VAUVAUINTI

Vauvauinti on vauvan ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä. Vauvauinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä. Vauvauinnin voi aloittaa aikaisintaan 3 kuukauden iässä, jolloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja energiaa liikkumiseen on enemmän.

Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32-asteisessa vedessä. Uintiaika on 30 minuuttia ja sitä voidaan lyhentää, mikäli lapsi on väsynyt. Vauvauintiin voi vauvan lisäksi osallistua kaksi aikuista.

Vauva- ja taaperouinti - Urheiluhallit

VAUVAUINNIN INFO

Vauvauinnin tarkoituksena on totuttaa vauva veteen ja tukea vauvan kehitystä ensimmäisinä vuosina. Vauvauinnissa vauvaa ei opeteta uimaan, mutta vauvauinti tukee uimaan oppimista myöhemmin. Kaikki lapset ovat yksilöitä ja kehittyvät omaan tahtiinsa, joten ohjaus tapahtuu jokaisen lapsen tahtoa ja kehittymisvauhtia kunnioittaen.

Vauvauinnin hinta sisältää vauvan ja 1–2 aikuisen osallistumisen tunnille. Riittää siis, että mukana on vain yksi aikuinen, mutta vähintään yhden on tultava joka kerta altaaseen vauvan kanssa. Vauvan mukana tuleva aikuinen voi vaihtua kurssin aikana, eli vanhempien sijasta voi mukaan tulla esimerkiksi isovanhemmat.

Lapsen ruokailu on hyvä ajoittaa 1–1,5 h ennen uintia. Tällöin pulautusriski altaassa vähenee, mutta lapsi kuitenkin jaksaa osallistua vauvauintiin.

Sairaana ei saa mennä altaaseen tartuntariskin takia sekä jälkitautien estämiseksi. Kiinnitä huomiota myös riittävän pitkään toipumisaikaan. Mahdollisia poissaoloja emme valitettavasti korvaa. Pitkissä sairastapauksissa voitte olla yhteydessä nea.teponoja(at)urheiluhallit.fi (lääkärintodistus vaaditaan).

Tarvitset mukaan uima-asut sekä pyyhkeet vauvalle ja aikuisille. Vauvalle suositellemme käytettäväksi uimavaippaa sekä kokovartaloista uimapukua, joka helpottaa vauvan käsittelyä altaassa.

Hallilta löytyy jonkin verran lainakantokoppia sekä hoitoalustoja, mutta voit halutessasi ottaa myös oman mukaan. Kantokopat ovat käteviä suihkutilassa, jotta saat laskettua vauvan alas oman peseytymisen ajaksi. Rattaat tulee jättää ulos, koska tilamme ovat hyvin rajalliset. Halutessasi otathan oman lukon sekä sadesuojan rattaille mukaan.

Uimahallille kannattaa ensimmäisellä uintikerralla saapua n. 15 minuuttia ennen uinnin alkua. Hallille tullessasi ilmoittaudu nimelläsi kassalle. Opetusaltaan viereiseen lastenaltaaseen voit mennä noin viisi minuuttia ennen tunnin alkua, jolloin vältetään ruuhkaa pesutiloissa vuoron vaihtuessa. Tunnin jälkeen poistutaan suoraan pesutiloihin.

Ennen vauvauintia huolellinen peseytyminen on hyvin tärkeää! Suihkussa tulee käydä ilman uimapukua ja pestä pois mahdolliset meikit ja hiusten muotoilutuotteet. Hiukset kastellaan tai suojataan uimalakilla ja pitkät hiukset laitetaan kiinni. Kaikki korut, mukaan lukien nappikorvakorut, kellot, sormukset sekä aktiivisuusrannekkeet tulee poistaa ennen altaaseen menemistä. Hygieniaohjeiden noudattaminen auttaa pitämään uintiveden puhtaana sekä mahdollisimman vähäkloorisena, joka on tärkeää vauvoja varten.

Saunaan kannattaa mennä vasta uintien jälkeen, jotta vauvalle ei tule kylmä uinnin aikana suurien lämpötilavaihteluiden vuoksi. Saunaan mennään vain ilman uimapukua ja alle 1-vuotiaiden ollessa saunassa ei heitetä löylyvettä.

Erityisesti ensimmäisillä kerroilla vauva ei välttämättä jaksa olla puolta tuntia uimassa. Altaasta kannattaa väsyneenä tai nälkäisenä nousta aikaisemmin. Mikäli lapsi on itkuinen uintien aikana, voi kesken uintien kokeilla rauhoittelua suihkutilassa tai pikkualtaassa.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse nea.teponoja(at)urheiluhallit.fi

Yksittäiset kerrat:

Mikäli asiakas ei pääse vauvauintiin sille varattuna ajankohtana, siitä tulee ilmoittaa mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin viimeistään 24 tuntia ennen varattua vauvauintia Siltamäen asiakaspalveluun (puh. 09 3488 6500). Voimme tällöin siirtää varatun vauvauinnin toiseen, vapaana olevaan ajankohtaan ilman kuluja (ei rahanpalautusmahdollisuutta). Myöhemmin tehdyt peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan (kts. asiakassopimusehdot kohta 12).

Huom! Peruuttamatta jätetty tai alle 24 tuntia ennen peruutettu vauvauinti veloitetaan täysmääräisenä.

Kurssit:

Kaikista peruutuksista veloitetaan 10 euron käsittelymaksu. Riippumatta siitä, onko osallistumismaksu suoritettu asiakaspalvelun tai verkkokaupan kautta, mahdollinen peruutus on tehtävä kuusi viikkoa (42 pv) ennen vauvauinnin alkamista. Tätä myöhemmin tehdyt peruutukset vain lääkärintodistusta vastaan. Kaikkien tapahtumien ilmoittautumiset ovat sitovia, peruutukset vain sairaustodistuksella (kts. asiakassopimusehdot kohta 12).

Mahdollisia poissaoloja kurssikerroilta emme valitettavasti korvaa. Pitkissä sairastapauksissa voitte olla yhteydessä nea.teponoja(at)urheiluhallit.fi (lääkärintodistus vaaditaan).

TAAPEROUINTI

Taaperouinti on lapsen ja vanhempien yhteinen, koulutetun ohjaajan valvoma leikkihetki puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä. Taaperouinnin tavoitteena on tehdä lapsesta veden ystävä.

Uintiaika on 30 minuuttia ja sitä voidaan lyhentää, mikäli lapsi on väsynyt. Taaperouintiin voi lapsen lisäksi osallistua kaksi aikuista.

RYHMÄT SILTAMÄESSÄ (8 KRT tai 10 KRT)

Vauvauinnin ja taaperuinnin ryhmiä järjestetään Siltamäen Uimahallissa.

Vauvat 3–12 kuukautta
Taaperot 1–3 vuotta

Tarjoamme myös yksittäisiä vauvauintitunteja 16 € / krt

Uintiharrastusta voi jatkaa vauva- ja taaperouinnin jälkeen 3–4-vuotiaiden perheuimakoulussa.