Haku

Urheiluhallit Vuosaari

Monipuolinen liikuntakeskus metron vieressä

Vuosaaren Urheilutalo rakennettiin 42 vuotta sitten palvelemaan Helsingin suurinta kaupunginosaa. Nykyisin Vuosaaressa asuu jo noin 40 000 ihmistä, joten vuonna 2011 rakennetun laajennusosankin kanssa tilat alkavat käydä ahtaiksi. Kodikkuus, siisteys ja monipuolisuus ovat asioita, joista täällä pidetään huolta. Vuosaari on Urheiluhallien halleista pinta-alaltaan suurin, lähes 10 000 m2 ja asiakasmäärältään Suomen toiseksi suosituin, Mäkelänrinteen jälkeen. Uudelle laajennusosalle on jo tarvetta.

Laajennuksen yhteydessä Vuosaareen saatiin suunnitellusti kaksi allasosastoa. Se mahdollistaa kesäajan aukiolon silloin, kun toinen allasalue on huoltotöiden tai kilpailujen johdosta suljettuna. Hallin asiakkaitten palautteita kuunnellaan tarkalla korvalla, jotta myös tulevissa suunnitelmissa heidän toiveensa osataan ottaa huomioon. Yli puolet kävijöistä on allasliikkujia, loput jakautuvat tasaisesti kuntosalin, ryhmäliikunnan, palloilun ja erikoislajien kesken. Lajien kirjo tekee Vuosaaresta mielenkiintoisen urheilukeskuksen, löytyyhän sieltä myös painimolski ja judotatami. Painia, budoa ja aikidoa on hallin lajivalikoimissa tarjolla seuratoiminnan kautta.

Voiko iso halli olla kodikas?

Kyllä voi – tulitpa sisään kummasta ovesta tahansa, niin kaunis allasalue näkyy heti. Aulatila on avara ja sama tyylikäs sisustus jatkuu kaikissa tiloissa. Lounaskahvila on viihtyisä ja keskeisellä sijainnilla. Siellä on mukava palkita itseään hyvän liikuntasuorituksen päätteeksi.
Eläkeläiset ja työikäiset ovat jo löytäneet paikan, samoin nuoremmat lapset. Laajennusosan yhteydessä vuonna 2011 haluttiin houkutella hallille myös 13–16-vuotiaita ja siksi laajennusosaan rakennettiin hyppytorni ja vesiliukumäki. Onneksi rakennettiin, sillä niiden avulla kyseinen ikäluokka saatiin toimintaan mukaan. Normaalivuosina kävijöitä on lähes 650 000 ja päivittäinen kävijämäärä on 2000 asiakkaan luokkaa.

Monikulttuurisuus on mahdollisuus

Vuosaaren kaupunginosassa kuulee puhuttavan kymmeniä kieliä. Asiakkaiden tasa-arvoinen kohtelu on kuitenkin itsestään selvää, vaikka säännöistä joudutaankin silloin tällöin muistuttamaan. Urheiluhallit Vuosaaren henkilökunnassa on seitsemää eri kansalaisuutta, joten useimmiten asioista voidaan keskustella asiakkaan omalla äidinkielellä ja se on ehdoton vahvuutemme.

Lue lisää Vuosaaren tiloista ja lajeista >

Hyväkuntoiset eläkeläiset

Kuten muissakin liikuntakeskuksissa, Vuosaaressa harjoittelee suuri eläkeläisten joukko, ja heistä osa on todellakin elämänsä kunnossa. Kuntosalilla käydään jopa kaksi kertaa päivässä – nyt kun vihdoinkin on aikaa itselle. Ryhmäliikunnassa laitetaan veri kiertämään mukavasti yhdessä. Monille aikuisille vesijuoksu on erittäin suosittua, sillä vesi kannattelee kehoa mukavasti ja mahdollistaa liikkumisen mikäli normaali kävely tai uiminen on hankalaa.

Monipuolisia tunteja kaikenikäisille

Vuosaaressa on todella laaja valikoima tunteja. Ryhmäliikuntatunteja on viikossa lähes 70, joista yli puolet päiväaikaan. Kun Urheiluhallien seniori- ja ryhmäliikunta yhdistettiin muutama vuosi sitten, otettiin se ilolla vastaa. Nyt samalle päivätunnille voi tulla vaikka isoäiti lapsenlapsensa kanssa. Muutamat eläkeläiset ovat innostuneet kokeilemaan uusiakin lajeja ja löytäneet esimerkiksi BODYCOMBAT®ista uuden lempilajin. LesMillsin BODYPUMP®, BODYBALANCE® ja BODYCOMBAT® ovatkin ikisuositut tunnit, mutta niin on tunkua myös muille tunneille. Vuosaaressa on tarjolla myös perheliikuntaa ja lasten sporttikerhoja.