Jumppahurja goes Core & Venyttely

Jumppahurjan kolmannessa raportissa päästään tutustumaan Core & Venyttely -tuntiin.

Core & Venyttely -tunti pidetään Mäkelänrinteen Uintikeskuksen HOT-alueella (30-32°C). Mulla on harvoin kylmä, eikä jumppatilojen mahdollinen viileys yleisesti ottaen häiritse. Hallille pyöräillessä kevättalven viima meni kuitenkin luihin ja ytimiin, ja nyt lämpö tuntuu oikein mukavalta! Ohjaaja neuvoo ottamaan pelkän maton, muita välineitä emme tarvitse.

Aluksi heilutellaan, keinutellaan ja rullataan kroppaa auki. Helppoja liikkeitä, joita ohjeistetaan tekemään hengityksen tahdissa. Hidastan sisään- ja uloshengitystä, teen rauhallisesti ja nautiskelen liikkeestä. Selkä naksahtaa auki, lonkankoukistajat antavat vähän enemmän periksi. Normaali perusjäykän taksikuskin olemus väistyy. Tuntuu hyvältä!

Core-osuudessa teemme vatsoja ja selkiä. Toistomäärät ovat maltillisia ja suoritettavat liikkeet yksinkertaisia, mutta toimivia. Ohjaaja painottaa seuraamaan koko ajan hengitystä, joten jatkan alkulämmittelyssä löytämääni hidastettua hönkäilyä. En välitä muista, enkä hosu mahdollisimman montaa toistoa, vaan keskityn puhtaisiin liikeratoihin.

Lihaskunto osuus on melko lyhyt ja sitä seuraa huolellinen venyttely. Hyvin lämmitetty kroppa taipuu Märskyn trooppisessa ilmastossa paremmin kuin yleensä. Liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa ja se auttaa löytämään pikkuhiljaa notkeampaa muotoa. Tunnin pääasiallinen tarkoitus onkin selvästi venyttely.

Kuvittelen itseni vanhaksi ninjaksi jonka ei enää tarvitse taistella, mutta joka edelleen harjoittaa kehoaan vanhasta tottumuksesta ja varmuuden vuoksi. Hän ei ole enää nopea ja voimakas kuten nuorena, eikä hänen katseessaan ole samaa tulta. Elämästään hän kuitenkin nauttii enemmän kuin milloinkaan. Hän on oppinut arvostamaan pieniä asioita. Pehmeää liikettä. Äänetöntä henkäystä.

Taustalla on koko ajan soinut jonkinlainen musiikki, mutta alapuolelta kantautuva uimalan luonnollinen äänimaisema, hierovien suihkujen kutsuva kohina, sekä lasten huudahdukset ja molskahdukset ovat miltei peittäneet sen alleen. En ole oikeastaan pannut merkille ensimmäistäkään kappaletta, mutta mutu-pohjalta sanoisin että pop-hittejä eri vuosikymmeniltä. Lopussa, takareisiä venyttäessäni aivoni kuitenkin rekisteröivät Elton Johnin laulavan: ”Cold cold heart, hardened by you”. Onneksi Jumppahurjan sydän ei kuitenkaan tällä hetkellä ole kylmä eikä kova, päinvastoin!

Jumppahurja suosittelee Core & Venyttely -tuntia erityisesti keski-iän kankeuttamille istumatyöläisille, mutta myös kaikille muille!

Core & Venyttely (hot), Urheiluhallit Mäkelänrinne
Vetäjä: Tiina Tikka, 50 min.
Aktiiviset kilokalorit: 210 KCAL
Kokonaiskilokalorit: 291 KCAL
Keskisyke: 85/min (korkein 116/min)

Lisää luettavaa
Yeplyn pyörähuolto

Pyörähuoltoa tarjolla halliemme (Mäkelänrinne, Töölö ja Vuosaari) pihalla huhtikuusta alkaen. Kausihuollon hinta on 109 €.

Rentoudu sointukylvyssä

Voit keskittyä itseesi ja omaan olotilaasi. Maljat, symbaalit ja gongit kumisevat ympärilläsi lempeästi. Seuraavilla tilaa: Pasila 22.4 ja Malmi 14.5.