UINTI

Uinti kuntoilumuotona tempaisee mukaansa suuria määriä kaiken ikäisiä liikkujia, ja se säilyttää vuodesta toiseen asemansa yhtenä suosituimmista liikunnan harrastusmuodoista. Ei ihme, sillä uinti on laji, jossa kunto kohoaa suhteellisen vähällä vaivalla.

Vesi on elementtinä tehokas, sillä se vastustaa kaikkea liikettä ja on tuhat kertaa tiheämpää kuin ilma. Vedessä liikkuminen parantaa aerobista kuntoa, vahvistaa lihaksia, rentouttaa ja myös kuntouttaa vammoja lempeästi, mutta tehokkaasti. Uinti ei rasita jänteitä eikä niveliä, ja sen virkistävä vaikutus kestää pitkään. Pulahda siis seitsemän uimahallimme altaisiin yksin, kaksin, ryhmässä tai koko perheen voimin!

UIMAHALLISSA TOIMINTA

Käykö sama uimalippu kaikkiin halleihin? Millainen uima-asun tulee olla? Miten toimin uimahallissa? Nämä ovat kysymyksiä, joita asiakkaamme pohtivat usein ennen uimahalliin tuloa. Jotta uintikokemus olisi virkistävän mukava, kannattaa tutustua etukäteen uinnin ja vesiliikunnan asiakasinfoon.

PARANNA UIMATAITOASI

Uimataidolla tarkoitetaan kykyä uida veteen hypättyään vähintään 200 metriä yhtäjaksoisesti. Tästä matkasta vähintään 50 metriä tulee olla selkäuintia.

Aina pelkkä pinnalla pysyminen ei motivoi lähtemään uintiradoille polskuttelemaan aktiivisten uimareiden joukkoon. Uintiin voi hankkia lisää motivaatiota uimakouluryhmistä tai yksityisopetuksesta. Uimakouluja on tarjolla ympäri vuoden niin aikuisille kuin lapsillekin vasta-alkajista jo pidemmälle edistyneisiin.

Tutustu uimakouluihin

YHDISTÄ UINTI RYHMÄLIIKUNTATUNTEIHIN TAI KUNTOSALITREENIIN

Ryhmäliikunta: Voit käydä ryhmäliikuntatuntisi jälkeen saunassa ja uimassa ilman lisämaksua. Pasilassa ei uintimahdollisuutta.

Kuntosali: Voit käydä treenisi jälkeen saunassa ja uimassa. Mäkelänrinteessä ja Vuosaaressa peritään lisämaksu (3 € /2 €). Pasilassa ei uintimahdollisuutta.

VINKIT

Uinti on tekniikka- ja rentouslaji, jonka opetteluun tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä.

Mene uimakouluun tai yksityistunnille – näin pääset nopeammin kiinni lajin saloihin. Uusien asioiden oppiminen on aina nopeampaa kuin vanhojen virheiden korjaaminen.

Harjoittele säännöllisesti ja keskittyneesti. Oppiminen on tehokkainta, kun keskityt sataprosenttisesti yhteen asiaan kerrallaan. Mieli lähtee helposti harhailemaan, mutta yritä palauttaa keskittyminen uintiin.

Pidä ilo oppimisessa!

Lisää inspiraatiota uintiin saat lukemalla blogiamme.