selailla tunteja myös ilman kirjautumista.
 • Jos omia tunnuksia varausjärjestelmään ei vielä ole, on ensin rekisteröidyttävä asiakkaaksi. Varaaminen varausjärjestelmässämme onnistuu, kun sinulla on tunnukset omalle asiakastilille ja voimassa oleva ryhmäliikuntaa sisältävä kertakäynti, sarja- tai kausikortti ja tunnilla on tilaa.
 • Huom! Jos epäilet, että sinulle on jo luotu asiakastili tai et muista salasanaasi, älä rekisteröidy uudelleen. Voit varmistaa tiedon hallin asiakaspalvelussa tai asiakaspalvelu(at)urheiluhallit.fi, tai tilata uuden salasanan verkkokaupan Kirjaudu-kohdassa.
 • Ryhmäliikuntatunteja voi varata ennakkoon kahdelle (2) viikolle (15 pv) ja maksimissaan 10 tuntia. 
 • Riippumatta siitä, onko ostettuna kerta-, sarja- tai kausipalveluita, voi yksittäisiä varauksia tehdä puhelimitse tai hallin asiakaspalvelussa (ei sähköpostitse) seuraavan kahden viikon (15 päivää) ajalle, korkeintaan kolme tuntia per varauskerta.
 • Eläkeläinen voi varata vakiopaikan tähtitunneille* (arkisin klo 8.30–14.30).
  • 10 kerran sarjakortilla voi varata yhden (1) ja 20 kerran sarjakortilla kaksi (2) vakiopaikkaa seuraavalle kaudelle.
  • Kausikortilla (1–6 kk) voi varata enintään kolme (3) vakiopaikkaa kortin voimassaolon ajaksi.
  • Eläkeläinen voi varata vakiopaikan myös vesiliikuntaan, kuten vesivoimisteluun (ei Hydrobic-tunneille).
  • Vakiopaikan varaaminen voidaan tehdä vain asiakaspalvelussa.
 • Mikäli ei tule varaamalleen tunnille, paikka on peruutettava hyvissä ajoin (viimeistään kolme tuntia ennen tunnin alkua).  Tunnin voi peruuttaa varausjärjestelmän kautta verkkokaupassa tai mobiilisovelluksessa, puhelimitse tai hallin asiakaspalvelussa (ei sähköpostitse). Näin välttyy ylimääräisiltä veloituksilta ja paikka vapautetaan muille asiakkaille.
 • Onnistuneesta peruutuksesta tulee vahvistussähköposti.
 • Peruuttamattomasta varauksesta veloitetaan yksi kerta (sarjakortilta) tai yksi päivä (kausikortilta). Tieto veloituksesta tulee sähköpostitse. Mikäli veloitus on jostain syystä tapahtunut aiheettomasti, tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun.
 • Tunneille pääsee portista 45 minuuttia (Siltamäki 30 minuuttia) ennen tunnin alkua. Päiväkorttilaisen pitää kulkea asiakaspalvelun kautta, mikäli hän saapuu hallille ennen klo 8.30. Poikkeuksena Töölö, jossa tulee aina tunnille saapuessa leimata itsepalvelupäätteellä tai asiakaspalvelussa.
 • Tunneille on saavuttava ajoissa, viimeistään kymmenen (10) minuuttia ennen tunnin alkua, muutoin paikka voidaan luovuttaa eteenpäin.
 • Jos tunnin alkuun on alle 10 minuuttia, tunnille kuljetaan itsepalvelupäätteen tai asiakaspalvelun kautta.
 • Kun tunti on jo alkanut, sisään ei enää pääse.
 • Jos sinulla on yksi varaus ja vain yksi ryhmäliikunnan tuote kortilla, voit mennä suoraan portista näyttämättä korttia itsepalvelupäätteelle tai asiakaspalvelussa (poikkeuksena Töölö, jossa tulee aina leimata tunnille saapuneeksi itsepalvelupäätteellä tai asiakaspalvelussa).
 • Jos on useampia peräkkäisiä varauksia, pitää kaikki varatut tunnit leimata joko itsepalvelupäätteellä tai asiakaspalvelussa.
 • Jos kortilla on muitakin tuotteita ryhmäliikunnan lisäksi (esim. kuntosali), leimaus tehdään aina itsepalvelupäätteellä tai asiakaspalvelussa.
 • Superkortilla leimaus tehdään aina itsepalvelupäätteellä tai asiakaspalvelussa.
 • Itsepalvelupäätteen käyttöön saa apua asiakaspalvelusta.

KUNTOSALI

Jokainen tarvitsee lihaskuntoa

Tahdotko kehittää lihaskuntoasi ja pysyä virkeänä arjessa? Meille ovat tervetulleita kaikki, ikään tai kuntoon katsomatta!

Kuntosaliemme ikäraja on 15 vuotta.

KUNTOSALIETIKETTI

Kuntosalilla harjoittelu on mukavaa, kun kaikki pelaavat samoilla säännöillä. Kuntosalietikettiä noudattamalla voi tehdä käynnistä itselleen ja muille paremman kokemuksen.

Ota mukaasi kuntosalille tarkoitetut sisäkengät ja vaatteet. Kuntosalille ei saa tulla
paljain jaloin, sukissa, ulkokengissä tai kengissä, joita on käytetty ulkona. Ulkokengät kuljettavat hiekkaa ja kuraa kuntosaliin, joten jätä ne pukuhuoneeseen.

Salilla saa tulla hiki, mutta huomioi kanssatreenaajat. Käytä siis treenipyyhettä ja pyyhi käytön jäljet kuntosalilaitteista. Palauta liikuntavälineet (tangot, levypainot, käsipainot yms.) käytön jälkeen aina alkuperäisille paikoilleen. Jätä paikat sellaiseen kuntoon, että seuraavan on ilo treenata jälkeesi.

Kuntosalilla voi välillä olla ruuhkaa, joten on kohteliasta vapauttaa laite välillä ja antaa muille mahdollisuus tehdä sarjansa palauttelutauon aikana.

Ota huomioon hajusteherkät kanssatreenaajat ja jätä voimakkaat hajusteet pois treenitiloista.

Vältä turhaa metelöintiä ja painojen pudottelua.

Jätä matkapuhelimesi säilytyslokeroon. Jos tarvitset puhelinta treenin aikana, pidä se äänettömällä. Näin sekä itselläsi että muilla on mahdollisuus häiriöttömään kuntoiluun. Hoida puhelut ja videopuhelut kuntosalin ulkopuolella. Kuvaaminen kuntosalilla ja pukuhuoneissa on kielletty.

Ikäraja kuntosalille on 15 vuotta.