Aqua Cocktail 2017

Vesiliikuntaa porukalla!

Kuusi miestä ja satoja naisia. Viime viikonloppuna Mäkelänrinteessä järjestetyssä Aqua Cocktail -tapahtumassa miesten määrä ei ollut kummoinen. Vähemmistö oli kuitenkin otettu hyvin huomioon tapahtumaa järjestettäessä. Miesten käytössä oli ylimmän kerroksen tilaussauna pukuhuoneineen. Tilaa oli yltäkylläisesti, ja saunan ikkunoista avautuivat maisemat pitkälle Itä-Pasilaan.

Iltapäivän aikana tarjolla oli runsas valikoima erilaista vesiliikuntaa hydrobicistä vesijuoksuun ja uintitekniikkaan. Selatessani tuntivalikoimaa verkossa olo oli kuin karkkikaupassa. Tarjolla olisi ollut kaikkea kiinnostavaa, mutta kaikkea ei ehtinyt millään kokea neljän tunnin aikana.

Erityisesti eksoottinen laudejooga olisi ollut houkutteleva. Tosin miehillä ei ollut sinne asiaa, sillä tunnit järjestettiin naisten saunoissa. Muille tunneille miehet olivat onneksi tervetulleita.

Aloitin tapahtuman hydrobicillä suomipopin tahtiin. Tunti käynnistyi reippaasti Aikakoneen kyydissä ja eteni Cheekin, Arttu Wiskarin sekä Tuure Kilpeläisen kappaleiden mukana. Liikkeet olivat helppoja, mutta samalla yllättävän tehokkaita. Vesi toi liikkeisiin vastusta, jota kuivalla maalla ei tule edes oivaltaneeksi.

Mukavan alkulämmittelyn jälkeen siirryin uintitekniikan opetuksen pariin. Vuorossa oli vapaauintia tai tuttavallisemmin kroolia.

Opettajat Aki ja Anne ohjeistivat tekniikkaa askel askeleelta. Ensimmäinen askel oli rentouden harjoittelu. Jokainen pääsi kellumaan mahallaan kädet ja jalat rentoina. Sen jälkeen kokeiltiin hengitystä ja potkuja.

Luulin ennen tekniikkaopetusta osaavani kroolin. Nyt jälkeenpäin en ole asiasta enää yhtä varma. Opettajat antoivat loistavia vinkkejä tekniikan kehittämiseen, mutta 20 minuuttia oli aivan liian lyhyt aika.

Hyppyaltaan hydrobicissä sen sijaan suuri väkimäärä toimi hyvin. Altaassa oli ainakin pari sataa jumppaajaa yhtä aikaa. Vuorossa oli HIIT eli intervallitreeni, jossa liikesarjoja tehdään täydellä teholla lyhyitä aikoja.

Aqua Cocktail -tapahtuma osoitti hyvin, että vesiliikunta voi olla tavattoman tehokasta. Etenkin HIIT:ssä lihakset joutuivat koville.

Ensi vuonna otetaan me miehet yhteiseksi tehtäväksi, että vähintään triplataan miesten määrä. Tavallisesti uimahallissa miehiä on vähintään yhtä paljon kuin naisia. Miksi Aqua Cocktail olisi poikkeus? Tavoitteen onnistumisessa voisi auttaa, jos tapahtuman mainokseen saataisiin mukaan pariskunta.

Lisää luettavaa