Jumppahurja goes Les Mills BODYBALANCE®

Jumppahurjan ensimmäisessä raportissa sukelletaan syvemmälle Les Mills BODYBALANCE® maailmaan.

Ensimmäiseksi testitunniksi valikoitui ”Thai Chiihin, joogaan ja pilatekseen pohjautuva” Bodybalance. Tunnen kaipaavani hektiseen arkeen ripauksen rauhaa ja tasapainoa. Tarjoaisikohan tämä tunti jotain sellaista.

En ole myöhässä, mutta sali on jo silmämääräisesti täynnä. Huomaan kuitenkin takarivissä väljemmän raon. Lähtiessäni kävelemään sitä kohti lähimmät, aavistuksen leveästi asettautuneet jumppaajat lukevat tilannetta ja tekevät ystävällisesti tilaa. Sanon kiitoksen kuiskaamalla, sillä salissa on hiljainen ja keskittynyt, allekirjoittaneen osalta myös hieman jännittynyt tunnelma.

Tunti alkaa heti ja ilman sen suurempia seremonioita. Teemme alkulämmittelyksi joogasta tuttua aurinkotervehdystä ja Thai Chiistä poimittua koko kroppaa aktivoivaa pyöreää liikesarjaa. Molempia mennään useampi toisto. Sitten venytetään lonkankoukistajia ja selkää, oikeastaan käsiä ja olkapäitäkin eräänlaisella askelvenytyksellä. Tunnen pintahien alkavan kostuttaa paitaani. Ohjaaja neuvoo kunkin liikesarja näyttäen itse samalla mallia. Ohjeistus on selkeää ja ytimekästä. Liikkeet tehdään melko nopeasti modernin pop-musiikin tahdissa.

Näen itseni liiankin hyvin salin etuseinän suuresta peilistä ja huomaan etteivät käteni suoristu kuten pitäisi. Olen aiemminkin pannut merkille että kyynärtaipeeni ovat jäykät ja jäävät tyhmästi koukkuun, vaikka yritän kurkottaa. Jalkani ovat vähän eriparia johtuen polvileikkauksista. Olen ostunut oikealla jalalla ulkosyrjäpainotteisesti enemmän tai vähemmän melkein puolet elämästäni. Se taas on aiheuttanut vinoumaa koko kropaan. On myös selkäongelmia ja issiasta, jotain mainitakseni. Peilistä pälyilee epäluuloisena takaisin keski-ikäisen näköinen (ja ikäinen) mies. Mihin jäi nuoruus?

Skarppaan. Voisihan mennä huonomminkin. Olen harrastanut vähän joogaa ja kokeillut pilatestakin. Pysyn hyvin mukana harjoituksessa kunhan keskityn. Liikkeet eivät ole erityisen vaikeita ja ohjaaja neuvoo monessa kohtaa helpomman vaihtoehdon aloittelijoille. Suurin haaste on suhteellisen reipas tempo, mutten usko senkään tuottavan ongelmia enää toisella tai kolmannella kerralla. Ohjelman ehtii varmasti oppia hyvin, sillä samaa settiä vedetään aina kolme kuukautta kerrallaan.

Tunnin hauskin osuus on yhdellä jalalla seisonnat, ”puu-asana” ja sen variaatiot. Näissä pääsen todella tutkailemaan, jos en henkistä, niin ainakin fyysistä tasapainoani ja sen katoavaisuutta. Ensimmäinen vaihe on aika helppo (kuvassa). Pidän katseen tiukasti kiintopisteessä (edessäni patsastelevan jumppatoverin juomapullon korkissa) ja pysyn huojumisesta huolimatta pystyssä. Sitten pitäisi levittää kädet, kääntää ne vertikaalisesti JA suunnata katse kattoon. Hemmetin hankalaa! Horjahdan aina kun jätän kiintopisteeni. Tätä pitää harjoitella!

Tunnin edetessä lihaskuntoa aktivoivat liikkeet ja monenlaiset venytykset soljuvat saumattomasti yhteen, muodostaen kokonaisuuden joka vaatii keskittymistä, aktivoiden näin myös aivoja. Bodybalance olisi mielestäni täydellinen aamujumppa. Kaikkea tehdään sopivasti, eikä mitään liikaa. Lopussa on mukava rentoutus, joka tuntuu ansaitulta lepohetkeltä hyvän jumpan jälkeen. Nukahdan hetkeksi ja havahdun muiden jumppaajien askeliin ympärilläni. On aika lähteä saunomaan.

Jumppahurja suosittelee Bodybalancea kaikille!

Les Mills BODYBALANCE® 60 min, Urheiluhallit Kallio
Vetäjä: Kia Gluschkoff
Aktiiviset kilokalorit: 212 KCAL
Kokonaiskilokalorit: 312KCAL
Keskisyke: 93/min (korkein 131/min)

Kuva: Susanna Haukkala

Lisää luettavaa
Yeplyn pyörähuolto

Pyörähuoltoa tarjolla halliemme (Mäkelänrinne, Töölö ja Vuosaari) pihalla huhtikuusta alkaen. Kausihuollon hinta on 109 €.

Rentoudu sointukylvyssä

Voit keskittyä itseesi ja omaan olotilaasi. Maljat, symbaalit ja gongit kumisevat ympärilläsi lempeästi. Seuraavilla tilaa: Pasila 22.4 ja Malmi 14.5.