Rohkeasti ryhmäliikuntatunneille!

Rennon meiningin ryhmäliikuntatunneille on matala kynnys tulla.

Kaikki varmasti katsovat, jos menen ryhmäliikuntatunnille ensimmäistä kertaa. En ihan tiedä, miten tunnilla pitää käyttäytyä, mitä pitäisi tietää tai olenko ylipäänsä tullut sopivalle tunnille. Hieman jännittääkin. Kuulostaako tutulta? Monella voisi olla halua tulla, mutta kynnys lähteä voi olla korkea. Nyt haluamme rohkaista sinua. Tule siis tutustumaan johonkin sinua kiinnostavaan ryhmäliikuntatuntiin tai jos olet käynyt aina samoilla tunneilla, niin kokeilemaan jotain uutta!

Suurin osa asiakkaistamme valitsee meidät liikuntapaikakseen, koska meille on matala kynnys tulla ja meillä on rento meininki. On kuitenkin ihan inhimillistä, että ryhmäliikuntatunneille meno voi jännittää. Moni pelkää, ettei pysy ohjaajan mukana, ei jaksa tehdä kaikkia liikkeitä tai näyttää hassulta liikkuessaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tunneilla jokainen keskittyy omaan tekemiseensä, eikä vieruskaveriin yleensä ehdi juuri kiinnittämään huomiota. Jos tulet ryhmäliikuntatunnille ensimmäistä kertaa, niin kerro ohjaajalle, joka ottaa sen huomioon ja osaa näin opastaa tarvittaessa paremmin.

Vaihtele paikkaa

Turvallisen tuntuiseen ryhmäliikuntakokemukseen kuuluu, että kukin valitsee paikkansa sieltä, missä tuntuu hyvältä. Ne, jotka ovat varmoja taidoistaan ja ovat entuudestaan käyneet tunneilla, ovat jo yleensä löytäneet oman lempipaikkansa. Jos on epävarma taidoistaan tai on uusi tunnilla, suunta on yleensä kohti salin takaosaa, vaikka parhaiten tunnista saisi irti olemalla lähempänä ohjaajaa. Etuosassa salia näkee nimittäin parhaiten, mitä ohjaaja tekee. Ja vaikka olisi löytänyt jo oman lempipaikkansa, sitäkin kannattaa vaihtelun vuoksi vaihdella.

Ryhmäliikunta innostaa ja yhdistää!

Ryhmäliikuntatunneilla kaikki ovat tulleet paikalle yleensä samasta syystä: liikuttamaan itseään ja nimenomaan yhdessä muiden kanssa, koska eivät koe olevansa yksin liikkuvia. Yhdessä liikkuminen antaa energiaa, kohottaa mielialaa ja vahvistaa sosiaalista yhteenkuuluvuuden tunnetta, joka yksin suorittaessa jää usein saavuttamatta. Vaikka olo ennen tuntia olisi väsynyt, tunne yleensä vaihtuu, kun tunti alkaa. Kanssajumppaajien pienet ja rohkaisevat eleet, kuten hymyileminen tai tsemppaavat katseet luovat hyvää yhteishenkeä. Ohjaajan kannustuksesta puhumattakaan! Lisäksi kaverin kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia tuntia ennen ja sen jälkeen.

Vinkkejä ryhmäliikuntaan

  • Tule sellaisena kuin olet!
  • Tavalliset liikuntavaatteet ja perustreenikengät käyvät varsin hyvin.
  • Ota mukaan vesipullo ja pieni hikipyyhe. Niille löytyy käyttöä.
  • Jos olet ensimmäistä kertaa jumpassa, vinkkaa ohjaajalle olevasi ensikertalainen – sinut otetaan lämpimästi vastaan!
  • Tuntilajeja on yli 40 erilaista, josta varmasti löytyy jokaiselle itseä kiinnostavat tunnit. Etsitpä sitten rentoutusta, liikkuvuutta, helppoa, kevyttä, vesiliikuntaa, vatsatreeniä, kiinteytystä, voimaa, sykkeen nostatusta, tanssillista menoa tai kamppailua, niin tuntivalikoimastamme löytyy monia vaihtoehtoja.
  • TÄHTITUNNIT: Jos tuntinimen perässä on *-merkki, se kertoo, että tunti on kevyemmästä liikunnasta pitävälle.
  • Samalla kortilla pääset kaikkiin Urheiluhallien toimipisteisiin eli kaikkien 8 hallien tarjonta on käytettävissäsi. Kannattaa siis hyödyntää erilaiset tunnit eri halleissa, niin saat paljon uusia elämyksiä!
  • Käy uimassa jumpan jälkeen! Uinti sisältyy ryhmäliikuntaan kaikissa halleissa (Pasilassa ei uintimahdollisuutta).
  • Ota rennosti! Ryhmäliikunnassa ei tarvitse suorittaa, vaan jokainen voi tehdä liikkeet oman kuntonsa, taitonsa ja liikkuvuutensa mukaan.
Lisää luettavaa
Jumppahurja goes RVP

Jumppahurjan yhdeksännessä raportissa treenataan reisiä, vatsaa ja pakaroita RVP-tunnilla.