Aqua Cocktail 2016

Vesiliikunnan iloa koko päivän!

Lauantaina 23.4.2016 vietettiin Vuosaaren uimahallissa vesiliikuntatapahtumaa, Aqua Cocktailia. Itse osallistuin tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin tapahtuma on järjestetty Mäkelänrinteessä, tänä vuonna Vuosaaressa Mäkelänrinteen hallin remontin takia.

Tapahtumassa oli tarjolla runsaasti erilaista ohjattua vesiliikuntaa neljän tunnin ajan. Lisäksi oli maistatuksia ja tuote-esittelyjä. Vuosaaren uimahalli oli varattuna vain tähän tapahtumaan ja käytössä olivat kaikki altaat. Kaikki osallistujat saivat käyttöönsä ison pyyhkeen allasalueelle ja tämä oli tosi mukava juttu, oli kiva kietaista pyyhe ympärille aina treenien välissä ja allasalueella liikkuessa.

Oma päiväni alkoi hydrobicilla, jossa soitettiin kotimaista musiikkia. Oli mukava treenailla hyvien Suomi-soundien tahdissa. Tämä treeni oli kaiketi tarkoitus pitää ns. matalan veden treeninä, mutta koska porukkaa oli niin paljon, eivät kaikki millään mahtuneet matalaan osaan allasta ja itsekin tein treenin vesijuoksuvyön kanssa vähän syvemmällä. Tämä ei tosin tahtia yhtään hidastanut!

Seuraavaksi tutustuin vesijuoksun saloihin. En ole koskaan saanut vesijuoksuun minkäänlaista tekniikkaopetusta ja täytyy myöntää, että tekniikkaopetus tuli kyllä tarpeeseen! Vesijuoksusta saa aivan erilaiset tehot, kun sen tekee oikein ja kunnolla! Suosittelen lämpimästi hakeutumaan vesijuoksun tekniikkaopetukseen, jos laji yhtään kiinnostaa!

Vesijuoksusta siirryttiinkin sitten Hydro Crossin pariin. Olen kerran osallistunut kyseiselle tunnille Kallion uimahallissa, joten tiesin mitä tuleman pitää. Treeniä tehtiin kolmessa eri pisteessä: ns. isossa altaassa, kuivalla maalla ja lasten altaassa. Isossa altaassa tehtiin ”lötköpötkön” kanssa soutuliikettä ja vatsalihasliikettä, kuivalla maalla tehtiin kyykkyjä, selkälihasliikettä ja vatsoja ja sitten vielä lasten altaassa juostiin ja punnerrettiin. Oli muuten aivan kammottavan raskasta tuo lasten altaassa juokseminen!

Tapahtuma oli hyvä päättää rentoutumishetkeen terapia-altaassa. Varusteina käytettiin tässäkin lötköpötköjä ja halutessaan sai ottaa alleen myös joogamaton. Itse pärjäsin kahdella lötköpötköllä ja sitten vaan veteen selälleen kellumaan. Kun piti korvia veden alla, kuuli rentouttavaa musiikkia ja siinä sitten makailtiin ja nautiskeltiin.

Ohjattuja treenejä olisi ollut vaikka mitä muitakin, mutta minulle näissä oli ihan tarpeeksi. Osallistuin vielä vesiliukumäessä kilpailuun, jossa mitattiin aikaa, kuka laskee liukumäen kaikista nopeimmin. Ihan hauska juttu, palkinnoille en tosin omilla kahdella yritykselläni päässyt, mutta tulipahan kerrankin laskettua vesiliukumäestä!

Kiertelin lisäksi maistiaispöydät läpi ja tutustuin tuotetarjontaan. Kaikki osallistujat saivat tapahtumasta mukaansa lahjapussit, jossa oli yhteistyökumppanien tuotteita: sinappia, leipää, limua, proteiini- ja välipalapatukka jne. Lisäksi itse pussi oli käyttökelpoinen, minulla se pääsi heti käyttöön jumppatavaroiden kuljetukseen.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli mukava ja onnistunut. Porukkaa oli aika paljon, mutta en kokenut häiritsevää tungosta. Siinä vaiheessa kun itse poistuin paikalta, oli tapahtuma vielä täydessä vauhdissa, eikä näin ollen saunassa tai suihkutiloissa ollut mitään ruuhkaa. Suosittelen tapahtumaa lämpimästi kaikille vesiliikunnan ystäville!

Katso videokooste vuoden 2016 Aqua Cocktailista.

Lisää luettavaa
Rentoudu sointukylvyssä

Voit keskittyä itseesi ja omaan olotilaasi. Maljat, symbaalit ja gongit kumisevat ympärilläsi lempeästi. Seuraavilla tilaa: Pasila 22.4 ja Malmi 14.5.