Tanssitunneilta iloa!

Tanssitunnit sopivat jokaiselle, joille musiikki ja rytmi ovat tärkeitä.

Tanssitunnit sopivat jokaiselle, joille musiikki ja rytmi ovat tärkeitä. Tanssiessa pääsee ilmaisemään itseään musiikin avulla. Tunneilla on lupa heittäytyä eläytyjän rooliin ja nauttia rytmien mukanaan tuomasta ilosta, tunteista ja mukaansatempaavasta fiiliksestä. Pääset hienosti irtaumaan arjesta ja olemaan tanssin lumoissa!

Tanssiminen ja musiikin tahtiin liikkuminen on älyttömän tehokasta treeniä. Rytmien pyörteissä kunto kohoaa, liikkuvuus lisääntyy ja lihaksetkin voimistuvat. Tanssitunneilla kehität myös tasapainoa ja kasvatat kokonaisvaltaista kehonhallintaa. Lisäksi tanssi on oivallista aivojumppaa, sillä sen on osoitettu ehkäisevän monia muita liikuntalajeja paremmin erilaisten aivoja rappeuttavien sairauksien oireita. Tanssitunnilla nautitaan liikunnan lisäksi myös monipuolisesta musiikista. On tutkittu, että musiikki vaikuttaa tunteisiin ja on tärkeä stressinhallintakeino liikunnan lisäksi. Tanssi ja musiikki piristävät, antavat energiaa ja tekevät sinut onnelliseksi!

Tanssitunneilta elämyksiä

Kaikki ovat tervetulleita tunneille taitotasoon katsomatta, sillä jokainen pystyy oppimaan musiikin tahtiin liikkumista omalla tyylillään ja ohjaaja antaa koko ajan opastusta. Tanssitunnit sopivat siis jokaiselle, joka omaa edes pientä kipinää musiikille ja itseilmaisulle. Tunnit tuovat hyvää vastapainoa esimerkiksi työelämään ja muihin arjen rutiineihin. Taitojen karttuessa voi itseään haastaa hieman vaikeammilla ja enemmän rytmitaitoa vaativilla koreografioilla. Tule mukaan, vaikka et ole tanssinut aikaisemmin ja anna tanssin lumon viedä sinut mennessään.

Tarjolla monenlaisia tanssitunteja

Ennen tanssitunnille ilmoittautumista kannattaa miettiä, mikä tunneissa vetää itseään puoleen. Yhdelle se voi olla vapaampi meno, toiselle tarkasti ohjattu koreografia. Yksi viehättyy ikivihreistä iskelmäklassikoista ja toinen kaipaa rytmistä ja menevää lattarimusiikkia. Jokaisen tanssitunnin voi tehdä niin tehokkaasti kuin itse haluaa. “Aloittelijan kannattaa käydä esimerkiksi iskelmäpainotteisella Lavis –tunnilla ja siirtyä siitä eteenpäin vauhdikkaampiin tanssitunteihin, kuten Fiilis- ja Dance –tunneille”, vinkkaa liikuntavastaava Donata Pennanen.

Tunnit tanssin ystäville – Lajiteltu helpoimmasta vaativimpaan

Lavis®
Jos perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki saa vartalosi ja varpaasi naputtamaan lattiaa, osallistu Lavis-tunnille. Lavis® on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka on lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuoto. Tunnilla tanssitaan helppoja koreografioita, jotka mukailevat tuttuja tansseja kuten foxi, jenkka, rock/jive, cha cha ja humppa. Opit eri lavatanssiaskeleiden perusteet kuntoilun ohella. Lähdet tunnilta paita hiestä märkänä ja hymy huulilla.

Fiilis
Tanssin riemua omalla tyylilläsi fiilistellen! Jumpista tutut askeleet (sivuviereen, ristiaskel) ja tanssilliset askeleet (mambo, jive kick, salsa) yhdistyvät mukaansatempaavaksi koreografiaksi. Tyylilajit ja musiikkigenret vaihtuvat sulavasti, tanssin huuman temmatessa mukaansa. Fiilis tuo tanssillisuutensa kautta lisää irrottelua tuntiin: syke nousee ja musiikin rytmi vie sinut hetkeksi irti arjesta. Aikaisempaa tanssitaustaa et tarvitse.

Seuratanssit
Tule mukaan yksin tai parin kanssa nauttimaan paritansseista. Tunnilla opetellaan etukäteen sovitun tanssilajin tekniikkaa (mm. valssi, tango, foxi, jive & fusku), jonka jälkeen sovelletaan opittuja askelia tanssiin. Seuratanssien aikataulut näet täältä ja voit tulla mukaan vain tunneille, joilla tanssitaan lempitanssiasi tai varata kalenteriisi aikaa koko kauden tunneille. Ota tunnille mukaan mukavat tanssimiseen sopivat vaatteet ja kengät.

Step
Tunti sinulle, joka haluat monipuolisen ja tehokkaan treenin lyhyessä ajassa. Laudalle askeltaminen kehittää kestävyyttä, tasapainoa, koordinaatiota, sekä vahvistaa alavartalon lihaksia ja luustoa. Tunnilla tehdään helppoja perusaskeleita, joista kehitetään pieniä sarjoja. Askeleihin ja liikkeisiin keskittyminen saa sinut unohtamaan kaiken muun. Voit vaikuttaa tunnin tehokkuuteen muuttamalla step-laudan korkeutta. Tule ja kokeile, kuinka kokonaisvaltaista treeniä Step -tunnin askellus on.

Dance
Tanssin rytmi ja liikkeet vievät sinut mennessään. Tällä tunnilla voit haastaa itsesi tanssin tekniikan ja tunnin koreografian opettelussa. Kuinka hienoa onkaan tuntea liikkeiden kokonaisuus omassa kehossa, yhdistettynä musiikkiin. What a feeling! Tanssiessa huomaat kuinka rytmitajusi, motoriikkasi ja koordinaatiosi kehittyvät tunti tunnilta paremmiksi.

Baila!
Hauskanpitoa latino- ja latino pop-musiikin tahtiin tanssien. Rytmiä, tunnetta ja oppimisen riemua tunnin koreografioiden, askeleiden ja iskujen solahdettua kohdalleen. Jalat askeltavat rytmissä, kädet ilmaisevat tunnetta ja vartalo imeytyy mukaan liikkeeseen kokonaisvaltaisesti – Tunnet musiikin ja rytmin väreilevän koko kehossasi! Haastavan koreografian oppiminen tuntuu hyvältä ja tunnin tehokkuuden huomaat kestävyytesi kehittymisenä. Lähdet tunnilta askel keveänä, hymyssä suin ja mieli tuulettuneena.

Lisää luettavaa
Rentoudu sointukylvyssä

Voit keskittyä itseesi ja omaan olotilaasi. Maljat, symbaalit ja gongit kumisevat ympärilläsi lempeästi. Seuraavilla tilaa: Pasila 22.4 ja Malmi 14.5.